Eurooppalaiset osakkeet nousevat hyvällä Saksan liikemoraalilla, M&A hurraa

Saksan osakekurssiindeksin DAX-kaavio on kuvattu Frankfurtin pörssissä Saksassa 15.3.2022. REUTERS/Staff

Rekisteröidy nyt saadaksesi ILMAISEKSI rajoittamattoman pääsyn Reuters.com-sivustolle

  • Siemens Energy tekee 4,3 miljardin dollarin tarjouksen Siemens Gamesasta
  • Saksalainen liikemoraali nousee yllättäen toukokuussa
  • Biden punnitsi tullien alentamista kiinalaisille tuotteille
  • Deutsche Euroshop korotti 40 prosenttia 1,45 miljardin dollarin ostotarjouksesta

23. toukokuuta (Reuters) – Euroopan osakkeet nousivat maanantaina, kun Saksan liikemoraalin odottamaton nousu korosti alueen suurimman talouden joustavuutta, kun taas tuuliturbiinien valmistaja Siemens Gamesa teki 4,28 miljardin dollarin ostotarjouksen suurimmalta sijoittajaltaan.

Noustuaan jopa 1,3 % alkuvaiheessa, yleiseurooppalainen STOXX 600 -indeksi (.STOXX) nousi hieman ja nousi 0,3 % vuoteen 0908 GMT mennessä.

Hyödykesidonnaiset osakkeet (.SXPP) (.SXEP) nousivat yli 1 % korkeampien öljyn ja perusmetallien hintojen ansiosta, kun taas pankit (.SX7P) nousivat 0,2 %.

Rekisteröidy nyt saadaksesi ILMAISEKSI rajoittamattoman pääsyn Reuters.com-sivustolle

Siemens Gamesa (SGREN.MC) hyppäsi lähes 7 % STOXX 600 -indeksin kärkeen sen jälkeen, kun Siemens Energy (ENR1n.DE) teki 4,05 miljardin euron (4,28 miljardia dollaria) tarjouksen vähemmistöosuuksista vaikeuksissa olevasta tuuliturbiiniyksiköstä. Lue lisää

Siemens Energyn suurin osakkeenomistaja Siemens AG (SIEGn.DE) nousi 0,4 %.

“Se tosiasia, että sopimuksia tehdään edelleen, auttaa kohottamaan mielialaa… koska se osoittaa, että on edelleen halukkuutta”, sanoi Susannah Streeter, Hargreaves Landsdownin vanhempi sijoitus- ja markkina-analyytikko.

Markkinoilla on ollut muutama viikko epävakaa, ja STOXX 600 teki perjantaina toisen viikoittaisen tappion, kun sijoittajat kamppailivat Kiinasta tulevien COVID-19-päivitysten sekä yritysten ja talousindikaattoreiden maailmanlaajuisen taantuman merkeissä.

Maanantaina optimismia tarjosi Ifo-instituutin tutkimus, joka osoitti, että Saksan liikemoraali nousi yllättäen toukokuussa, mikä osoittaa, että Euroopan suurin talous on osoittautunut kestäväksi korkean inflaation, toimitusketjun ongelmien ja Ukrainan sodan edessä. Lue lisää

“Uskomme, että markkinat pysyvät myrskyisinä, kunnes sijoittajat saavat enemmän selvyyttä 3R:stä – taantumasta, koroista ja riskeistä”, sanoi Mark Haefele, UBS Global Wealth Managementin sijoitusjohtaja.

Kiinassa – Euroopan suurimmassa kauppakumppanissa – COVID-19-tapaukset lisääntyivät Pekingissä, mutta rajoitusten asteittainen keventäminen Shanghaissa sekä toiveet keskuspankkien elvytystoimista pitivät yllä vetoja maailman toiseksi suurimman talouden elpymisestä.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden sanoi maanantaina, että hän harkitsee kiinalaisten tuotteiden tullien leikkaamista, jotka määrättiin Donald Trumpin hallinnon aikana käydyssä tullisodassa Pekingin kanssa. Lue lisää

Yksittäisistä osakkeista Deutsche Euroshop (DEQGn.DE) nousi 40,9 % sen jälkeen, kun tarjoajien konsortio tarjosi 1,4 miljardia euroa (1,48 miljardia dollaria) ostaakseen saksalaisen kauppakeskussijoittajan. Lue lisää

Brittiläinen kodinhoitoalan jälleenmyyjä Kingfisher (KGF.L) vahvistui 1,9 % raportoituaan ensimmäisen vuosineljänneksen myynnin merkittävästi ennen pandemiaa edeltävää suorituskykyään ja pitäytyneen koko vuoden ohjeistuksessa. Lue lisää

Rekisteröidy nyt saadaksesi ILMAISEKSI rajoittamattoman pääsyn Reuters.com-sivustolle

Susan Mathew’n raportointi Bengalurussa; Leikkaus Aditya Soni

Standardimme: Thomson Reutersin luottamusperiaatteet.

.

Leave a Comment