NPEP perustaa kandidaattiohjelman vangittujen koulutuksen edistämiseksi

Yleisopintojen opiskelija Broderick Hollins sai ensimmäisen kerran tietää Northwesternin mahdollisuuksista vangittujen tutkinnonhakijoiden muistiotaululta Danvillen rangaistuskeskuksessa vuonna 2018.

Hollins ilmaisi kiinnostuksensa ja varmisti haastattelun Filosofian prof. Jennifer Lackey, NU Prison Education Program -ohjelman johtaja. Ennen kuin haastattelu ehti tapahtua, Hollins asetettiin 60 päivän eristysselliin.

Silloin Lackey veti hänet ulos vankeudesta haastattelua varten – hetki, jonka hän sanoi, pelasti hänen henkensä paniikkikohtauksilta ja masennukselta, jotka liittyvät äärimmäiseen eristäytymiseen.

“Ei ollut valoja, ei ikkunoita, joten olin vain hullussa”, hän sanoi. “Minun piti aina antaa luottoa siellä, missä luotto kuuluu, ja tämä ohjelma pelasti henkeni.”

Vuonna 2018 perustettu NPEP tarjoaa vangituille NU-koulutuksen täydellä taiteiden opetussuunnitelmalla. Ohjelma tarjosi ensin yksittäisiä luokkia, sitten se siirtyi opiskelijoille osakkuustutkinnon myöntämiseen. Tänä vuonna vastikään perustettuun kandidaatin tutkintoon otettiin 20 opiskelijaa, Lackey sanoi.

Hollins on nyt vuoden päässä valmistumisestaan ​​NU-associate’s -tutkinnolla. Hänen ilmoittautumisensa ja vahva suorituskyky NU-luokissa alensivat hänen tuomionsa 90 vuodesta 12 vuoteen, mikä myönnettiin hyvän käytöksen tunnustuksesta.

Lackeylle koulutus on voimaannuttavaa ja muuttavaa – sekä elinikäisen vankilassa että sen jälkeen.

“Uskon, että Northwesternin kaltaisilla instituutioilla, joilla on valtavasti kaikenlaisia ​​resursseja, on moraalinen velvollisuus osallistua oikeudenmukaisemman yhteiskunnan luomiseen, ja me kaikki tiedämme, että joukkovangitseminen tässä maassa on seurausta systeemisestä rasismista”, Lackey sanoi.

Prison Policy Initiativen mukaan mustia nuoria pidätetään Yhdysvalloissa enemmän kuin mitään muuta rotua verrattuna heidän osuuteensa koko väestöstä, ja mustat naiset ymmärtävät suurimman osan vankilasta vapautumisen jälkeen työttömäksi jääneestä väestöstä.

Yhteiskuntatieteiden opiskelija Corzell Cole on yksi tämän vuoden uusista nelivuotisesta ohjelmasta. Nyt 39-vuotias Cole, jolla ei ollut lukion tutkintotodistusta tullessaan vankilaan vuonna 2002, sanoi toivovansa käyttää koulutustaan ​​sosiaali- ja rikosoikeudelliseen työhön.

Cole vangittiin 19-vuotiaana väitetystä ensimmäisen asteen murhasta, joka on tyypillisesti elinkautinen tuomio. Mutta Cole sanoi, ettei hän ollut syyllinen syytteeseen: Hän sanoi, että autonsa matkustajan istuimella ollut mies pysähdyttyään liikennevaloihin toimi itsepuolustukseksi, kun hän ampui heidän vieressään ajoneuvosta nousevan aseistetun miehen. Illinoisin vankeusrangaistuslaitos myönsi tämän vasta 2022, kun yksi hänen NU-luokkatovereistaan, jolla oli JD, Shelisa Thomas, otti hänen tapauksensa pro bono, hän sanoi.

