Peruskoulut osoittavat, että koulutus ja politiikka voivat toimia NM:ssä

Jatkuvan erimielisyyden maailmassa useimmat meistä voivat olla samaa mieltä siitä, että jakautuminen maassamme on kuumeessa. Kansallisten tiedotusvälineiden näkemykset julkisista peruskouluista eivät ole poikkeus. Kirjoitan kertoakseni sinulle toisenlaisen tarinan. Tarinamme voi toimia mallina muulle läänille. Tarinassamme New Mexicon perheet ja molemminpuolinen ja poliittisesti monipuolinen joukko osavaltioiden lainsäätäjiä tukevat julkisia charter-kouluja, kun yksimielisyys voi olla niukkaa. Kun muut osavaltiot ja kansalliset keskustelut julkisten peruskoulujen ympärillä kohtaavat vastakkaisia ​​osapuolia “me vs. heistä” -keskustelussa New Mexicossa julkiset peruskirjakoulut saavat runsaasti molemminpuolista tukea.

Itse asiassa New Mexicolla on pitkä historia kahden puolueen peruskirjakoulujen tuesta. Tämä johtuu siitä, että lainsäätäjämme ovat yhteydessä yhteisöihinsä tavalla, jota he eivät ole muissa paikoissa. On yleisempää, että lainsäätäjämme tuntevat vanhemmat yhteisössään ja keskustelevat heidän kanssaan. He tietävät, että perheemme, vaikka he päättäisivät olla osallistumatta julkiseen peruskouluun, arvostavat julkisia kouluvaihtoehtoja, jotka antavat heille mahdollisuuden löytää lapsilleen sopiva koulutus ilmaiseksi. Bernalillon piirikunnan perheille tehdyssä pandemiaa edeltävässä kyselyssä todettiin, että 77 % perheistä uskoo, että charter-koulut parantavat koulutusta alueellaan, ja 75 % haluaa lisää peruskouluvaihtoehtoja.

Juuri viime parlamenttiistunnossa uusi laki otti askeleen eteenpäin tarjoamalla julkisille charter-kouluille enemmän rahoitusta ja vaihtoehtoja. Edustajainhuone ja senaatti hyväksyivät yksimielisesti ja kuvernööri allekirjoitti toimenpiteen charter-koulujen tilojen menojen lisäämiseksi ja uuden lainarahaston luomiseksi pysyville peruskoulutiloille. Lakiesitystä sponsoroi kahden puolueen lainsäätäjien ryhmä: Sen. Siah Correa Hemphill, D-Silver City; Rep. Cathrynn Brown, R-Carlsbad; Rep. Meredith Dixon, D-Albuquerque; Rep. Joy Garratt, D-Albuquerque ja Rep. Joshua Hernandez, R-Rio Rancho. Vaikka heidän nimensä eivät olleet laskussa, Sens. Jerry Ortiz y Pino, D-Albuqeurque; Crystal Diamond, R-Elephant Butte; Michael Padilla, D-Albuquerque; ja Greg Baca, R-Belen, näytteli valtavaa osaa laskun saamisessa maaliin. Aivan oikein, demokraatit ja republikaanit, maaseudun ja kaupunkien lainsäätäjät työskentelevät yhdessä parantaakseen koulutusta kaikille lapsille.

Tiedän, että näin ei aina ole. Aina on ihmisiä, jotka eivät ole samaa mieltä kanssasi tai asiasi kanssa. Vain kolme vuotta sitten Santa Fen joukot tekivät kaikkensa sulkeakseen julkiset charter-koulut. Kovan taistelun jälkeen niin ei käynyt.

New Mexicolla on annettavaa maallemme yleisesti: esimerkki. Kun vaaleilla valitut virkamiehet kuuntelevat yhteisöjään, he huomaavat, että charter-koulut eivät yksinkertaisesti ole niin jakautuvia. Vanhemmat haluavat laadukkaan kouluvaihtoehdon, jossa he tietävät lastensa oppivan ja olevan turvassa. He haluavat, että heidän koulunsa kiinnostavat lapsiaan. Ja he tietävät, että mikään koulu ei voisi palvella jokaisen oppilaan tarpeita. Siksi laadukkaat valinnat ja erityisesti ne, jotka ovat ilmaisia ​​ja kaikille avoimia, ovat arvokkaita perheillemme. New Mexicossa lainsäätäjämme kuuntelevat ja ryhtyvät toimiin täyttääkseen perheiden tarpeet.

Leave a Comment