Doctor Strange in the Multiverse of Madness -katsaus

Tarjolla on paljon CGI-riippuvaista toimintaa, mutta hetken aikaa elokuva ei vaikuta välttämättömältä katsottavaksi kenellekään paitsi omistautuneille Marvel-faneille. Jatkoa WandaVisionin tapahtumiin ja Mitä jos…? televisiosarja Disney+:ssa, on vaikea ymmärtää, miksi se ei ollut vain televisiosarja myös Disney Plus -palvelussa. Hitaasti mutta varmasti elokuvasta tulee kuitenkin oudompi, typerämpi, tunteellisempi ja mielikuvituksellisempi, ja siinä on enemmän naurettavia vitsejä ja silti makaaberisempia järkytyksiä. Toisin sanoen käy ilmi, että sen on ohjannut Sam Raimi.

Kiitos kuuluu myös käsikirjoittaja Michael Waldronille, joka on kutonut yhteen äärimmäisen monimutkaisen mutta laajalti ymmärrettävän ulottuvuuksia hyppäävän juonen. Hän on oikeutetusti antanut McAdamsille ja Wongille paljon enemmän tekemistä kuin heillä oli edellisessä Doctor Strange -elokuvassa, ja hän on sisällyttänyt siihen monia suuria yllätyksiä, joista studio on onnistunut vaikenemaan. Mutta Doctor Strange in the Multiverse of Madness tuntuu Raimi-projektilta ydintä myöten. Se voisi jopa olla teetä Raimi projekti. Kun hän teki Hämähäkkimies-trilogiansa pääosissa Tobey Maguiren kanssa, hänen ihailunsa Stan Leen ja Steve Ditkon supersankarisarjakuvia kohtaan loisti läpi, ja tämä nörttirakkaus loistaa kirkkaammin kuin koskaan täällä. Hän oli tietysti myös The Evil Dead -trilogian ja Drag Me to Hell -ohjaajana, eikä hän pidä kiinni sarjakuvamaisista kauhukomediapeloista. Elokuva päätyy surrealistiseksi seikkailuksi, jossa esiintyy helläsydämisiä zombeja, vihreäturkkista minotaurusta, kirottujen sieluista tehty viitta ja kaksintaistelu nuottien kanssa. Raimilla ei ole ollut uutta elokuvaa vuoden 2013 Oz the Great and Powerful -elokuvan jälkeen, joten ehkä hän laittoi tähän kaikki hulluimmat ideat, joita hänellä oli viimeisen vuosikymmenen aikana.

Kyllä, se on edelleen Marvel-menestäjä, joka täyttää Marvel-menestysfilmin vaatimukset ja joka odottaa katsojiensa tuntevan kaikkia sitä edeltäneitä Marvel-menestyselokuvia. Mutta se on myös yhtä iloisen outo kuin mikä tahansa riippumaton kulttielokuva – eikä Raimi olisi voinut tehdä mitään vastaavaa ilman Marvelin maksamista ja perustan luomista. Jotkut ihmiset pitävät elokuvaa hölynpölynä, ja heillä voi olla järkeä. Mutta Doctor Strange in the Multiverse of Madness on valtavan hauskaa.

Sitä paitsi sen vetovoima ei sido täysin ohjaajan tarttuvaa innostusta genren jännitystä kohtaan. Kävelevien jättimäisten patsaiden ja muukalaisten kalmarien alta löydät piiklevän Strangen ja surkean Wandan näkevän erilaisia ​​todellisuuksia, joissa he ovat onnellisempia, ja pohtimassa, tuntevatko he koskaan sellaista onnea omassa todellisuudessaan. Cumberbatch ja Olsen näyttelevät hiljaisempia kohtauksia niin koskettavalla tavalla, että välität ihmisistä näiden digitaalisten tehosteiden keskellä. Raimi ja hänen tiiminsä ovat itse kudoneet eräänlaisen taikuuden.

Doctor Strange in The Multiverse of Madness julkaistaan ​​5. toukokuuta Isossa-Britanniassa ja 6. toukokuuta Yhdysvalloissa.

★★★★★

Rakastatko elokuvia ja televisiota? Liittyä seuraan BBC:n kulttuurielokuva- ja TV-klubi Facebookissa, joka on cinefilien yhteisö kaikkialla maailmassa.

Jos haluat kommentoida tätä tarinaa tai jotain muuta, mitä olet nähnyt BBC Culturessa, siirry sivuillemme Facebook sivulle tai laita viestiä Viserrys.

Ja jos pidit tästä tarinasta, Tilaa viikoittainen bbc.comin ominaisuuksia koskeva uutiskirje, nimeltään Essential List. Käsin valittu valikoima BBC Future-, Culture-, Worklife- ja Travel-tarinoita, jotka toimitetaan postilaatikkoosi joka perjantai.

.

Leave a Comment