mielipide | Kulttuurisodissa opettajat ovat hyökkäyksen kohteena

Pahempaa on vanhempien, poliittisten ryhmien ja jopa lainsäätäjien nyt opettajille suunnattu ennennäkemätön valvonta. Käytännössä kaikki opettajia näyttävästi valvovat ihmiset ovat ihmisiä, joilla ei ole koulutusta eikä kokemusta julkisen koulun luokkahuoneesta. Tällaisen ideologisen poliisin taustalla oleva ääneen lausumaton usko on, että opettajiin ei voi luottaa, että opettajat eivät ansaitse tulla pidetyiksi ammattitaitoisina ammattilaisina. Nykypäivän kulttuurisota kohtelee opettajia – ja yhä useammin koulukirjastonhoitajia – vihollisena.

Ajattele East Tennesseessä sijaitsevaa veteraanikasvattajaa, joka erotettiin siitä, että hän opetti oppilailleen valkoisten etuoikeuksia Contemporary Issues -luokassa. Hän oli opettanut lähes vuosikymmenen ajan ilman vanhempien valittamista. Ajattele apulaisrehtoria Mississippissä, joka sai potkut lukemisesta “Tarvitsen uuden takapuolen!” hauska lastenkirja kakkosluokkalaisille. Ajattele kantrimusiikkitähtiä, joka testasi ennen Tennesseen yleiskokousta, että opettajat ovat nykyään saalistajia, jotka ovat samanlaisia ​​kuin “kaveri valkoisessa pakettiautossa, joka ajaa koulun laitamilla koulun päästä.” Ajattele Georgian kuvernöörikilpailun ehdokasta, joka sanoi keskustelussa: ”Aiomme päästä eroon lastentarhanopettajista – miehistä, joilla on parta, huulipuna ja korkokengät – jotka opettavat lapsiamme. Palaamme Georgiassa moraalisuuteen.”

Nämä punaosavaltioiden tarinat tekevät The Onionista viimeaikaisen satiirin – ”Opettaja erotettiin osavaltion kriittisten rotuteorian lakien rikkomisesta sen jälkeen, kun hän kertoi opiskelijoille olevansa musta” – vaikeasti erotettavissa todellisesta elämästä.

Ehkä luulet, että tämä kaikki on hyperbolia, muutamia yksittäisiä tapauksia maassa, jossa on yli kolme miljoonaa opettajaa julkisissa kouluissa. Se ei ole. PEN America, puolueeton asianajojärjestö, joka edistää ja puolustaa sananvapautta, on dokumentoinut 185 koulutusmääräyksen käyttöönoton – useimmat liittyvät rotuun, sukupuoleen, rasismiin ja Amerikan historiaan – joiden tarkoituksena on hallita sitä, mistä luokkahuoneessa keskustellaan tai ei. Yhdessä yli 1 500 kirjakiellon kanssa, jotka on annettu pelkästään viimeisen 10 kuukauden aikana, nämä lakiehdotukset “edustavat organisoitua yritystä vaientaa syrjäytyneiden ääniä ja rajoittaa opiskelijoiden vapautta oppia”, PEN:n viime viikolla julkaiseman lausunnon mukaan.

Kaikkia näitä gag order -lakeja ei ole allekirjoitettu laiksi, mutta niillä on kuitenkin ollut hämmentävä vaikutus opettajan ammattiin. He huomauttavat opettajille: Isoveli tarkkailee sinua.

Ja kaikki tämä tulee Covid-pandemian pahentaman burnoutin päälle, joka on jälleen yhden kulttuurisodan keskus. Pandemia on johtanut joukkoopettajien poissaoloihin, kiistanalaisia ​​naamiokeskusteluja ja kaoottisia “suunnitelmia” opettaa etäopetusta. Ei ihme, että National Education Associationin tammikuussa tekemä kysely osoitti, että 55 prosenttia julkisten koulujen opettajista on valmis jättämään ammatin kokonaan.

Monet eivät tietenkään. He tarvitsevat palkkaa. He tarvitsevat sairausvakuutuksen. He saattavat vihata kulttuuriympäristöä, jossa he nyt ovat opettamassa, mutta he rakastavat työtään. Opettajien akilleen kantapää, jota poliitikot käyttävät aivan liian helposti hyväkseen, on se, että he rakastavat oppilaitaan.

Leave a Comment