Demokraatit kattavat Oklahoman tasaisen yhteisen koulutusbudjetin

Oklahoman lähes 3,2 miljardin dollarin yhteinen koulutusbudjetti on osavaltion historian suurin.

Lainsäätäjät ovat usein mainostaneet sitoutumistaan ​​yhteisen koulutuksen rahoittamiseen vuoden 2018 opettajien poissulkemisen jälkeen.

Mutta kapea kasvu – alle puolen prosentin edellisen vuoden budjetista – on riittämätön, useat kriitikot ovat sanoneet. Se ei todellakaan pysy nykyisen 8 prosentin inflaatiovauhdissa.

Common ed muodostaa noin kolmanneksen Oklahoman 9,8 miljardin dollarin budjetista. Ja suuri osa budjetin 16,8 miljoonan dollarin lisäyksestä on itse asiassa korvamerkitty – joten koulut eivät näe lisäystä päivittäiseen toimintaan.

Kaikki tämä tarkoittaa, että todellinen raha ei ole sitä, missä sen pitäisi olla, Rep. John Waldron, D-Tulsa, sanoi keskustelun aikana budjettilaista.

“Me pystymme parempaan”, hän sanoi. “Opettajat ja tukihenkilöstö luottavat meihin yhtä paljon kuin opiskelijat.”

Rep. Mark McBride, R-Moore, on House Educationin budjettialivaliokunnan puheenjohtaja. Ja hän puolusti talousarvion koulutusosuutta.

“Tiedätkö, olemme sijoittaneet ennätyssummia budjettiin viimeisen kuuden vuoden aikana, ja olen pahoillani, että tämä on saattanut jäädä joidenkin ihmisten odotuksiin”, hän sanoi.

Budjetissa on myös suuri lisäys korkeakoulutukseen. Korkea-asteen koulutuksen lisäys on noin 7,5 prosenttia, kymmenien miljoonien dollarien arvo nostaen sen vuotuisen määrärahan 873 miljoonaan dollariin. Se on korkein kokonaismäärä sitten vuoden 2016.

Talousarvion odotetaan valmistuvan kokonaisuudessaan tällä viikolla, kun eduskuntaistunto lähenee loppuaan.

Tässä on mitä muut lainsäätäjät ovat sanoneet rahoituksen koulutusosuudesta:

Rep. Melissa Provenzano, D-Tulsa:
”Puolen prosentin lisäys yhteiseen koulutusbudjettiin, kun valtion budjetti on kasvanut lähes miljardilla dollarilla, jää alle julkisten koulujemme ja niiden palveleman 700 000 opiskelijan tarpeiden. Kun puolen prosentin lisäys on jaettu budjetissa rahoitettujen rivikohtaisten hankkeiden kesken, se ei pääse julkisille koulupiireillemme. Pandemian aiheuttaman maailmanlaajuisen inflaation vuoksi toimintakustannukset ovat kaikkien aikojen korkeimmillaan. Jos voimme antaa kansainväliselle, monen miljardin dollarin yritykselle 700 miljoonaa dollaria, voimme varmasti löytää tavan auttaa paikallisia koulupiirejämme hallitsemaan nousevia kustannuksia.

Rep. Trish Ranson, D-Stillwater:
”Yhteiseen koulutukseen on panostettava lisää, jotta opiskelijoille saadaan tarvittavaa vakautta. Sen sijaan meille sanotaan “ei tänä vuonna”. Tasainen budjetti on leikkaus, kun otetaan huomioon nykyinen inflaatio. Piirimme joutuvat tekemään vaikeita päätöksiä, jotka vaikuttavat oppilaidemme oppimiseen. Emme voi toivoa taloudellista kehitystä tässä valtiossa ilman, että samalla panostamme lastemme koulutukseen.

Rep. Jacob Rosecrants, D-Norman:
”Tämä budjetti lisää yhteis- ja korkeakoulutusmäärärahoja hieman, kun taas valtiolla on enemmän rahaa kuin aikaisemmissa eduskuntapäivissä. Puolen prosentin korotus ei riitä auttamaan julkisia kouluja selviytymään inflaatiosta ja historiallisista rahoituksen leikkauksista ei niin kaukaisessa menneisyydessä. Edistyminen vaatii investointeja, ja tämä budjetti ei yksinkertaisesti riitä investoimaan opettajiimme, tukihenkilökuntaamme ja luokkahuoneisiin.”

Sen. Carri Hicks, D-Oklahoma City:
“Ei ole korkeampaa prioriteettia kuin investoiminen julkisiin kouluihimme, mutta tämä budjetti sisältää vain vähän uusia investointeja koulutukseen, mikä on pohjimmiltaan leikkausta. Oklahoma on edelleen jäljessä naapurivaltioistamme koulurahoituskaavan investoinneissa. Monet opettajistamme ovat turhautuneita ja harkitsevat eläkkeelle jäämistä tai ammatin jättämistä kokonaan. Näihin haasteisiin on puututtava kiireellisesti, mutta nykyinen budjetti ei riitä siihen.”

Edustajainhuoneen puhemies Charles McCall, R-Atoka:
“Vuosien finanssikurin ansiosta republikaanit ovat tuottaneet jälleen uuden, yhä vakavaraisemman budjetin, joka tarjoaa historiallisia säästöjä, palauttaa veronmaksajien rahoja ja rahoittaa tärkeimmät sijoitukset kerralla. Tämä budjetti välttää ylikulutuksen, auttaa perheitä taistelemaan inflaatiota vastaan ​​ja sijoittaa kaikki oklahomalaiset tulevaisuuden vaurauden varaan. Mahdollisuuksien tai haasteiden aikoina. Arvostan parlamentin puolesta parlamentin, senaatin, kuvernöörin ja Oklahoman kansan monia panoksia tähän erinomaiseen budjettiin.”

Senaatin tilapäinen presidentti Greg Treat, R-Oklahoma City:
“Tämän vuoden budjettisopimus heijastaa sitä, että Oklahoman lainsäätäjä asettaa etusijalle koulutuksen, lainvalvonnan ja terveydenhuollon. Se tekee sen verotuksellisesti järkevällä tavalla. Se myös tunnustaa, että Oklahoman perheet kärsivät epäonnistuneista liittovaltion politiikoista, ja antaa heille mielekästä helpotusta – lisäksi viime vuonna hyväksymiimme veronkevennyksiin. Tämä kaikki on mahdollista tämän eduskunnan vuonna 2017 tekemien vaikeiden päätösten ja sen jälkeisten vuosien konservatiivisen finanssipolitiikan yhdistelmän ansiosta. Haluan esittää kiitokseni senaattikollegoilleni, parlamentillemme kollegansa ja kuvernöörille heidän työstään tämän talousarvion parissa, joka maksaa osinkoja tulevina vuosina.”

House Republicansin tiedotteessa:
”Budjetin suurin osa-alue on edelleen koulutus, 4,2 miljardia dollaria eli 44 prosenttia. Sopimuksen mukaan julkisia peruskouluja rahoitetaan edelleen osavaltion historian korkeimmalla tasolla, 3,2 miljardilla dollarilla, sen lisäksi, että miljardeja dollareita liittovaltion pandemiaavusta kouluille ja paikallisten kiinteistöverotulojen kasvua monilla koulupiireillä.”

“Korkeakoulutus saa 873 miljoonaa dollaria, mukaan lukien 60,6 miljoonan dollarin eli 7 prosentin lisäys valtion määrärahoihin, mikä on lähihistorian suurin lisäys korkeakouluille ja yliopistoille.”

Leave a Comment