Puretaan neljä myyttiä ruutuajasta, jotka vaikuttavat verkkokoulutukseen

Koulutuksen teknologia kehittyy ja sillä on lähitulevaisuudessa merkittävä vaikutus. Pandemia sai koulut ja vanhemmat hyödyntämään verkkokoulutusta, mikä vastineeksi lisäsi näyttöaikaa. Ja nyt, vaikka palaamme perinteisiin luokkahuoneisiin, tekniikka on edelleen olennainen osa oppimisprosessia, mukaan lukien pidemmät tunnit näytön edessä!

Tämä on kuitenkin aiheuttanut huolta monille vanhemmille, sillä lapset ovat nyt alttiina pidempään näyttöajalle sekä kotona että koulussa. Nämä huolet ovat ymmärrettäviä, mutta ne eivät ole täysin totta. Näytön käytön vaikutuksista on tehty lukuisia tutkimuksia, joihin perehtymällä voidaan tehdä johtopäätöksiä. Kysymys siitä, onko näyttöajasta hyötyä vai haittaa, on itse asiassa väärä kysymys, koska termi “ruutuaika” on melko laaja, eikä se osoita, kuinka henkilö käyttää näyttöään. Nautitun sisällön tyyppi määrittää, onko se hyödyllistä vai haitallista yksilölle.

Nämä ovat neljä myyttiä ruutuajasta, jotka perustuvat ruutuajan vaikutuksiin näytön käytön sisältöön ja kontekstiin ja jotka voivat auttaa meitä ymmärtämään ruutuajan todellisen vaikutuksen lasten keskuudessa.

Myytti #1 Kaikki ruutuaika on sama

Ruutuaikaa on monia erilaisia ​​– passiivinen ruutuaika (kuten pelkkä Netflixin katsominen), pelit, sosiaalinen media, opetuksellinen ruutuaika, jotka kaikki on sijoitettu yhteen jättimäiseen “ruutuaikaa”.

Miksi tällä on väliä? Nämä eroavat toisistaan ​​dramaattisesti laadultaan ja opiskelijoiden sitouttamiselta, mutta hyvin harvat artikkelit, sosiaalisen median julkaisut tai whatsapp käsittelee niitä erikseen.

Myytti #2 Kaikentyyppisellä ruutuajalla (koulutuksellinen vs passiivinen vs. pelaaminen vs. sosiaalinen media) on yhtä huono vaikutus, ja sitä on vähennettävä dramaattisesti

Yksi ruutuajan tyypeistä, jolla on vähiten saatavilla olevia negatiivisia vaikutuksia koskevaa tutkimusta, on opetuksellinen näyttöaika. Tämä on ruutuaika oppimiseen, mukaan lukien algoritmipohjaiset, yksilölliset oppimisohjelmat, opetuspelit, ohjaajan vetämät verkkokurssit, kuten MOOC-kurssit.

Joten vaikka aikaisemmat “ruutuaikatutkimukset” näyttävät viittaavan siihen, että niillä saattaa olla monia kielteisiä vaikutuksia, mukaan lukien haitalliset fysiologiset, psykologiset ja kasvatukselliset hyvinvointitulokset (akateeminen suorituskyky, painonnousu, uni, mielenterveys), se on erittäin On tärkeää huomata, että melkein kaikki nämä toteutetaan käyttöaikakategorioiden, kuten pelaamisen, passiivisen katselun ja sosiaalisen median, ympärillä. Koulutuksellisesta näyttöajasta on saatavilla hyvin vähän näyttöä.

Miksi tällä on väliä? Sillä on merkitystä, koska kun sanot KAIKKI näyttöaika on huonoa ja jätät täysin huomiotta koulutusteknologian valtavat positiiviset hyödyt, se edistää suosittuja väärinkäsityksiä, jotka usein saavat vanhemmat ja päättäjät asettamaan äärimmäisiä rajoituksia näytön käytölle kouluissa.

Myytti #3 Ruutuaika on haitallisten fysiologisten vaikutusten syy

Jopa passiivisen, peli- ja sosiaalisen ruutuajan kohdalla on tärkeää muistaa, että “yhdistäminen” ei ole sama asia kuin vastuu sen aiheuttamisesta. Yksi suuri syy tähän assosiaatioon on myös se, että ruutuaika voi syrjäyttää tärkeitä aktiviteetteja, kuten fyysistä liikettä, sosiaalista leikkimistä ja unta – millä puolestaan ​​voi olla kielteisiä vaikutuksia.

Miksi tällä on väliä? Koska se tarkoittaa, että kielteisiä vaikutuksia voidaan vähentää varmistamalla, että terveellinen toiminta jatkuu myös näyttöjä käytettäessä.

Myytti #4 Näyttöaikatutkimuksen todisteet eivät jätä tilaa epäilyksille

Ruutuajan tutkimuksessa on monia rajoituksia – useita eri tyyppejä kerrataan yhteen kategoriaan, pienet tehosteet tutkimuksessa, pieni määrä tutkimuksia opetuksellisesta näyttöajasta. Lisäksi suuri osa näyttöajan vaikutuksista mitataan omatoimisilla tutkimuksilla. Nämä ovat tärkeitä rajoituksia, jotka meidän on muistettava.

Miksi tällä on väliä? Koska suosittu ja sosiaalinen media pakkaa ne sensaatiomaisiin otsikoihin tai pienikokoisiin tietoihin, jotka menettävät kaiken tämän tärkeän tiedon rajoituksista. Tämä usein edistää väärinkäsityksiä ja joskus laajalle levinnyt väärää tietoa.

Lopetan erittäin asiaankuuluvaan lainaukseen Screen Time Literature Reviewsta: Vanhemmille ja kouluttajille suosittelemme, että “on aika siirtyä raskaan riskin keskittymisen ulkopuolelle ja vain vähän tutkia tai tunnistaa mahdollisuuksia” ja sen sijaan hyödyntää ST:n vahvuuksia ja etuja tarkoituksenmukaisella tavalla ja samalla vähentää niihin liittyviä riskejä näiden aikana. poikkeuksellisia aikoja.LinkedIn


Vastuuvapauslauseke

Edellä esitetyt näkemykset ovat kirjoittajan omia.ARTIKLAN LOPUS.

Leave a Comment