“(Hän) oli ensimmäisellä luokalla, jonka menin aloittaessamme”, hän sanoi. ”Sain osavaltion syyttäjän tarkastelemaan tapaustani, ja hän keksi, että minun ei alun perin pitänyt olla vankilassa. … Kesti 18 vuotta ja neljä kuukautta, ennen kuin se tapahtui.”

Pritzkerin ensimmäisen vuoden opiskelija, NPEP-jäsen ja jatko-opiskelijoiden neuvoa-antavan komitean jäsen Madisen Hursey sanoi olosuhteet vankiloissa ovat “demoralisoivat”. Hän on ohjannut opiskelijoita Stateville Correctional Centerissä viime vuodesta lähtien NU-yleisopiskelijana vuonna 2019.

Hursey varttui yksinhuoltajaäidin kanssa, ja hänen perheenjäsenensä ovat olleet vankilassa ja vankilassa, mikä hänen mukaansa on vahvistanut hänen yhteyksiään vankeihin. Hänen ohjaamat vangit eivät eroa kovinkaan paljon kampuksen opiskelijoista, Hursey lisäsi.

“Olemme samanlaisia”, Hursey sanoi. “Olemme samassa ohjelmassa. Käymme samoilla kursseilla, meillä on samat professorit, minulla on ollut heidän professorejaan… ja se on mielestäni asia, joka jää huomiotta.”

Ja vankiloiden tutkinto-ohjelmien ankaruus todistaa sen General Studies -opiskelija Maria Garzan mukaan, joka osallistui korkeakoululuokkiin ennen NPEP-ilmoittautumista. Garza varttui Aurorassa Illinoisissa, mutta keskeytti lukion muutettuaan perheensä kanssa Mexico Cityyn.

Palattuaan Yhdysvaltoihin ja myöhemmin IDOC:iin vuonna 2007 Garza työskenteli ansaitakseen GED-todistuksen ja lopulta korkeakoulututkinnon. Hän sanoi, että hän ansaitsi GED-todistuksensa vuonna 2009 ja osallistui yliopistokursseihin Lakeland Community Collegen ja Richland Community Collegen kautta – molemmissa työskenteli intrapentitiary tiedekunta ja ne tarjosivat riittämättömän koulutuksen, hän lisäsi.

“Opettajilla itsellään ei ollut tutkintoa, joten meillä oli opettajia, jotka eivät tienneet mitään esseen kirjoittamisesta… Saimme A:n todella (huonoista) asioista”, hän sanoi.

Garza sanoi, että papereiden kirjoittaminen NU-luokille on ollut huomattavasti vaikeampaa. Hän lisäsi, että NU-tutkinnolla voi myös olla enemmän painoarvoa työnantajien kannalta kuin hänen aiemmissa korkeakouluissaan.

Aiemmin tänä vuonna vapautunut Hollins on tällä hetkellä palannut kotiinsa Chicagossa. Paluuohjelma on ollut vaikea, hän sanoi, koska lastensa hoitaminen ja laskujen maksaminen on mukautumista.

Hollins zoomaa edelleen luokkiinsa kotoa käsin, koska NPEP toimii vain itse vankiloissa. Ja vain päiviä hänen vapautumisensa jälkeen NU-professorit vierailivat Hollinsissa hänen asunnossaan.

“(NPEP:n tiedekunta) olivat ensimmäiset ihmiset, jotka tulivat tapaamaan minua, kun tulin kotiin, joten täällä oleva rakkaus ja tuki auttoi pitämään minut nöyränä ja turvassa, koska paluu on todella vaikeaa”, Hollins sanoi.

Sähköposti: [email protected]

Viserrys: @swarthout_iris

Aiheeseen liittyviä tarinoita:

NPEP laajenee tarjoamaan korkeakoulutusta vangituille naisille

NU:n vankilakoulutusohjelmat isännöivät viikonlopun tapahtumia Justice for Keith LaMar -kampanjalla

Panelistit keskustelevat kuolemanrangaistuksen historiasta ja poistamisesta NPEP-pyöreän pöydän keskustelussa

Leave a Comment