Mitä olen oppinut johdon koulutuskurssiltani

Justus Bach

Saksan kieli. Keskijohdon ohjelma, ESMT2021. Julkisen tietoturvakonsultoinnin johtaja, Hampurin toimiston johtaja, Infodas GmbH, Saksa

Miksi päätit opiskella esimieskoulutusta?

Uran edetessä halusin oppia uusia johtamismenetelmiä – esimerkiksi johtamista sandwich-asemassa, osaston ja ylimmän johdon välillä sekä erilaisten odotusten kohdistamista. Kurssilla keskustelimme kollegoiden kanssa erilaisista kohtaamistamme johtamisen haasteista, vaihdoimme ajatuksia ja saimme neuvoja valmentajilta ja muilta johtajilta. Osa koulutuksesta tehtiin etänä, mikä auttoi minua, koska minulla on tiimin jäseniä eri paikkakunnilla, jotka kaikki työskentelevät yhdessä projekteissa. Opin erilaisia ​​viestintätekniikoita – mukaan lukien kysely-, keskustelu- ja neuvottelutaidot – jäsentääkseni henkilökohtaiset tapaamiset tehokkaammin. Sain myös arvokasta panosta kvantitatiivisten tietojen esittämiseen ja valmisteluun johdon arvioita varten eri sidosryhmien kanssa. Ajattelutavan muutos on auttanut minua tunnistamaan ja nostamaan potentiaalia toisissa ja itsessäni. Se on kuin terävämpi näkymä ilman suodattimia, jotka olivat siellä aiemmin.


William Goin

Amerikkalainen. Positiivinen johtaja, Michiganin yliopisto: Ross2018. Johtaja, ulkomainen sotilasmyynti, General Dynamics Land Systems, Michigan

William Goin

Yllättikö sinua kurssilla jokin?

Se on hyvin henkilökohtaista. Usein ihmiset ajattelevat johtajuudesta vaikuttamisena muihin, mutta suurin osa opetussuunnitelmasta oli katsoa ensin itseäsi. Tee luettelo siitä, missä ja kuka olet. Oletko valmis oppimaan? Onko sinulla kasvun ajattelutapa? Jos et, olet ehkä vain hukannut rahasi. Oletko valmis muutokseen? Joten luulen, että se oli se asia, joka yllätti minut – että se oli aluksi sisäänpäin suuntautunut. Ja sen avulla pystyt luomaan muutosta. Olet avoimempi ottamaan oppitunnit ja soveltamaan niitä todella. Tärkein asia, jonka kurssi opetti minulle, on: Ollaksesi johtaja, sinun on ensin tuhottava egosi. Meidän on oltava valmiita katsomaan, mitä teemme, valmistautua haasteisiin ja sitten hyväksyä ne asiat sekä muuttua ja liikkua.


Financial Times Executive Education -sijoitukset 2022

Olivia de Roubaix

Englanti. Unileaders-johtamisohjelma, Edhecvalmistuneet 2022. Liiketoimintayksikön johtaja, Unilabs Paris

Olivia de Roubaix

Miten käytät kurssilla oppimaasi jokapäiväisessä työssäsi?

Kurssin suurin opetus oli, että johtajuutta on monia erilaisia, ja jokaisen meistä on löydettävä tapa puolustaa johtajuutta persoonallisuutemme mukaan. Toinen asia, jonka opin, on, että jos haluat työntekijöiden seuraavan sinua, sinun on tiedettävä, minne olet menossa. Muistutan itseäni ja tiimiäni aina yleisestä visiosta ja tavoitteista antaakseni heille voimaa ja selkeyttä edetä kanssani. Keskityn kolmeen asiaan, jotka ovat mielestäni kriittisiä työntekijöiden ja yrityksen menestykselle: positiivisen ja kannustavan työilmapiirin luominen kaikille; työntekijöiden ja esimiesten välisten suhteiden edistäminen; ja varmistaa, että työntekijät ovat sitoutuneita ja kiinnostuneita työstään.


Ellen DeBelder

Belgia. digitaalinen johtajuus, Vlerick, 2021. Liiketoimintaprosessien hallinnan johtaja, Signify. Asuu Belgiassa, työskentelee Hollannissa

Ellen DeBelder

Mikä oli tärkein opetus, jonka opit kurssilla?

Osana rooliani minulla on tehtäväni muokata liiketoimintaprosessien hallintaa digitaaliaikaa vastaavaksi. Pidin kurssista paljon siitä, että se perustuu markkinoiden parhaisiin käytäntöihin. Opin monia opetuksia, jotka auttoivat minua ajamaan muutosta, mutta jos minun piti valita yksi, valitsisin digitaalisen aikakauden neljä kilpailullista todellisuutta. Muutostyössään menestyneet yritykset kohtaavat jokaisen projektin seuraavat asiat mielessään: asiakaskokemus on arvoa; asiakkaat ovat liikkuvia kohteita; digitaaliset ekosysteemit luovat yhdessä arvoa; ja digitaaliset alustat lisäävät arvon yhteisluomista. Menestyvät yritykset rakentavat tarvitsemaansa osaamistaan ​​ja kehittävät taitojaan kohdata nämä uudet realiteetit. Ja näiden kieltäminen voi johtaa uusien mahdollisuuksien menettämiseen, kilpailijoiden huomiotta jättämiseen ja asiakkaiden tarpeiden väärinymmärtämiseen.


Tang Jie

Kiinalainen. Senior Executive Program, Shanghai Jiao Tong: Antai2022. Johtaja, ekologinen latausstrategia ja julkinen latausliiketoiminta, SAIC Volkswagen, Shanghai

Tang Jie

Mitä neuvoja antaisit johtamiskoulutuksen opiskelijoille?

Valitse oikea ajankohta kurssin suorittamiselle: Executive-ohjelma on parasta aloittaa kahden tai kolmen vuoden työskentelyn jälkeen, koska sinulla on tähän mennessä jonkin verran ammatillista kokemusta, tiedät, mitä vaikeuksia ja haasteita olet kohdannut, ja voit oppia määrätietoisesti. Käytä sitten opetettua elämääsi ja työhösi. Kaikkea tietoa on käytettävä, tai siinä ei ole järkeä. Olen esimerkiksi rakentamassa SAIC-Volkswagenin julkista latausekologiaa. Kun yritykseni haluaa investoida latausasemaan ja minun on laskettava potentiaalinen arvo, käytän apunani ”yrityssijoitus ja rahoitus ja pääomatoiminta” -kurssia. Lopuksi kommunikoi luokkatovereiden kanssa. Ne ovat eri toimialoilla, jotka voivat lisätä mielekästä inspiraatiota ja olla yhtä arvokkaita kuin se, mitä opit professoreiltasi.

Leave a Comment