Sisällä työntö muuttaa UB:n käynnistyksen linnoitukseksi | Paikallinen yritysRick Gardner, Buffalon yliopiston talouskehityksen apulaisjohtaja, UB Office of Business and Entrepreneur Partnerships, 701 Ellicott St.


Robert KirkhamRick Gardner, entinen härkäratsastaja entisestä hopeakaivoskylästä Coloradossa, seurasi “kiemurtelevaa polkua” tullakseen Buffalon yliopiston startup-guruksi.

Nyt hän auttaa UB:tä tasoittamaan tietä yrittäjille Cultivator-nimisellä ohjelmalla, joka on lastentarha startup-yritysten synnyttämiseen ja yliopiston tutkimuksen ja kykyjen kanavoimiseksi uuden kasvun voimaksi koko Buffalo Niagaran alueella.

Ja painopiste ei ole seuraavan ACV Auctionsin tuottamisessa, josta tulee miljardin dollarin yritys. Sen sijaan Gardnerin ja Cultivatorin tarkoituksena on auttaa alkuvaiheessa olevia yrityksiä kasvamaan pienistä ja keskikokoisista menestystarinoista.

“Ajatus siitä, että pääomasijoittajat haluavat vain yksisarvisia, että se on epäonnistuminen, jos startupista ei muodostu miljardin dollarin yritys, on läpäissyt kulttuurimme”, sanoi Gardner, josta tuli tammikuussa UB:n talouskehityksen apulaisjohtaja.

“Cultivator-tiimimme on enemmän kuin iloinen voidessaan luoda yksisarvisen, mutta näemme sen myös täydellisenä ja täydellisenä menestyksenä, jos tuotamme “vain” keskikasvuisen startup-yrityksen”, hän sanoi. “Startup, joka tuo 5 tai 10 miljoonaa dollaria vuodessa talouteenmme, on suuri menestys, ja minulla on paremmat mahdollisuudet luoda niitä viisi tai 10 vuodessa kuin luon yksisarvisen.”

Ihmiset lukevat myös…

Gardner loi UB:n Cultivatorin täyttääkseen markkinaraon startup-ekosysteemissä – auttamalla alkuvaiheessa olevia yrityksiä selviytymään hänen kutsumansa “kädestä käteen -taistelussa, jota yrityksen perustaminen vaatii”.

Rodeosta suunnitteluun

Gardner, 51, varttui Leadvillessä, Colossa, pop. 2 762, jolla on edelleen villin lännen festivaali joka elokuu. Hän valmistui lukiosta ja hänestä tuli ammattimainen härkäratsastaja, kunnes oikean käden ratsastusvamma päätti hänen rodeopäivänsä.

Leikkauksen jälkeen kätensä uudelleen rakentamiseksi hän työskenteli lihapakkaamoilla ja öljykentillä ennen kuin suuntasi yliopistoon. Hän jopa kokeili hitsausta lukiossa.

“Tajusin, että minulla oli taipumus suunnitella asioita”, Gardner sanoi.

Hän meni Coloradon osavaltion yliopistoon, suoritti kandidaatin tutkinnon koneinsinöörissä ja sai työpaikan Lockheed Martinin Denverin avaruusdivisioonassa – tiimissä, joka suunnitteli Mars Global Surveyorin ja Titan-raketin, joka kantoi Cassini-avaruusaluksen 7 vuoden matkalle. Saturnuksen kiertoradalla.

Mutta Gardner halusi tehdä tuotteita, joita käytetään maan päällä. Hän liittyi Hewlett-Packardin robottiinsinööriksi opiskellessaan ohjelmistotekniikkaa. Hän johti tiimiä, joka kehitti automatisoituja tiedontallennusjärjestelmiä ja ansaitsi yli 20 patenttia neljässä vuodessa.

Työskenneltyään HP:n spinoffissa Agilent Technologiesissa hän auttoi johtamaan muita startup-yrityksiä, mukaan lukien EWI, ohiolainen suunnitteluryhmä, joka laajeni Coloradoon ja Buffaloon.

“Aloin viettää paljon aikaa Buffalo-tiimin (nykyisin Buffalo Manufacturing Works) kanssa ja sain täällä paljon ystäviä”, hän sanoi.

Alkuvuodesta 2020 hän kuuli uudesta työpaikasta johtaa UB Startup Ventures -tiimiä tuodakseen UB-kiinteistöjä markkinoille.

Hän liittyi UB Startup Venturesiin maaliskuussa 2020, jolloin hän ehti työskennellä hotellihuoneista ja Airbnbsistä pandemian ensimmäisen puoliskon ajan. Elokuussa 2021 hän perusti Cultivatorin. Viisi kuukautta myöhemmin hän otti apulaisjohtajan roolinsa ja korvasi Christina Orsin, joka lähti John R. Oishei -säätiön puheenjohtajaksi.

