Aasian osakkeita sekoitettuna Wall St Barely Misses Bear Marketin jälkeen | Talousuutiset

Kirjailija: ELAINE KURTENBACH, AP Business Writer

Osakkeet vaihtelevat Aasiassa varovaisessa kaupankäynnissä Wall Streetin jylinättyä karhumarkkinoiden reunalle perjantaina.

Tokio ja Sydney olivat korkeammat maanantaina, kun taas Hongkong ja Shanghai laskivat.

Sijoittajat odottivat minuutteja Federal Reserven viimeisimmästä politiikkaa määrittävästä kokouksesta ja kuluttajahintojen päivityksiä, jotka on määrä julkaista myöhemmin tällä viikolla.

Perjantaina S&P 500 putosi yli 20 % tämän vuoden alussa asetetun huippunsa alapuolelle, ennen kuin ostot myöhään päivällä toivat sille pienen nousun. Se jäi 18,7 % ennätystään alle. Se rajoitti seitsemännen perättäisen tappioviikon, pisin sitten vuoden 2001, jolloin dot-com-kupla oli laskemassa.

Poliittiset sarjakuvat

Inflaatio ja nousevat korot, Ukrainan sota ja Kiinan talouden hidastuminen rankaisevat osakkeita ja lisäävät pelkoa mahdollisesta USA:n taantumasta.

Nikkei 225 Tokiossa nousi 0,5 prosenttia 26 868,02:een. Presidentti Joe Bidenin Japanin ja Etelä-Korean vierailun oli määrä johtaa Yhdysvaltojen taloudellisen yhteistyön ja turvallisuuden aloitteen käynnistämiseen.

Indo-Pacific Economic Frameworkiksi kutsuttu Valkoinen talo sanoi, että se auttaa Yhdysvaltoja ja Aasian talouksia työskentelemään tiiviimmin eri kysymyksissä, kuten toimitusketjuissa, digitaalisessa kaupassa, puhtaassa energiassa, työntekijöiden suojelussa ja korruption vastaisissa toimissa.

Yksityiskohdista on kuitenkin vielä neuvoteltava jäsenmaiden kesken, joten on epäselvää, kuinka kehys voisi auttaa Yhdysvaltain työntekijöitä ja yrityksiä samalla kun se palvelee kumppanimaiden etuja.

Etelä-Korean Kospi pysyi ennallaan ja oli 2 639,58.

Australian S&P/ASX 200 nousi 0,1 % 7 154,70:aan. Australian keskustavasemmistooppositiopuolue kaatoi lauantaina konservatiivihallituksen lähes vuosikymmenen vallan jälkeen.

Anthony Albanese vannoi virkavalan pääministeriksi sen jälkeen, kun hänen työväenpuolueensa saavutti ensimmäisen vaalivoittonsa sitten vuoden 2007. Työväenpuolue on luvannut lisää taloudellista tukea ja vankan sosiaalisen turvaverkon Australian kamppaillessa korkeimman inflaation kanssa sitten vuoden 2001 ja asuntojen hintojen nousun.

Mutta analyytikot sanoivat, että juuri valitun hallinnon poliittinen asenne ei eronnut merkittävästi nykyisestä hallituksesta, eikä suuria muutoksia odoteta.

“Vaikka on mahdollista, että työväenpuolue edustaa hieman verotuksellisesti kannattavampaa hallitusta kuin edeltäjänsä, emme näe tällä vaalituloksella suuria seurauksia rahoitusmarkkinoille”, ING Economicsin ekonomistit sanoivat kommentissaan.

Hongkongin Hang Seng -indeksi putosi 1,4 % 20 424,23:aan, kun taas Shanghai Composite -indeksi laski 0,4 % 3 133,38 pisteeseen.

Perjantaina S&P 500 päätti päivän 0,57 pisteen nousuun 3 901,36:een. Dow Jones Industrial Average nousi alle 0,1 % ja oli 31 261,90. Nasdaq-komposiitti päihitti suuren tappion ja sijoittui 0,3 % alaspäin 11 354,62:een.

Monet suuret teknologiaosakkeet, joita pidetään kaikkein haavoittuvimpina korkojen nousulle, ovat jo laskeneet yli 20 % tänä vuonna. Tämä sisältää Teslan 37,2 prosentin laskun ja Netflixin 69,1 prosentin laskun.

Se on jyrkkä käänne Wall Streetin voimakkaasta juoksemisesta, joka vallitsi viimeisiltä karhumarkkinoilta vuoden 2020 alussa, pandemian alkaessa.

Kun inflaatio on korkeimmillaan neljään vuosikymmeneen, Fed on siirtynyt pitämästä korkoja erittäin alhaisina tukemaan markkinoita ja taloutta ja nostaa korkoja ja tekee muita toimia inflaation hillitsemiseksi. Huoli on, että se voi mennä liian pitkälle tai liian nopeasti.

Goldman Sachsin ekonomistit arvioivat äskettäin USA:n taantuman todennäköisyydeksi kahden seuraavan vuoden aikana 35 prosentiksi.

Inflaatio on ollut tuskallisen korkea kuukausia. Mutta markkinoiden huolet kääntyivät korkeammalle, kun Venäjän hyökkäys Ukrainaan sai hinnat nousemaan edelleen ruokakaupoissa ja bensiinipumpuissa, koska alue on tärkeä energian ja viljan lähde.

Paineiden lisääminen osakkeisiin on merkkejä yritysten voittojen hidastumisesta ja lopulta inflaatiosta.

Muussa kaupankäynnissä yhdysvaltalainen raakaöljyn vertailuindeksi nousi 47 senttiä 110,75 dollariin tynnyriltä sähköisessä kaupankäynnissä New Yorkin tavarapörssissä. Se nousi perjantaina 39 senttiä 110,28 dollariin.

Kansainvälisen kaupan hinnoittelun perustana käytetty Brent-raakaöljy nousi 67 senttiä 113,22 dollariin tynnyriltä.

Yhdysvaltain dollari putosi 127,29 Japanin jeniin myöhään perjantaina olleesta 127,87 jenistä. Euro nousi 1,0564 dollarista 1,0593 dollariin.

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment