Peruutuskulttuuri on “virusta”, “nykyajan McCarthyismia”

“Succession”-tähti Brian Cox on viimeisin julkkis, joka on ottanut kantaa julkkisten peruutuskulttuuriin, jonka hän analogisti nykyajan “mccarthyismin” muotoon. 75-vuotias Laurence Olivier -palkinnon voittaja pudotti pommin esiintyessään torstaina Piers Morganin TalkTV:n “Uncensored” -ohjelmassa.

“Se on todellakin eräänlaista nykyajan McCarthyismia”, Cox kertoi niin sanotun noitajahdin isännöitsijälle, jossa julkkikset erotetaan Hollywoodista tiettyjen toimien ja mielipiteiden vuoksi. “Se on eräänlainen hyökkäys ihmisten herkkyyksiin, jotta niitä voitaisiin vähentää ja saada… En tiedä, koko jutussa on niin paljon tekopyhyyttä.”

Thespian jatkoi: “En ole uskonnollinen, mutta Raamatussa on asia, jossa sanotaan: ‘Heittäköön syntitön ensimmäinen kive’ ja näyttää siltä, ​​että kiviä heitetään paljon. Ja se on kuin virus.”

Cox oli hyvässä seurassa keskusteltuaan peruutuskulttuurin negatiivisuudesta Postin kolumnistin Piers Morganin kanssa, joka äskettäin vannoi pyyhkivänsä pois kirottavan trendin.

“Minun tehtäväni tälle esitykselle on yksinkertainen: perun peruutuskulttuurin”, Morgan kertoi “Piers Morgan Uncensored” -katsojille huhtikuussa. ”Voittelen tämän salakavalan, ilottoman yhteiskunnallisen vitsauksen tehokkaimmilla demokratiaa säilyttävillä aseilla: terveellä järjellä ja totuudella. Ja se on “totuus”. Ei “sinun” totuuttasi.”

“Se on eräänlainen hyökkäys ihmisten herkkyyksiin niiden vähentämiseksi ja tekemiseksi… En tiedä, koko jutussa on niin paljon tekopyhyyttä”, Cox sanoi.
Ash Knotek / Piers Morgan Uncensor

Hän lisäsi: “Tämä on peruutuskieltoalue. Mitään mielipidettä ei hiljennetä. Mikään keskustelu ei ole rajatonta. Mitään BS:ää ei suvaita.”

Muualla torstain haastattelussa Cox puolusti kirjailijaa JK Rowlingia, joka on saanut tsunamin vastareaktion sekä transyhteisöltä että “Harry Potter” -elokuvatähdiltä havaittujen transfobisten kommenttiensa vuoksi.

“Ajattelin, että siinä oli jotain syvästi epäoikeudenmukaista. Ja minä vain tunsin sen”, julisti skotlantilainen näytelmäkirjailija. “Se tapahtuu kerta toisensa jälkeen.”

“Eivät vain ihmiset ole peruutettuja. Se on myös ihmisiä, kuten heidän perheidensä, kuten heidän lapsensa, kuten heidän vanhempansa”, hän lisäsi ja vertailee peruutuskulttuurin seurauksia “maanjäristystilanteeseen”.

“En ole uskonnollinen, mutta Raamatussa on asia, jossa sanotaan: “Heittäköön syntitön ensimmäinen kiven”, ja näyttää siltä, ​​että kiviä heitetään paljon”, Cox kommentoi. “Ja se on kuin virus.”
Ash Knotek / Piers Morgan Uncensor

Cox viittasi myös Aziz Ansarin elokuvan “Being Mortal” keskeyttämiseen Bill Murrayn väitetyn “sopimattoman käytöksen” vuoksi. 71-vuotias “Saturday Night Live” -legenda sanoi äskettäin tapauksen “mielipide-eroksi naisen kanssa, jonka kanssa työskentelen”.

“Yrityksissäni se tarttuu, koska yhtäkkiä (vaikutus vaikuttaa) projekteihin”, Emmy-voittaja valitti. “Bill Murray toissapäivänä teki huomautuksen, ja hänet pidettiin loukkaavana. Hänen tekemänsä kuva pysäytettiin, koko juttu.”

Hän lisäsi: “Bill jatkoi, luulen, että se oli CNN, ja selitti itsensä, ajattelin melko loistavasti sanoen: “Kyse on muuttuneista ajoista, olen kasvanut yhdellä kertaa ja tapaan toisen kerran ja se on erittäin vaikeaa. tietää, kuinka lähestyä sitä aikaa.”

Vasemmalta oikealle: Cherry Jones, Brian Cox ja Holly Hunter sisään
Vasemmalta oikealle: Cherry Jones, Brian Cox ja Holly Hunter elokuvassa “Estate”.

Cox piti julkkiksen helakanpunaista kirjainta erityisen haitallisena, koska se estää ihmisten kykyä “keskustella” tai jopa “vitsillä toistensa kanssa”.

Morgan viittasi Twitter-pomo Elon Muskin kommentteihin, joissa syytettiin modernia Hollywoodia “herättyneen mielen viruksen” saastuttamisesta.

Cox vastasi: “Se on totaalifasismia. Olet täysin oikeassa. Se on totaalifasismia… Katsos, se on taas tekopyhyyttä.”

“Tekopyhä käsitys “olen liberaali”, mutta itse asiassa sinä olet fasisti ja ihmisten pitäisi vain lopettaa se ja käyttäytyä itse, hän sanoi.

JK Rowling osallistuu
Cox puolusti kirjailijaa JK Rowlingia, joka on saanut tsunamin vastareaktion sekä transyhteisöltä että “Harry Potter” -elokuvatähdiltä.
Getty Images for Warner Bros.

Itse asiassa peruutuskulttuuri on ollut kiistanalainen Tinseltownissa, ja jotkut kannattajat kutsuvat sitä demokraattiseksi saalistajan pelotteen muodoksi. Samaan aikaan kriitikot väittävät, että se palvelee rankaisemista ketään, joka ei kulje “heränneen” Hollywoodin ortodoksian kanssa.

Hollywood Reporterin marraskuun haastattelussa näyttelijä Dakota Johnson valitti ilmiötä ja sanoi uskovansa “suuren ylikorjauksen tapahtuvan” ja että “ihmiset voivat muuttua”.

.

Leave a Comment