Paavi De La Salle Brothersille: Maailma tarvitsee uuden koulutussopimuksen

Paavi Franciscus tapaa Brothers of the Christian Schools (FSC) ja rohkaisee heitä jatkamaan evankelioimista koulutuksen kautta, kun maailma kokee uuden “koulutuksen hätätilan”.

Kirjailija Lisa Zengarini

Paavi Franciscus puhui lauantaina Lasallian Brothersille, joka tunnetaan muodollisesti nimellä Institute of the Brothers of the Christian Schools ja joka oli kokoontunut heidän 46. yleisjuhlaan.

Seurakunnan perusti Ranskassa 1600-luvulla Jean-Baptiste de La Salle, ja se on suurin katolisen kirkon koulutukselle omistautunut uskonnollinen veljeskunta.

Rakentaa uusia polkuja elämän muuttamiseen

Viitaten yleisluvun teemaan: “Uusien polkujen rakentaminen elämän muuttamiseen”, paavi Franciscus totesi, että De La Salle -veljeksille nämä “uudet polut” ovat ennen kaikkea koulutuspolkuja, joita he kulkevat monissa kouluissa, korkeakouluissa ja korkeakouluissa. yliopistoja, joita he ylläpitävät noin sadassa maassa eri puolilla maailmaa.

Koulutus on lahja

Tämä on “suuri vastuu”, josta on syytä olla kiitollinen, sillä “kasvatustyö on suuri lahja”, ennen kaikkea niille, jotka sitä tekevät: “se vaatii paljon, mutta myös antaa paljon”, paavi sanoi.

“Jatkuva suhde kasvattajiin, vanhempiin ja erityisesti lapsiin ja nuoriin on aina elävä ihmisyyden lähde kaikista siihen liittyvistä vaikeuksista ja ongelmista huolimatta”, hän lisäsi.

Ihminen on kirkon tie

Paavi Franciscus korosti edelleen, että Brothers of Christian Schools tarjoaa työllään rikkaan pedagogisen perinteensä arvoja: ”Kasvatat vastuullisuuteen, luovuuteen, rinnakkaiseloon, oikeudenmukaisuuteen ja rauhaan. Koulutat sisäiseen elämään, olemaan avoin transsendenttiselle ulottuvuudelle, ihmettelemään ja mietiskelemään elämän ja luomisen mysteerin edessä. Elät kaiken tämän ja tulkitset sitä Kristuksessa ja käännät sen ihmiskunnan täyteyteen”, sanoi paavi.

”Minulle tulee mieleen Pyhän Johannes Paavali II:n tunnuslause Redemptor hominis: “Ihminen on kirkon tie”. Toteutat tätä mottoa koulutustehtävässä.”

Koulutushätä

Paavi Franciscus totesi, että maailma on kokemassa “koulutushätätilannetta”, jota pandemian seuraukset ovat pahentaneet, ja kiinnitti huomion aikamme kahteen suureen haasteeseen: veljeyden ja yhteisestä kodista huolehtimiseen. Hän sanoi, että se voidaan ratkaista vain koulutuksen avulla.

”Koulutussopimus on rikottu ja nyt valtio, kasvattajat ja perheet ovat erillään. Meidän on etsittävä uusi sopimus ja tehtävä yhteistyötä.”

Uusi koulutusliitto

Hän huomautti, että kristitty yhteisö ei ole vain tietoinen näistä haasteista, vaan on myös sitoutunut “rakentamaan uusia tapoja muuttaa elämäntapoja” ja että De la Salle Brothers ovat aktiivinen osa tätä prosessia: “Todellakin”, hän sanoi, “te ovat etulinjassa kouluttautuessaan siirtymään suljetusta maailmasta avoimeen maailmaan; poisheittokulttuurista hoitokulttuuriksi; puolueetujen ajamisesta yhteisen hyvän tavoittelemiseen.”

”Kasvattajana tiedätte aivan liiankin hyvin, että tämän muutoksen on lähdettävä omastatunnosta, tai se on vain julkisivu. Tiedät myös, että et voi tehdä tätä työtä yksin, vaan tekemällä yhteistyötä “kasvatusliitossa” perheiden, yhteisöjen ja kirkollisten ryhmien kanssa.”

Evankeliointi kouluttamalla

Lopuksi paavi Franciscus rohkaisi De La Salle -veljiä jatkamaan “evankeliointia kasvattamalla ja kasvattamista evankelioimalla”, muistuttaen, että “kristillinen kasvattaja on ennen kaikkea Kristuksen todistaja ja opettaja siinä määrin kuin hän on todistaja”.

.

Leave a Comment