Asiakkaat sanovat, että heidän asuntovaunuunelmansa pilasi San Antonion liiketoiminnan

SAN ANTONIO, PYHÄ ANTONIO – →Lue Defenderin tutkinta tässä. Katso koko tarina tänään KSAT 12:sta klo 22

Asunnon myyminen vanhaan koulubussiin saattaa kuulostaa oudolta, mutta se on kasvava trendi, kun pariskunnat ja perheet etsivät enemmän vapautta asumalla tien päällä.

Harrastajat kutsuvat sitä “Skoolie-elämäksi”, ja vanhojen linja-autojen muuttamisesta asuntovaunuiksi on tulossa iso bisnes.

Mutta viimeisen viiden kuukauden aikana KSAT Defenders löysi useita asiakkaita, jotka sanoivat tulleensa huijatuksi palkattuaan paikallisen linja-autojen muunnosyrityksen. He väittivät, että heidät vietiin ratsastamaan henkisesti ja taloudellisesti.

Lone Star Skoolie -muunnokset

Jim ja Trudi Krupocki kertoivat palkkaaneensa Lone Star Skoolie Conversionsin muuttamaan ostamaansa vanhan koulubussin kotimaan tiellä.

ilmoitus

Jimille näytti siltä, ​​että aika kului vähiin. Hän oli selvinnyt paksusuolen syövästä ja kärsi myös vaiheen 3 maksasairaudesta.

Hän ja Trudi halusivat viettää jäljellä olevan aikansa yhdessä matkustamalla maata vieraillessaan ystävien ja perheen kanssa. He suunnittelivat myyvänsä kotinsa Pohjois-Kaliforniassa rahoittaakseen unelmansa.

“Häntä odottaa maksansiirto. Ja tiedätkö, me etsimme asioita, jotka helpottavat ja helpottavat elämäämme, Trudi Krupocki sanoi. “Ja ajattelimme, että asuntolainasta poistaminen olisi yksinkertaisempaa.” Pariskunta löysi San Antonion yrityksen sosiaalisessa mediassa ja teki vaikutuksen omistaja Benjamin Pottsin videoista, jotka mainostivat hänen yritystään. Muutaman keskustelun jälkeen he päättivät luottaa häneen.

“(Ben) kertoi meille olevansa insinööri. Hän kertoi meille olevansa asiantuntija”, Trudi Krupocki sanoi. “Hän (sanoi saavansa) asiat valmiiksi niin nopeasti, että olisimme tiellä rakentamassa muistoja, kuten heti, kuuden tai kahdeksan viikon kuluttua.” Krupockit suostuivat maksamaan Pottsille 100 000 dollaria rakentamisesta, mikä antoi hänelle 75 000 dollaria etukäteen projektin aloittamiseksi viime vuonna. Pian sen jälkeen he sanovat, että heidän henkensä lähetettiin kiertotietä, joka on jättänyt heidät taloudellisesti tuhoon.

ilmoitus

“Se on todella turhauttavaa. Luuletko, että teet kaiken oikein, ja sitten tapahtuu jotain tällaista”, Jim Krupocki sanoi. “Se on muuttanut täysin sen liikeradan, jolle olimme rakentaneet itsellemme vuosia.” Kun pariskunta tuli San Antonioon hakemaan uutta kotiaan elokuussa, he saivat epämiellyttävän yllätyksen. Bussi ei ollut valmis. He elivät poissa hotelleista, kun viikot venyivät kuukausiksi.

“Se oli kuin myrkyisessä suhteessa, jolla ei ollut loppua”, Trudi sanoi. “Oli melkein kuin olisi ollut bussimme vangittuna ja hänellä oli jo rahamme.” Pariskunta sanoi, että heille kerrottiin ainakin neljä kertaa, että bussi oli valmis, mutta kun he saapuivat suorittamaan loppumaksunsa, oli selvää, että bussi ei ollut lähelläkään valmistumista.

