Pamplin Media Group – USKO: Kristillisen kasvatuksen merkitys totuuden jälkeisessä maailmassa

Samalla kun katselemme edelleen käsittämättömän tapahtuvan silmiemme edessä maailmassamme, en usko, että kristillisen koulutuksen merkitystä voidaan liioitella

Ei ole liioittelua sanoa, että tämä on kriittinen ja määrittelevä kulttuurinen hetki. Jos emme saa tätä oikein, sillä on jälkikaiuntavaikutus tuleville sukupolville. Seisomme jyrkänteellä, jossa itse totuuden käsitys on vaakalaudalla ja jossa käydään sotaa lastemme ja nuorten aikuisten mielen puolesta.

Hieman yli vuosi sitten tunsimme pakkoa alkaa kutsua oppilaita kotiin torstai-iltaisin opetuslapsityötä varten. Kutsumme sitä Veritasiksi, joka on latinaa ja tarkoittaa “totuutta”. Se on ollut uskomattoman hedelmällistä aikaa, ja pääpaino on Jeesuksessa ja nuorten aikuisten varustamisessa ymmärtämään Raamattua, heidän identiteettiään, tarkoitustaan ​​ja varustaa heille raamatullinen maailmankatsomus näinä kriittisinä aikoina elämässään. Katsoessamme edelleen, mitä kuvittelematon tapahtuu silmiemme edessä maailmassamme, en usko, että kristillisen koulutuksen merkitystä voidaan liioitella. Tässä on muutamia syitä, miksi vanhempien ja kirkon on pohdittava uudelleen raamatullisen kasvatuksen merkitystä maailmankatsomuksen muodostumisessa totuuden jälkeisessä maailmassa.

Totuus

Totuus itse asetetaan kyseenalaiseksi, ja kulttuurimme hylkää objektiivisen totuuden “sinun” totuuden ja “minun” totuuden puolesta. Jeesus kuitenkin sanoo meille selvästi, että Hän on totuus (Joh. 14:6). Hän ei vain julista sitä, hän ilmentää ja personoi sitä. Kaikki totuus on lähtöisin Jeesuksesta. Paavali kertoo meille Kolossalaiskirjeen 2:3:ssa Jeesuksesta: “…jossa (Kristus) on kätkettynä kaikki viisauden ja tiedon aarteet.” Nämä ovat syvällisiä lausuntoja, jotka kertovat meille selvästi, että voidaksemme lähteä totuuden asemasta ja saavuttaaksemme viisauden ja tiedon aarteet, meidän on aloitettava Kristuksesta itsestään. Matematiikassa on perustansa Jeesuksessa. Tieteen perusta on Jeesuksessa. Yhteiskuntaopin, kielitaiteen ja humanististen tieteiden perusta on Jeesuksessa. Siksi on järkevää, että mikä tahansa järjestelmä, joka hylkää Jumalan, lähtee viallisesta perustasta, ja sen koko rakenne on vaarassa epäonnistua ja romahtaa. Seuraamme tämän etenemistä päivittäin. Onko ihme, että kaaos on tulvinut yhteiskunnan kaikille osa-alueille, myös kouluihimme? Jeesuksen hylkääminen on totuuden hylkäämistä. Postmodernismi julistaa, että totuutta ei ole, mutta Jeesus julistaa MINÄ OLEN TOTUUS. Vain kristillinen koulutus voi esittää tämän väitteen objektiivisesti, ja Jumala itse kertoo meille, että Hän on kaiken totuuden lähde, koska Hän on totuus.

Identiteetti

Kulttuurimme on syvän identiteettikriisin edessä. Vaikka monet vanhemmat ovat hämmentyneitä tästä (sekä kristityt että ei-kristityt), he ovat voimattomia erillään Kristuksesta ratkaisemaan tätä kriisiä. Monet vanhemmat ovat hämmästyneitä kuullessaan, että opiskelijat eivät kamppaile vain sukupuoli-identiteetin kanssa, vaan jotkut omaksuvat kaikenlaisia ​​vaihtoehtoisia identiteettejä eläimistä elottomiin esineisiin. Vaikka se saattaa joillekin tuntua käsittämättömältä, tämä on postmodernismin vitsaus. Juuri se, mitä Raamattu kertoo meille, tapahtuu Roomalaiskirjeen luvussa 1, kun Luojan (Jumalan) palvonta vaihdetaan luomakunnan (itsen) palvontaan. Meillä ei ole vain identiteettiä Jeesuksen kautta, vaan se on paljon parempi kuin mikään muu tässä maailmassa. Opiskelijamme tarvitsevat aidon identiteetin tunteen, joka on juurtunut Kristukseen ja identiteettiimme, joka on annettu Jumalan lapsina. Vain kristillinen koulutus tulee kirkkojen ja vanhempien rinnalle auttamaan oppilaita ymmärtämään identiteettiään, maailmaansa ja paikkaansa siinä.

