Presidentti Macron on nimittänyt Rima Abdul Malakin Ranskan uudeksi kulttuuriministeriksi

Ranskan presidentti Emmanuel Macron on nimittänyt libanonilaissyntyisen Rima Abdul Malakin kulttuuriministeriksi hänen viime kuun vaalivoiton jälkeen. Hän korvaa Roselyne Bachelotin, joka aloitti tehtävässä heinäkuussa 2020 entisen pääministerin Jean Castexin alaisuudessa.

Kymmenen parlamentin jäsentä on toiminut kulttuurisihteerinä Yhdistyneessä kuningaskunnassa vuodesta 2010 lähtien; myös kulttuuriministerin virka Ranskassa on ollut “pyöröovi”-asema. ”Kulttuuriministerin virkaa on 30 vuodessa toiminut peräti 15 henkilöä, keskimäärin vajaan kahden vuoden ajan. Saako Rima Abdul Malak menestyä asemassa, josta on puuttunut ikimuistoinen johtajuus Jack Langin eron jälkeen 1993? raportti sisään Maailma sanoo.

Abdul Malak on kuitenkin ollut viime vuosina hallituksen keskipisteessä. Ranskan kulttuuriministeriön verkkosivujen mukaan hänet nimitettiin presidentti Macronin kulttuurineuvonantajaksi vuonna 2019. ”Viimeiset kaksi ja puoli vuotta Abdul Malak on työskennellyt päivittäin jatkuvasti yhteydessä Matignoniin [the prime minister’s residence] ja kulttuuriministeriön ottamaan käyttöön toimenpiteitä, joilla autetaan alaa selviytymään pandemiasta”, lisää ministeriö, joka valvoo vähintään 2 miljardin euron kulttuurin elvytysvarojen jakamista. Nykyinen Covid-19:n aiheuttama finanssikriisi on kuitenkin iskenyt pahasti museoihin ja muihin kulttuurikohteisiin; Kulttuurisektori seuraa tarkasti, kuinka Abdul Malak auttaa tällaisia ​​instituutioita.

Abdul Malak on myös auttanut helpottamaan muita kulttuuripolitiikkoja, ministeriö lisää viitaten Kulttuuripassiin, joka tarjoaa jokaiselle 15–18-vuotiaalle 300 euroa kulttuurikuluja, vaikka tämä järjestelmä on ollut tulipalossa (pelkästään tänä vuonna , se on maksanut noin 200 miljoonaa euroa, enemmän kuin Louvren tai Kansallisoopperan budjetti). Macron on myös ehdottanut “eurooppalaisen metaversumien” luomista tukemaan taiteilijoiden luovuutta ja tekijää, mikä on oletettavasti yksi uuden ministerin prioriteeteista.

Toinen painottava prioriteetti hänen palkkiossaan tulee olemaan hallituksen viime kuukausina pysähtynyt palautuspolitiikka. Ranskan senaatti hyväksyi 10. tammikuuta senaattorien Catherine Morin-Desaillyn, Max Brissonin ja Pierre Ouzouliasin ehdottaman lain kansallisen asiantuntijakomitean perustamisesta, jota kuullaan kaikista tulevista Euroopan ulkopuolisista palautustapauksista. Lakiehdotuksessa ehdotetaan myös ihmisten jäänteiden palauttamisen helpottamista Ranskan julkisissa kokoelmissa. Lakiesityksen kansalliskokouksen käsittelyn päivämäärää ei ole vielä vahvistettu. Senaatin lakiesitys voidaan kuitenkin esittää heinäkuusta eteenpäin kesäkuun parlamenttivaalien jälkeen, jolloin uudet kansanedustajat ottavat paikkansa kansalliskokouksessa.

Leave a Comment