Kyllästyttyään kaikkiin viivästyksiin ja virheisiin, joita he olivat nähneet työntekijöiden tekevän, he suostuivat maksamaan Pottsille vain saadakseen bussin takaisin heidän käsiinsä ja allekirjoittivat asiakirjan, jossa bussi hyväksyttiin “sellaisenaan”.

ilmoitus

“Tiesimme, että se oli sotku, vaikka Ben seisoi aivan edessämme ja kertoi meille, että bussimme oli 100 000 dollarin arvoinen”, Trudi muisteli. “Se ei ollut mitenkään 10 000 dollarin arvoinen.”

“Ei laadukasta työtä”

Bussi oli täynnä vikoja. Puutyöt ja maalaus olivat huolimattomia ja wc:tä ei asennettu kunnolla.

“Voit kuoria lattian. Lattian tarttuvuus vastaa Post-It Notea”, Jim sanoi. “Kirjaimellisesti vauva voisi vetää sen ylös. Se ei ole laadukasta työtä.” Ongelmat vain pahenivat, kun he saivat Skoolie-asiantuntijan katsomaan bussia. Ross Taylor löysi sähkövaaroja, joista osa voi olla tappavia.

“Selvästikään sitä ei tehnyt edes koulutettu tai aloitteleva sähköasentaja”, Taylor sanoi. “Täällä tehdään asioita, joita ensimmäisen viikon sähköasentaja ei tekisi.” Taylor sanoi hämmästyneensä nähdessään generaattorin olevan kytkettynä bussin sähköjärjestelmään. Siinä oli jotain, jota hän kutsui “itsemurhakaapeliksi”.

ilmoitus

“Sitä kutsutaan leskenvalmistajan kaapeliksi tai kuolinjohdoksi, koska pistorasiassa on korkeajännitesähkö”, Taylor sanoi. “Et voi ostaa näitä, koska ne eivät ole turvallisia. Tarkoitan, että ne ovat erittäin vaarallisia.”

Ross Taylor näyttää “itsemurhakaapelin”, jonka hän löysi Lone Star Skoolie Conversion -bussista. (KSAT)

Defenders tunnisti yli 20 asiakasta, jotka sanoivat, etteivät he saaneet sitä, mistä maksoivat. Maaliskuussa järjestetyn ryhmävideopuhelun aikana asiakkaat kertoivat, että heidän linja-autonsa olivat täynnä kosmeettisia vikoja ja niissä oli samanlaisia ​​sähkövaaroja kuin Krupockin bussissa.

Austinissa asuvat valokuvaajat Zack ja Taryn Marks palkkasivat Lone Star Skoolien lisäämään kaksi ilmastointilaitetta ja ylimääräistä säilytystilaa linja-autoonsa, jonka edellinen omistaja oli muuttanut matkailuautoksi.

“Meille kerrottiin, että siellä on täysi alle asennettu varasto ja kaksi toimivaa AC:tä. Yksi viikko. Kauppa tehty”, Zack Marks sanoi. “Pääsimme perille, eikä mitään ollut tehty. Linjaamme ei ollut siirretty.”

Kun tuo viikon työ kesti kolmeen viikkoon, pariskunta kyllästyi ja veti bussinsa ennen kuin se oli valmis. Mutta ei ennen kuin he sanoivat, että Ben Potts tarjoutui “suorittamaan asiat oikein” lisäämällä aurinkopaneeleja ylimääräisillä materiaaleilla, joita hänellä oli varastossa.

ilmoitus

Marks näytti meille valmiin työn.

“Kaikki eri johdot, eri ikäiset, ei mittari, jonka niiden pitäisi olla niiden läpi kulkevalle piirille”, Marks sanoi.

Ilmastointilaitteet eivät toimi, ja heidän maksamansa säilytystila oli liian pieni kaiken muun kuin pienten tavaroiden säilyttämiseen, Marks sanoi. Pariskunta sanoi menettäneensä 15 000 dollaria ja heidän on käytettävä vielä enemmän korjatakseen Lone Star Skoolien aiheuttaman vahingon.