Gardner, energinen johtaja, jolla on inspiroiva puhuja, laajensi äskettäin Cultivatoria kattamaan kaikki Länsi-New Yorkiin sijoittautuneet startup-yritykset, eivät vain UB:sta peräisin olevat. UB:n Business and Entrepreneur Partnerships -toimiston portfoliossa on 104 startup-yritystä erittäin varhaisista sijoitusvalmiisiin – niistä noin 30 kultivaattorin eri vaiheissa.UB:n startup-hautomot

Rick Gardner, Buffalon yliopiston talouskehityksen apulaisjohtaja, UB Office of Business and Entrepreneur Partnerships, 701 Ellicott St.


Robert KirkhamAutamme yrittäjiä vähentämään riskejä

Entinen härkäratsastaja sanoo, että Cultivatorin päätehtävä on auttaa yrittäjiä ottamaan riskejä ja välttämään riskejä.

“Startup-yritysten epäonnistumisprosentti on noin 95%, ja monet pääomasijoittajat hyväksyvät sen”, Gardner sanoi. ”He eivät yritä muuttaa epäonnistumisprosenttia, he yrittävät kovemmin valita voittajia. Emme voi valita voittajia. Olemme luomassa voittajia.”

Miksi useimmat startup-yritykset epäonnistuvat?

“Usein ne epäonnistuvat, koska ne tarjoavat ratkaisun ongelmaan, joka ei ole markkinoiden kannalta pakottava, mutta perustaja ei ymmärrä sitä ennen kuin on liian myöhäistä”, Gardner sanoo. “Joten tämä on ensimmäinen riski, jonka yritämme jäädä eläkkeelle.”

Cultivator tekee sen mentoroinnin, valmennuksen ja markkinatutkimuksen avulla, jotta yrittäjät voivat todistaa konseptinsa ennen kuin he ovat liian syvällä. Gardnerilla on apunaan 50 hengen tiimi: kuusi kokopäiväistä UB Startup Ventures -työntekijää sekä noin 10 Entrepreneur in Residenceä ja noin 30 aiheen asiantuntijaa kerrallaan.

Ohjelmaan hyväksytyt startupit aloittavat jopa vuoden matkan. Ensimmäisessä vaiheessa perustajat työskentelevät kolme kuukautta asiantuntijoiden kanssa määrittääkseen markkinansa ja sen, tukeeko se heidän ideaansa.

“Melkein kaikki tiimimme kääntyivät kolmen ensimmäisen kuukauden aikana siitä, mitä he ajattelivat ratkaisunsa arvoksi, siihen, mitä se todellisuudessa on”, Gardner sanoi. “Ja tuossa varhaisessa vaiheessa ei ole niin kallista kysyä: “Sopiiko ratkaisuni markkinoille vai tarvitseeko minun muuttaa sitä?” ”

Jos startup pääsee toiseen vaiheeseen, “siellä tapahtuu taika”, Gardner sanoi. Joukkueet saavat jopa 100 000 dollaria rahoitusta UB:n Innovation Hubista (Empire State Development -apurahojen kautta) sekä kuusi kuukautta valmennusta ja markkinointia.

“Tyypilliset startup-yritykset eivät voi saada sijoittajia, koska heillä ei ole markkinavalidointia, eivätkä he voi saada markkinavalidointia, koska heillä ei ole sijoittajia”, Gardner sanoi. “Kuinka useimmat startupit ratkaisevat tämän Catch-22:n? Heillä on rikkaita ystäviä ja perhettä.

“Emme halua startupien olevan yksinoikeudella”, hän sanoi. “Rahoitus, jonka tarjoamme, kaventaa kuilun ja antaa useammalle ihmiselle – mukaan lukien värilliset, naiset ja vähemmistöt – perustaa yrityksen ilman tätä etuoikeutta… Ja noin 50 %:lla tiimistämme on nais- tai vähemmistöperustajia.”

Tarvittavien palvelujen tarjoaminen

Vaiheen 2 startup-yritykset saavat myös ilmaisen pääsyn co-working-tilaan yhdessä UB:n kahdesta hautomosta ja muuten kalliita palveluita, kuten UB Law Schoolin Entrepreneurial Law Clinicin lakiapua.

Kolmannessa vaiheessa startupit saavat jopa 250 000 dollaria – tyypillisesti toisen sijoittajan kanssa – UB:n 10 miljoonan dollarin siemenrahastosta auttaakseen Cultivatorin jälkeisiä tiimejä pääsemään seuraavalle tasolle.

“Heidän Cultivatorin jälkeinen aika on yhtä tärkeä kuin heidän aikansa Cultivatorissa, ja olemme vasta alkamassa auttaa näitä tiimejä menestymään”, Gardner sanoi.

Vaihe 3 voi sisältää korkeamman tason kiihdytin, kuten 43 North, joka voi tarjota lisäinvestointeja auttamaan yrityksiä laajentamaan toimintaansa. Ne, jotka menestyvät, suostuvat “perustajaystävälliseen” tuottoon UB:n sijoituksille, jotta ohjelma pysyy rahoitettuna tulevia startupeja varten.

