“Sugar shacks”: Urban vaahterasiirapin valmistaja Missoulassa menestyy koulutuksen ja toiminnan avulla | Paikallisuutiset

Ainoana kaupallisesti lisensoituna vaahterasiirapin tuottajana Montanassa David Knudson käyttää kaupunkipuita Missoulassa ja joutuu kohtaamaan kovia jäätymiä, ilkivaltaa ja ilmastonmuutoksen vaikutuksia lyhyen sokerointikauden aikana joka talvi ja kevät.

Vaatii tietoa, kärsivällisyyttä ja kykyä selviytyä ankarissa sääolosuhteissa, jotta voit napata kaupunkipuita, kerätä mahlaa, kuljettaa sitä, keittää hitaasti ja sitten pullottaa luonnon karkkia.

Mutta kaikki on sen arvoista, kun makea, tahmea herkku on valmis ja hän näkee hymyn asiakkaidensa kasvoilla. Hän kutsuu sitä “ainutlaatuiseksi Missoulan maukseksi”.

Knudsonille, joka opettaa taitojaan usein koululaisten ryhmille tai muille kiinnostuneille, hänen yrityksensä Montana MapleWorks on tietoisuuden lisääminen muinaisen sugarin’in eduista.

“Käytän todella vaahterasiirappia katalysaattorina yhteisön koulutuksessa ja tiedottamisessa”, hän selitti. ”Yksi tärkeimmistä tavoitteistani on antaa ihmisille enemmän arvostusta kaupunkipuille ja uskomattomalle resurssille, josta me kaikki voimme hyötyä. Suhtaudun äärimmäisen tarkasti puiden kunnon analysointiin ja niiden katseluun vuoden tai pidemmän ajan.”

Ihmiset lukevat myös…Hana tiputtaa mehua puusta, jota David Knudson käyttää siirapin valmistukseen.


TOM BAUER/Missoulian


Itse asiassa hän on itse julistautunut puiden lähettiläs. Hän kerää mehua yksityisomistuksessa olevista hopeavaahteroista, Norjan vaahteroista, sokerivaahteroista, laatikkovaahteroista ja koivuista Missoulassa ja Bitterroot Valleyssa.

Kaupungin kaupunkimetsäosasto lähetti tammikuussa lehdistötiedotteen, jossa muistutettiin ihmisiä siitä, että kaupungin omistamien puiden napauttaminen vaahterasiirappiin on laitonta ja voi olla haitallista jo rasittuneille puille heikentämällä luonnollisia energiavarastoja ja luomalla sairauksia ja lahoamista.

“Koska monet ihmiset etsivät paikallisia ja kestäviä ruokakäytäntöjä, voi olla houkuttelevaa kokeilla kaupunkikatujen reunustavia vaahteroita”, sanoo kaupunkien metsätalouden asiantuntija Marie Anderson. ”Mutta katupuun koputtaminen voi tyhjentää puun säästämän energian lehtiä keväällä. Kaupunkipuut kohtaavat ankaran kasvuympäristön, kuten kuivuuden, tiivistyneen maaperän, rajallisen maaperän ja huokoisen maaperän, joten on tärkeää, ettemme kohdista niihin ylimääräistä rasitusta.Siirappi 2

Vaahtereiden mehu valuu pusseihin, joita Knudson on sijoittanut puihin.


TOM BAUER/Missoulian


Viimeinen asia, jonka Knudson haluaa, on vahingoittaa julkisessa omistuksessa olevaa puuta.

Hänen siniset laukkunsa löytyvät yksityisomistuksessa olevan kasteluojan varrelta ja muilta yksityismailta Missoulan keskustan läheltä. Tämä saa jotkut ihmiset spekuloimaan, että hän vain tyhjentää puista heidän elinvoimansa kaupallisiin tarkoituksiin. Joku jopa ampui yhden hänen laukkuistaan ​​pelletillä tai BB-aseella.

“Ihmiset ajattelevat, että olen puumurhaaja vain tienatakseni rahaa”, hän sanoi. “Päinvastoin. Haluan tuoda tietoisuutta resursseistamme ja auttaa ihmisiä ymmärtämään paremmin niin tärkeän infrastruktuurin, joka parantaa suuresti elämänlaatuamme.”Siirappi 3

Knudson käyttää puulämmitteistä jatkuvaa virtauspannua keittämään suurimman osan keräämästäsä mahlaa siirappiksi. Hän käyttää myös pienempiä, kannettavia höyrystimiä pienempiin eriin.


TOM BAUER/Missoulian


Knudson aloitti vuonna 2015, kun hän eräänä päivänä haravoi lehtiä ja katsoi katokseen.

“Ja minä ajattelin, voitko koputtaa hopeavaahteroita ja norjavaahteroita ja tehdä siirappia?” hän muistutti. “Ja Internet sanoi kyllä. Joten tilasin varusteita pienestä asusta Vermontista, joka myy naputussarjoja.”

Hakkuukausi voi olla niin lyhyt kuin kaksi viikkoa tai jopa kahdeksan viikkoa, mutta puut voivat tuottaa tuotantoa vain viisi viikkoa siitä ajasta.Siirappi 4

Knudson kerää mehua puusta, jonka hän koputti lopputalvella. Hän käyttää puita yksityisellä kiinteistöllä omistajan luvalla ja tarkastaa puun kunnon kuukausia ennen koputtamista.


TOM BAUER/Missoulian


Hän saa luvan maanomistajilta, minkä jälkeen hän tekee terveystarkastuksen vähintään kuuden kuukauden ajan varmistaakseen, että hänen aikansa kannattaa panostaa tietyn puujoukon kaappaamiseen. Laitteillaan hän voi kerätä noin 15 gallonaa mehua päivässä. Se tulee ulos puista, joka näyttää ja maistuu melkein kuin vesi. Yksi puu voi tuottaa kaksi gallonaa päivässä yhteensä noin 30 gallonaa vettä keräysjakson aikana, joka kiehuu mihin tahansa gallonan ja litran väliltä siirappia.

“Nyt napaan 200 puun pohjoispuolella, mukaan lukien Daly Mansion Hamiltonissa”, hän sanoi lopputalvella. “Minulla on noin 340 laukkua.”

Laatikkovanhukset ja koivupuut valmistavat kumpikin siirapin, jolla on omaleimainen maku.

“Boxelders on mitä kutsutaan Manitoba vaahtera”, Knudson sanoi. “Ne kasvavat alueilla, joilla sokerivaahterat eivät kasva, ja niiden vedessä tai mahlassa on yleensä vähemmän sokeria kuin sokerivaahteralla. Mutta siinä on silti makea, hyvänmakuinen mehu, joka tekee siirapin. Se maistuu hieman vaahtokarkkimaiselle. Se on melko yksinkertainen, perussiirappi.”Siirappi 5

Tyler Callsen, oikein, auttaa Knudsonia prosessoimaan siirappia muunnetussa autotallissaan tämän kevään alussa. Puun mehu käy läpi useita kiehumis- ja suodatusprosesseja ennen kuin se on valmis pullotettavaksi.


TOM BAUER/Missoulian


Knudson sanoi, että hän saattaa hoitaa korkeimmalla sijaitsevaa kaupallista siirappioperaatiota Yhdysvalloissa, vaikka Pohjois-Carolinan tai Virginian ylängöillä saattaa olla yrityksiä, jotka ovat yhtä happipuutteita.

“Uskon myös olevani ainoa vaahterasiirapin tuottaja maailmassa, joka hankkii mahlansa kaupunkimetsän rajoista”, hän sanoi.

Kun hän kuljettaa kaiken mehun kotiin konteissa kuorma-autossaan, hän aloittaa vesipitoisuuden vähentämisprosessin.

Tuhansien YouTube-videoiden ja puheluiden avulla eri sokerinvalmistajille ja sokerointivälinevalmistajille hän on koonnut kolme sokerimajaa kotonaan.Siirappi 6

Koivusiirappia valuu hanasta, kun Knudson keittää sen hiljattain. Hän valmistaa siirappia pääasiassa vaahteroista, mutta pienempiä eriä koivuista.


TOM BAUER/Missoulian


“Ulkona, puun päällä, minulla on 2 x 6 jalan kokoinen jatkuvan virtauksen kattila, jossa keitän suurimman osan norjavaahteroista tulevasta mahlastani”, hän selitti. “Minulla on ajotielläni kaksi harrastuksen kokoista höyrystintä, joissa keitän hopeaa, sokeria tai rasiapahanmahlaa.”

Hänen muunnetussa autotallissaan on säteilevä lämmitetty tila, joka toimii myös hänen pienenä sokerikammionsa pienemmällä litteällä pannulla kaasun päällä. Autotalli on myös käsittelyalue, jossa kaikki suodatus ja pullotus tapahtuu.Siirappi 7

Knudson pullottaa äskettäin erän siirappia.


TOM BAUER/Missoulian


Hänellä on mökkiruokalupa ja hän noudattaa kaikkia terveys- ja turvallisuusmääräyksiä toimittaessaan kulutustavaraa asiakkaille.

Hän myy siirappiaan paikallisilla markkinoilla tai toimituksena tai kotinsa edustalta osastolta. Hänen tuskin ansaitsema pieni summa riittää kulujen maksamiseen, mutta siitä ei ole kyse.Siirappi 8

Knudson myy siirappiaan paikallisilla markkinoilla yritysnimellä Montana MapleWorks.


TOM BAUER/Missoulian


Hän haluaa auttaa muita rakentamaan vaahterasiirappiteollisuutta Montanassa. Norjan vaahteroita voitaisiin istuttaa esimerkiksi tuulensuojaksi, jota käytetään sitten sokerina. Itä-Montanan laatikkovanhinten määrällä hän uskoo, että osavaltio voisi tuottaa 10 000 gallonaa siirappia vuodessa.

“Haluaisin käyttää energiaani nyt enemmän muiden ihmisten kouluttamiseen ja uuden teollisuuden rakentamiseen”, hän sanoi. “Se tarvitsee vain lisää koulutusta ja verkostoitumista.”

Sinun on kirjauduttava sisään voidaksesi reagoida.
Napsauta mitä tahansa reaktiota kirjautuaksesi sisään.

.

Leave a Comment