Muodin omistautunut johtaja palaa kauppakorkeakouluun

Covid-pandemian aikana monet ihmiset halusivat taas tavata muita ja vaihtaa ajatuksia henkilökohtaisesti. Christopher Koerber oli onnekas tehdä niin.

Vuoden 2021 alussa Koerber otti vastaan ​​työpaikan Hugo Boss Ticinon, saksalaisen muotimerkin sveitsiläisen asusteita valmistavan yksikön toimitusjohtajana, tehtävässä, joka raportoi suoraan toimitusjohtaja Daniel Griederille.

Tämä merkitsisi viime kädessä muuttoa Amsterdamista, jossa Koerber oli työskennellyt yhdysvaltalaisen Tommy Hilfigerin kansainvälisessä tukikohdassa vuodesta 2007. Mutta se pakotti hänet myös pitämään lähes vuoden puutarhavapaata osana kilpailukieltolausekkeita edellisen työnantajansa kanssa. Lausekkeet rajoittivat hänen ammatillista tekemistään, mutta EU-kansalaisena hän pystyi matkustamaan useiden maiden välillä.

“Halusin todella käyttää aikani johtamistaitojeni kehittämiseen ja työskentelyyn muiden johtajien kanssa, joten päätin tehdä AMP:n. [advanced management programme],” hän sanoo. “Mutta en halunnut tehdä mitään verkossa tai virtuaalisesti, koska johtamistaitojen oppimisessa minulle tärkeintä oli vuorovaikutus kaikenlaisista taustoista tulevien ylimmän johdon kanssa.”

Financial Times Executive Education -sijoitukset 2022

Onneksi Koerberille yksi harvoista AMP-palveluntarjoajista, joka pystyi tuolloin sallimaan opiskelijat kampukselle – Iese Business School Barcelonassa – oli paikka, jossa hän saattoi vierailla matkustusrajoituksista huolimatta. Hän löysi Iesen kampuksen, joka sijaitsee kukkuloiden keskellä ja josta on näkymät Katalonian kaupunkiin, innostavan oppimisympäristön.

“Tiedän, että olimme erittäin etuoikeutettu ryhmä, joka tuli sellaiseen paikkaan”, hän sanoo. Hänen kohorttiinsa kuului osallistujia Euroopan maista aina Islannista asti sekä johtajia, jotka pääsivät lentää Latinalaisesta Amerikasta Espanjan hallituksen kanssa tehtyjen paikallisten matkasopimusten ansiosta.

Christopher Koerber sanoo, että kurssi “avutti minulle mahdollisuuden tavata ihmisiä minun tasollani, mutta aloilla, jotka olivat täysin erilaisia ​​​​kuin muotimaailma” © Alessandro Crinari

Ryhmä kokoontui Barcelonaan neljään hieman yli kahden viikon mittaiseen opintojaksoon ja työskenteli sitten etänä pienissä ryhmissä – Zoom-puheluissa ja WhatsApp-chat-ryhmissä – suorittaakseen tehtäviä. Opetussuunnitelma kattoi laajan valikoiman Executive MBA:n kaltaisia ​​aineita, kuten rahoitusta, markkinointia ja taloustiedettä, ja opetettiin vastaavalla menetelmällä, joka perustui tapaustutkimuksiin seitsemän kuukauden ajalta.

”Olla kampuksella ja oppia yhdessä keskellä pandemiaa oli niin maaginen kokemus; sen avulla tapasin ihmisiä minun tasollani, mutta aloilla, jotka poikkesivat täysin muodin maailmasta”, Koerber sanoo.

”Meillä oli esimerkiksi ihmisiä Guatemalasta, jotka pitivät banaaniviljelmiä. Se oli täysin erilaista bisnestä [but] he käsittelivät samanlaisia ​​ongelmia kuin muotiyritykset, kuten tuotteen kysynnän äkillinen kasvu ja toimitusketjuongelmia”, hän sanoo. “Banaaniteollisuuden tarkastelu oli myös varoitus mille tahansa yritykselle, ettei se laittaisi kaikkia munia samaan koriin, kun kyse on tuotteesta.”

Vaikka töiden välinen aika olisi mahdollistanut hänelle kokopäiväisen MBA-tutkinnon, hän halusi opiskella AMP-tutkintoa, koska osallistujilla on enemmän kokemusta. “Tyypillinen AMP-opiskelija on työskennellyt 20 vuotta, kun taas MBA:ssa se on enemmän kuin 10 vuotta”, Koerber huomauttaa.