“Halusimme sen tekevän oikein ilman huolta perheemme () turvallisuudesta”, Marks sanoi. “Ja surullinen osa on sähköisesti, se on kuoleman ansa.” Potts kutsui puolustajat varastoonsa katsomaan, kuinka hänen liiketoimintansa toimii.

Hän syytti suurimmasta osasta ongelmista entistä urakoitsijaa.

“Aloin tehdä muutaman rakennusurakan, koska aloimme tulla hyvin kiireisiksi”, Potts sanoi. “Ja huomasimme, että jokainen, johon hän kosketti, on järkyttynyt.”

Hän sanoi, että hänellä ei ollut aavistustakaan, että hänen asiakkailleen toimitettiin busseja, joissa oli niin paljon ongelmia, ennen kuin hän näki videoita verkossa.

ilmoitus

“Se sai minut sydänkohtaukseen välittömästi, koska en halua mennä ulos”, Potts sanoi. “Silloin tiesin ja voin alkaa nähdä sen ja pystyin näkemään sen kuvion.”

Puolustajat ottivat yhteyttä kyseiseen urakoitsijaan saadakseen vastauksen, ja tämä sanoi, että he toimittivat vain työntekijöitä yritykselle ja että kaikki myöhemmät työt tapahtuivat Lone Star Skoolie Conversionsin ohjauksessa.

Potts syytti myös asiakkaita järjestäytymisestä häntä vastaan.

“He ovat tuhonneet yritykseni”, Potts sanoi. “He ovat tehneet kaikkensa repiäkseen minut osiin ja repivät tämän yrityksen osiin, vaikka meillä ei ole ollut huonoja aikomuksia.” Lopulta Potts otti vastuuta ja myönsi, että hän otti enemmän asiakkaita kuin pystyi käsittelemään, mikä johti huonoon työhön.

Silti Potts sitoutui korjaamaan linja-autot tai antamaan asiakkaille täyden hyvityksen.

”Olemme valmiita tutkimaan jokaisen asiakkaan ongelman. Ja aiomme tutkia jokaisen asiakkaan, jolla on valituksia siellä, Potts sanoi.

ilmoitus

Jotkut entiset asiakkaat sanoivat, että heidän kokemuksensa yrittää saada hyvitystä Pottsilta oli erilainen.

Potts haastoi oikeuteen

Ilmavoimien veteraani Lauryn Daugherty sanoi, että hänen kokemuksensa Lone Star Skooliesta oli jatkuva painajainen.

“Bussi toimitettiin joulukuun puolivälissä ja olemme nyt toukokuussa”, Daugherty sanoi. “Ja se on ollut edestakaisin. “Ai, aiomme korjata sen tai aiomme tehdä tämän tai otimme yhteyttä tähän henkilöön korjataksemme sen.””

Hän kertoi, että hänen linja-autonsa toimitettiin rikotun tuulilasin kanssa. Hän sanoi myös, että sen toimittamiseen palkatulla kuljettajalla oli pino lippuja, jotka hän keräsi ajaessaan bussia Texasista Arizonaan.

Bussin sisällä oli pahempaa. Lattia oli mätä ja täynnä hometta ja ruostetta.

Kun hän tarkisti otsikon, hän sai ei-toivotun yllätyksen – bussi oli aiemmin tulvinut, mitä hän sanoi, ettei Potts koskaan paljastanut hänelle.

Lauryn Daugherty yllättyi huomatessaan, että hänen Lone Star Skoolie Conversionsilta ostamansa bussi oli laajoja tulvavaurioita. (KSAT)

Vielä pahempaa, Daugherty väittää, että häneen otti myöhemmin yhteyttä toinen Lone Star Skoolie -asiakas, joka uskoi, että Daughertyllä oli hallussaan sama bussi, josta hän myös oli jo maksanut Pottsille.

ilmoitus

“Päätimme, että se oli (sama bussi) VIN-tunnuksen perusteella”, Daugherty sanoi. “Joten hän myi bussin heille, ja he olivat odottaneet täydellistä muutostaan.”