Toistaiseksi Cultivator on auttanut UB:ta yli kaksinkertaistamaan pääomasijoituksensa Buffalon startup-yrityksiin, 200 000 dollarista yli 500 000 dollariin vuodessa.

Mutta startup-yritysten vaaliminen vie aikaa. “En tiedä, ymmärtääkö keskivertoihminen, kuinka kauan yrityksen kehittäminen kestää.” Gardner sanoi. “Jopa keskipitkän kasvun yritys voi olla viisi vuotta tekemisissä.”

Chris Miano perusti yrityksensä, Memory Fox, UB-opiskelijan startup-yrityksenä vuoden 2017 alussa ja on nyt Cultivatorin vaiheessa 3.UB:n käynnistyshautomot (kopio)

Chris Miano, MemoryFoxin toimitusjohtaja, yritys, joka loi ohjelmistoalustan, joka auttaa voittoa tavoittelemattomia järjestöjä keräämään yhteisön luomaa sisältöä UB Office of Business and Entrepreneur Partnerships, 701 Ellicott St.


Robert KirkhamBuffalosta kotoisin oleva ja Canisius Collegen tutkinnon suorittanut Miano vietti kahdeksan vuotta armeijassa ja käytti GI Billiä saadakseen MBA-tutkinnon UB:sta. UB:n Blackstone Launchpadin avulla hän aloitti tarinankerrontapalvelun dementiapotilaiden perheille historiansa säilyttämiseksi. Hän on sittemmin laajentanut alustasta työkaluksi voittoa tavoittelemattomille järjestöille, joilla he voivat jakaa tarinoitaan varainhankintakampanjoita varten.

Memory Fox oli Cultivator-lentäjä ja sai 100 000 dollarin sijoituksen viime vuonna. Sillä on nyt kahdeksan työntekijää ja yli 100 asiakasta eri puolilla maata. Miano vuokraa toimistotilaa UB:n keskustan hautomossa noin 500 dollarilla kuukaudessa.

Kultivaattorin arvokkain osa on valmennus, Miano sanoi. “On paljon innostusta, mutta myös rehellisyyttä”, hän sanoi. “Pääsy kaikkien näiden älykkäiden ihmisten kanssa, jotka ovat erittäin rehellisiä ja luovat tilan, jossa voit tuntea olonsa haavoittuvaiseksi ja esittää kysymyksiä, on valtava apu.”

Toinen vaiheen 2 rahoitukseen juuri hyväksytty startup on JECA Energy Bars, joka valmistaa täysin luonnollisia gluteenittomia ravintopatukat alusta alkaen paikallisessa teollisuuslaitoksessa.

Entinen syöpätutkija Ree Dolnick alkoi muuttaa kotitekoisia välipalojaan “sivukeikoista” bisnekseksi vuonna 2018 Launch NY:n ja 43Northin avustuksella, jotka molemmat keskittyvät nopeasti kasvaviin startupeihin.

Sen lisäksi, että Dolnick myy JECA-baareja Whole Foodsissa, osuuskunnissa, kahviloissa ja verkossa, se on kiinnostunut Krogerista, maan suurimmasta supermarketketjusta, ja Army-Air Force Exchange -myymälöistä yli 900 Yhdysvaltain sotilastukikohdassa. Mutta koska kolme ihmistä teki käsin 48 baaria tunnissa, hän tarvitsi apua automatisoidakseen ja skaalaamatta laadusta tinkimättä tai alistumatta.UB:n startup-hautomot

Keskustalainen Rick Gardner vie uudet yrittäjät kierrokselle laitokseen. Vasemmalta Dalar Bansal, Clare Plunkett, Gardner, Ree Dolnick ja Karina Loera.


Robert Kirkham“Cultivator auttaa meitä selvittämään, voimmeko skaalata ja miten se tehdään”, Dolnick sanoi. “Yksi asia, jota et koskaan halua tehdä, on skaalata ennen kuin sinulla on kykyä.”

100 000 dollarin rahoitus auttaa JECAa maksamaan räätälöityjä laitteita tuotannon lisäämiseksi 14-kertaiseksi 672 baariin tunnissa säilyttäen samalla artesaanimaun ja koostumuksen. Dolnick toivoo, että vaihe 3 sisältää lisää työntekijöitä palkkaamaan kysyntää vastaavaksi.

Hän sanoi, että UB:n ja Launch NY:n Entrepreneurs in Residencen mentorointi on ollut korvaamatonta.

“Buffalo on hämmästyttävä”, hän sanoi. “Kaikki täällä ovat niin innoissaan tulevaisuudesta. Kaiken tämän tuen myötä tuntuu, että olemme suuressa piristysrallissa.”

Gardner sanoi, että innostus ei auta pelkästään uusien yritysten käynnistämisessä Länsi-New Yorkissa vaan myös niiden pitämisessä täällä.

“Se tarttuva halu tehdä yhteisöstä parempi on jotain, mitä en ole nähnyt missään muualla”, hän sanoi.

.

Leave a Comment