Queer-julkkisten vaikuttama rap-kulttuuri – Berkeley High Jacket

Nouseva hip hop -taiteilija Isaiah Rashad rikkoi vaikenemisensa hänen seksuaalisuudestaan ​​koituvasta kiistasta esiintyessään vuoden 2022 Coachella Valleyn musiikki- ja taidefestivaaleilla.

Helmikuussa vuodatettiin seksinauha, jonka väitettiin kuvaavan Rashadia muiden miesten kanssa ja jonka tarkoituksena oli “tahrata” hänen maineensa. Rashad pysyi poissa julkisuudesta tapahtuman jälkeen, ja hänen Coachella-esitys merkitsi hänen ensimmäisiä kommenttejaan aiheesta. Ennen lavalle tuloa soitettiin montaasi hip hop -yhteisön kuuluisista äänistä, jotka puhuivat Rashadia puolustamassa. Se oli voimakas hetki, joka herättää kysymyksen siitä, merkitseekö tämä kehitys hip hopin kulttuurista muutosta, joka lopulta johtaa LGBTQ+ -taiteilijoiden inklusiivisuuteen.

Historiallisesti maskuliinisuus ja omituisuus on virheellisesti kuvattu populaarikulttuurissa toisensa poissulkevina. Tämä väärinkäsitys alkaa kumota nyt, kun hyväksymme erilaiset identiteetit. Maskuliinisuuden näyttäminen on pitkään ollut vallitseva teema hip hop -genressä (kuten monissa muissakin), mikä on luonut kulttuurin, joka usein torjuu ja halventaa homoseksuaalisuutta.

Tämä muutos on ollut työn alla jo pitkään. Vuoden 2005 haastattelussa Kanye West puhui hip hop -teollisuudessa vallitsevasta homofobiasta: “Kaikki hip hopissa syrjivät homoja”, hän sanoi. “Itse asiassa, täysin päinvastainen sana “hip hop” on mielestäni “homo”. Soitat levyä ja jos se on paskaa, sanot “Se on homo, koira”.

Viime vuosina musiikkitaiteilija Lil Nas X kohtasi kritiikkiä yhteistyön puutteesta muiden tunnettujen mieship hop -artistien kanssa, johon hän vastasi: “He eivät vain halua työskennellä kanssani”, koska hän oli avoimesti homo. Räikeä homofobia on jäänyt hallitsemattomaksi musiikin alalla.

Alamme nähdä tämän kulttuurin muuttuvan parempaan suuntaan. Tämä näkyy myös Rashadin ylivoimaisessa tuessa tämän vakavan yksityisyyden loukkauksen aikana, joka oli epäilemättä hänelle erittäin vaikea, ja se on jälleen yksi osoitus LGBTQ+ -taiteilijoiden edistymisestä ja hyväksymisestä valtavirran musiikkikulttuurissa.

Rashadin Coachella-montaasi sisälsi useita anonyymejä lainauksia tilanteesta, joista yksi totesi: “Tämän tekemisen tarkoituksena oli yrittää nolata häntä, vaikka se kostautuikin; kun hänen videonsa vuoti hänen streameihinsä ja kaikki meni ylös.” Muut anonyymien arvostettujen mediahahmojen esittämät lainaukset ilmaisivat yleisen tyrmistyksen teemana näin lahjakkaan ja rakastetun taiteilijan epäkunnioituksesta. Lainaukset osoittivat myös virkistävää välinpitämättömyyttä tähden seksuaalisuutta kohtaan. “Olen kuullut paljon “en koskaan kuuntele häntä enää!” Miksi? Kaveri osaa räpäyttää”, sanoi eräs sellainen hahmo.

Miksi taiteilijan seksuaalisuudella pitäisi loppujen lopuksi olla merkitystä hänen musiikkinsa vastaanotolle? Musiikki on aina ollut ilmaisuväline ja haastanut monet ajattelemaan maailmasta eri tavalla, ja meidän pitäisi kuunnella ja oppia, kun se tekee niin.

Leave a Comment