Tarkoitus

Identiteettimme ymmärtäminen antaa meille syvän tarkoituksen tunteen. Kristityt eivät elä tätä elämää varten, heidän kansalaisuutensa on taivaassa, ja heille on annettu erillinen tarkoitus. Niin monet ihmiset yrittävät vuosikymmeniä huonolla menestyksellä ja kysyvät: “Miksi olen täällä?” Ihmiset, joilla ei ole tarkoitusta, kamppailevat kaikilla elämänalueilla. Jeesus kuitenkin antaa meille kaikista suurimman tarkoituksen – ylistää Jumalaa ja nauttia Hänestä ikuisesti, tuntea Hänet ja tehdä Hänet tunnetuksi. Suurin osa meistä tuntee todennäköisesti Matteuksen 28:19:n suuren käskyn, mutta suosikkiversioni on itse asiassa Joh. 20:21:stä: “Niinkuin Isä lähetti minut, niin minä lähetän teidät.” Kristityillä on jo Jumalan antama tarkoitus ja Kristuksen antama mandaatti. Olemme “lähetettyjä” ihmisiä, riippumatta roolistamme, sijainnistamme jne. Vain kristillinen koulutus tulee kirkkojen ja vanhempien rinnalle auttamaan oppilaita ymmärtämään tarkoituksensa ja haastamaan heidät ajattelemaan siitä näkökulmasta.

opetuslapseus

Lapset viettävät suurimman osan päivästään luokkahuoneessa ja joka päivä sitä aikaa käytetään heidän maailmankuvansa rakentamiseen. Tuorein tutkimus kertoo, että maailmankuva muodostuu useimmilla opiskelijoilla 12-vuotiaana. Tärkeä esimerkki tästä on, että suurin osa ihmisistä, jotka tulevat uskoon Kristukseen, tekevät sen ennen 12-vuotiaana. Tällä on tärkeitä vaikutuksia jokaiseen lapseen ja jokaiseen perheeseen. Lapsiamme opetetaan joka ikinen päivä, olimmepa tietoisia siitä tai emme. On olemassa maallinen järjestelmä ja aktivistikulttuuri, joka tekee ylitöitä opettaakseen lapsillemme virheellisiä identiteettikäsityksiään ja kilpailee heidän mielestään, sydämestään ja sielustaan. Tämä on elämän ja kuoleman kysymys, ja meillä on mahdollisuus valita, lähetämmekö opiskelijamme kahdeksaksi tunniksi päivässä tämän järjestelmän opetuslapsiksi vai tarjoammeko heille jotain parempaa ja totuuteen juurtunutta. Meidän ei pitäisi yllättyä, kun lähetämme lapsemme kouluttautumaan Roomaan ja he tulevat takaisin roomalaisina. Jos haluamme heidän olevan kristittyjä ja opetuslapsia, meidän on koulutettava heitä kaikessa Kristuksen perustana ja erityisesti maailmankatsomuksen muodostumisen kriittisinä vuosina. Vain kristillinen koulutus tulee rinnalle vahvistamaan päivittäin tätä maailmankatsomusta ja auttamaan oppilaita tarkoituksella näkemään ja ymmärtämään, mitä he oppivat raamatullisen linssin ja viitekehyksen kautta.

Vanhemmilla ja kirkoilla on edessään valtava tehtävä, mutta se ei ole valinnainen. Vain kristillinen koulutus tulee yhteistyössä vanhempien ja kirkkojen kanssa rakentamaan vahvoja, vakaita opiskelijoita ja opetuslapsia, jotka ovat valmiita elämään postmodernissa maailmassa. On välttämätöntä, että keskitymme syvään Raamatun ymmärtämiseen ja sellaisen maailmankuvan rakentamiseen, joka kertoo kaikesta, mitä opiskelijat oppivat. Meidän tehtävämme vanhempana, seurakunnalla ja kasvattajina on valmistaa heille erinomainen koulutus ja miten se liittyy Jumalan sanaan, kirkkoon ja suureen tehtävään. Jos etsimme ensin Hänen Valtakuntaansa, kaikki muu lisätään meille. Matematiikka lisätään meille. Tiedettä lisätään meille. Yhteiskuntaopinnot lisätään joukkoomme. Kieli lisätään meille. Opiskelijoillemme annetaan kaikki mitä he tarvitsevat, jos heille annetaan ennen kaikkea Kristus, ja heidän vaikutuksensa maailmaan tulee, kun he tulevat elämään lujalla tarkoituksen ja identiteetin tunteella, joka perustuu suoraan siihen, joka persoonallistaa totuuden. Kansakuntamme kirkkojen, vanhempien ja yhteisöjen on otettava vastuu lastemme koulutuksesta, jotta KAIKKI perheet voivat saada tukea ja pääsyn koulutukseen, joka perustuu totuuteen. “Kuule, Israel: Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi. Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta voimastasi. Ja nämä sanat, jotka annan sinulle tänään, tulevat sinun päällesi. Sinun tulee opettaa niitä ahkerasti lapsillesi ja puhua niistä, kun istut kotonasi ja kun kuljet tietä ja kun makaat ja kun nouset.” (5. Moos. 6:4-7). Aaron Mapes on First Assembly of Godin johtava pastori. Hänet tavoittaa numerosta 541-447-7254.


Voit luottaa siihen, että pysymme ajan tasalla, ja me luotamme siihen, että rahoitat ponnistelumme. Laadukas paikallinen journalismi vie aikaa ja rahaa. Auta meitä suojelemaan yhteisöjournalismin tulevaisuutta.

.

Leave a Comment