Daugherty väitti, että Potts ei siirtänyt titteliä kunnolla.

“Se ei koskaan siirretty hänen nimeensä”, hän sanoi. “Joten minun on hankittava sitova titteli.” Potts sanoi, että kauppa oli suuri virhe. Hän ei tiennyt, että bussi oli veden alla, hän sanoi.

“(Titteliä) ei annettu minulle henkilökohtaisesti, vaan (minun) työntekijöilleni”, Potts sanoi. “Jos tietäisimme sen, emme todellakaan koskaan antaisi mitään sellaista tapahtua.”

Potts ei suostunut yksityiskohtiin toisesta parista, joka kertoi Daughertylle ostaneensa saman bussin Pottsilta, mutta sanoi maksavansa heille takaisin.

Odotettuaan kuukausia, että Potts korjaa linja-autonsa, Daugherty lensi San Antonioon ja nosti kanteen vähäisiä vaateita koskevaan tuomioistuimeen 6. toukokuuta.

“Jos voin tehdä asialle jotain varmistaakseni, että joku muu ei loukkaantunut, saanko rahani takaisin vai en, on pieni asia laajemmassa järjestelmässä”, Daugherty sanoi.

ilmoitus

Häneen liittyi Joe Baker, armeijan veteraani, joka myös haastaa Pottsin oikeuteen. Hänen kanteensa mukaan yritys otti häneltä 15 000 dollaria, mutta ei tehnyt mitään työtä hänen veteraanien etenemisbussissaan. Hänellä on lyhyt treffit 7. kesäkuuta.

“Hän vie ihmisten rahoja eikä tarjoa palvelua ja tai vain räikeästi vain repii ihmisiä pois”, Baker väitti. “Parhaassa tapauksessa saan rahani takaisin. Pahimmassa tapauksessa en.”

Puolustajat saivat tietää kolmannesta veteraanista, joka haastoi Pottsin oikeuteen osavaltion petollisten kauppakäytäntöjen rikkomisesta ja voitti yli 26 000 dollarin tuomion, jonka Potts on sittemmin maksanut.

Oikeudellisista ongelmista huolimatta Potts muuttaa edelleen busseja ja sanoi tekevänsä sen vieläkin paremmin. Hän toivoo, että hänen liiketoimintaansa tekemänsä muutokset saavat asiakkaat takaisin.

“Aiomme saada heidän rahansa takaisin heille. Aiomme pitää niistä huolta. Emme jätä ketään korkealle ja kuivalle. Olen pahoillani, ihmiset, jotka olivat peloissaan, jotka kuulivat tämän jutun, Potts sanoi.

ilmoitus

Mutta jotkut hänen entisistä asiakkaistaan ​​sanoivat, että heidän mielensä on päätetty.

“Haluaisin häntä rehellisesti sanottuna, mutta en vain usko, että se tapahtuu”, Trudi Krupocki sanoi. “En vain usko, että hän kykenee.”

Useat asiakkaat kertovat olevansa jumissa kestämättömien suuttimien kanssa, joita he eivät voi edes myydä sähköriskien vuoksi.

Potts väitti olevansa yksi alan parhaista Skoolie-rakentajista ja alkoi perjantai-iltapäivänä toimittaa Defendersille asiakkaiden nimiä, jotka hänen mukaansa olivat tyytyväisiä rakenteisiinsa. Puolustajat pyrkivät vahvistamaan tämän tiedon ja päivittävät tarinaa tarvittaessa.

Lue lisää:

Tekijänoikeus 2022, KSAT – Kaikki oikeudet pidätetään.

.

Leave a Comment