Hän lensi Alankomaista kotoaan Espanjaan, jonne hän ja hänen vaimonsa jäivät, koska heidän poikansa oli koulussa. He pitivät kotinsa siellä senkin jälkeen, kun hän oli suorittanut AMP:n ja aloitti Hugo Bossissa Sveitsissä, koska heidän poikansa ei ole vielä suorittanut kansainvälistä ylioppilastutkintoa.

Nopein reitti Amsterdamista Ieseen on 2 tuntia 15 metriä pitkä lento, mutta Koerber teki vaikutuksen, että muut opiskelijat tekivät suurempia sitoumuksia matkustaessaan paljon kauempaakin. “Nämä ihmiset investoivat henkilökohtaisesti, ei vain koulutukseen vietetyn ajan vuoksi, vaan myös perheistään erossa tehdäkseen tämän pandemian keskellä”, hän sanoo.

Maailmantalouden massiivisen häiriön aikana opiskelu oli sopiva tausta oppimiselle johtamaan muutoskausia. Se oli myös hyvä valmistautuminen liittymiseen Hugo Bossiin aikana, jolloin brändi on tekemässä merkittävää strategista muutosta keskittyäkseen enemmän vapaa-ajan vaatteiden markkinoille.

“Yksi johtajuuden velvollisuus on viedä ihmiset uusiin toimintatapoihin, ei vain pandemioissa”, Koerber sanoo. “On tärkeää haastaa vallitseva tilanne ja kehittää strategiaa liiketoiminnan seuraavalle tasolle.”

”Minulla on Hugo Bossilla kerran elämässä mahdollisuus auttaa yritystä, joka perustui Bossin räätälöityihin vaatteisiin uudella tavalla, jolla näemme itsemme, mikä on meidän Be Your Own Boss. [range].”

Hän on myös joutunut omaksumaan verkkoteknologian kommunikoidakseen uuden Hugo Bossin tiiminsä kanssa. ”Kahdeksankymmentä prosenttia kokoelmastamme on nyt suunniteltu digitaalisesti, 3D-tietokonesuunnittelulla, kun ennen pandemiaa se saattoi olla 20 prosenttia kokoelmasta. Se tarkoittaa, että voimme liikkua paljon nopeammin.”

Tällaisten haasteiden vuoksi Koerber oli kiitollinen siitä, että hän käytti Iesessä tapaustutkimuksia teknologia-alan häiriötekijöistä, kuten Netflixistä ja Amazonista, sekä kerran mahtavista yrityksistä, jotka katosivat, koska ne eivät kyenneet sopeutumaan, kuten Kodak ja Blockbuster.

Luentoja pitivät myös johtavan muutoksen jyrkän lopussa olevat, mukaan lukien blue-chip-yritysten entiset toimitusjohtajat ja paikalliset teknologiayrittäjät.

”Kaikissa näissä esimerkeissä opetus oli hyvin selvä: johtajien roolina oli luoda kasvukulttuuri ja sen myötä halu muuttua ja kehittyä”, Koerber sanoo.

”Myös ryhmämme muut johtajat pystyivät selittämään esimerkkejä toimialaistaan. Monet alueet maailmassa ovat jo edistyneet digitaalisessa taloudessa, ja se oli minulle inspiroivaa.

Koerber olisi voinut yrittää sovittaa opintojaan kokopäivätyöhön, mutta oli kiitollinen, että hän sai ottaa opiskeluaikaa.

“Johtamaan oppiminen vaatii perääntymistä”, hän sanoo. ”Minulle kyse oli siitä, että olin urani risteyksessä, uuden aloittamisen partaalla. Se oli täydellinen hetki suorittaa tämä kurssi.”

jatkaa

2021 Nimitetty Hugo Boss Ticinon toimitusjohtajaksi

2018-21 Tommy Hilfiger Globalin maailmanlaajuisten tuotteiden ja lisenssien johtaja

2013-18 Tommy Hilfiger Globalin varatoimitusjohtaja, sitten vaatteiden, jalkineiden ja asusteiden johtaja sekä Calvin Klein Europen asusteet

2007-13 Vanhempi lisensointijohtaja, sitten Tommy Hilfigerin jalkineiden ja lisensoinnin vanhempi varapresidentti

2004-07 Hugo Boss Shoes & Accessoriesin brändijohtamisen johtaja

1998-2004 Tuotehallinnan tiiminvetäjä Hugo Bossin tuotehallinnan johtajaksi Coldreriossa, Sveitsissä

1996-98 LDT Nagold Academy of Fashion Management, opiskelee tekstiililiiketoiminnan taloustiedettä

Leave a Comment