Mikään kaunis ei selviä kulttuurisodasta

Päivitetty 9. toukokuuta 2022 klo 12.06 ET.

Amerikka on paljon vaikeampi paikka olla lapsi kuin sillä on mitään tekosyytä olla, ja paljon vaikeampi paikka hankkia ja kasvattaa lapsi kuin sillä on mahdollista syytä olla: On vaikea löytää poliitikkoa, joka olisi eri mieltä kummankaan kanssa. ehdotusta, ja vielä vaikeampaa löytää sellaista, joka aikoo tehdä asialle mitään. Mitä tulee ratkaisevaan lasten ja perheiden hoitamiseen, maamme on kansainvälinen häpeä.

Amerikkalaiset lapset kärsivät tavoilla, joilla lapset asuvat maissa, joissa on vertailukelpoinen varallisuus ja kehitys eivät: Yhä useammat lapset elävät suhteellisessa köyhyydessä; lisää vauvoja kuolee; useammat luokkalaiset jäävät rutiininomaisesti väliin aterioista. Ja amerikkalaiset vanhemmat – erityisesti amerikkalaiset äidit – kärsivät myös tavalla, jolla kansainväliset kollegamme eivät: Äitiyskuolleisuusluvumme ovat paljon korkeammat; mahdollisuutemme ottaa synnytysvapaata ja toipua siitä ovat paljon rajallisemmat; tukiresurssimme ovat radikaalisti rajoitettuja. Syntyvyyslukumme on yhtä alhainen kuin koskaan, ja kasvava osuus lapsettomista nuorista aikuisista Yhdysvalloissa ilmoittaa nyt, että he eivät koskaan suunnittele lapsia.

Tämä on tuhoa; tämä on menetys. Tältä se näyttää puolivälissä epäonnistuneelta tilalta. Se sattuu olemaan myös sosiaalinen ja poliittinen konteksti, johon korkeimman oikeuden lausuntoluonnos sisältyy Dobbs v. Jacksonin naisten terveys vuotanut maanantai-iltana, ja se oli ensimmäinen asia, joka minulle tuli mieleen, kun näin uutisen.

Ei, en ollut innoissani siitä, että päätösluonnos kumottaisiin Roe v. kahlataKuitenkin, koska olen tunnustanut omat moraaliset varaukseni aborttiin vuosien varrella, monet sekä oikealla että vasemmalla näytti odottavan minun olevan sitä. Olen vasemmistolaisten ja liberaalien ystävieni joukossa ehkä oikein väärä henkilö, tai niin haluan lohduttaa itseäni; Olen toisin sanoen yksi niistä vanhanaikaisista, rekonstruoimattomista katolisista työläistyypeistä, elämänmyötäinen henkilö, joka on myös – itse asiassa pääosin— huolissaan kuolemanrangaistuksesta, sodasta ja pohjoismaisten anteliaiden hyvinvointiohjelmien edistämisestä.

Tarkoitukseni on sanoa, että mielestäni kaikki, mitä uskon, punotaan yhteen näkemykseen maailmasta, joka on täynnä yltäkylläistä luovuutta, juhlia ja elämää, ja epäilen, että voimme päästä lähemmäksi sitä paikkaa tasa-arvopolitiikan avulla. oikeudenmukaisuutta ja rakkautta. Ja siksi en nauti kenenkään kurjuudesta, enkä naura – Jumala, jos kuka tahansa sillä ei ole paikkaa, se olen minä – enkä tue mitään muuta politiikkaa kuin amerikkalaisten lasten radikaalin helpotuksen ohjelmaa.

Mutta missä on lasten lobbaus, ja kuka hyötyy nostamalla meteliä siitä, että heille on myönnetty vähän oikeuksia yhteiskunnassamme? Lapset eivät äänestä eivätkä lahjoita kampanjoihin, ja huolestuneilla vanhemmilla on taipumus olla huolissaan omista lapsistaan, eivät lasten eduista äänioikeutettomana ja enimmäkseen avuttomana ihmisryhmänä. Heille ei todellakaan ole poliittista voimaa, vaikka melkein jokainen puolue väittää puolustavansa heidän etujaan jossain vaiheessa.

Mutta ajattele kuinka huomattavan välinpitämättömiä poliitikot itse asiassa ovat ovat tälle näennäisesti matalalla roikkuvalle hedelmälle: Kongressilla oli äskettäin tilaisuus tehdä pysyväksi laajennettu lasten verohyvitys, jonka Bidenin hallinto käynnisti pandemian aikana, mutta päätti olla tekemättä. Sitä vastaan ​​suunnattua kampanjaa johtivat republikaanit, mukaan lukien senaattori Marco Rubio, senaattori Mike Lee ja politiikan analyytikko Oren Cass – perhe-arvoisia miehiä. Jokainen väitti pohjimmiltaan, että köyhien vanhempien kovan työnteon varmistaminen on tärkeämpää kuin sen varmistaminen, että köyhillä lapsilla on kenkiä. Samaan aikaan demokraatit jäivät umpikujaan omalla oikealla kyljestään, ja huolimatta kapeasta enemmistöstä kongressin molemmissa kamarissa ja istuvassa presidentissä, he eivät pystyneet pelastamaan lasten verohyvitystä, jolloin miljoonat amerikkalaiset lapset joutuivat takaisin köyhyyteen. Poliitikot, sanovatpa he mitä tahansa arvoistaan ​​ja uskomuksistaan, välittävät pääasiassa vallasta ja rahasta; usko siihen, kunnes näet heidän tekevän tai sanovan jotain, mikä voi todella maksaa heille. (Osaatko lukea, Joe Manchin?) Odotat pitkään.

Suuri osa erityisesti amerikkalaisille lapsille kohdistetuista merkityksettömistä vaikeuksista näyttää menevän ohi ilman ennakkoilmoitusta. Jopa valtion virastot, jotka on nimetty suojelemaan tämän haavoittuvimman ryhmän oikeuksia, eivät toisinaan tee niin ollenkaan.

Tarkemmin sanottuna: Viime maanantai-iltana tapasin ystäväni, joka työskentelee Connecticutissa toimivassa nuorten tuomioistuimen käännösohjelmassa. Työ oli ollut hänelle säälimätöntä viime aikoina, kiitos COVID-19-aikakauden tukitoimenpiteiden ja korvausten äkillisen peruuntumisen aiheuttaman kaaoksen. Mutta yhden lapsen tilanne ahdisti häntä: teini-ikäinen tyttö oli juuri joutunut rajujen uhkausten kohteeksi, hänen isänsä lukitsi hänet ulos talosta ja pakotettiin nukkumaan ulkona. Nyt hän asui sohvalta sohvalle ja kamppaili pysyäkseen koulussa. Kun ystäväni oli soittanut ilmoittaakseen asiasta lasten- ja perheministeriölle, hän kertoi minulle, että virasto kieltäytyi ottamasta tapausta, koska teini oli löytänyt tilapäisesti ystäviä, joiden luona majoittua, hän oli toistaiseksi turvassa. . DCF oli ylikuormitettu ja henkilöstön määrä oli liian pieni ennen pandemiaa; on vaikea kuvitella, että olosuhteet olisivat parantuneet sen jälkeen.

Tyttö oli mielessäni katsellessani tilapäisesti äänioikeutettujen republikaanien juhlivan voittoa, joka ei ollut aivan toteutunut, kun taas yhtenäisen liittohallituksen hallussa olevat demokraatit murjoivat synkästi tavallisen loikkauspenkissään ja tiesivät, etteivät he voineet tehdä mitään. Sosiaalisessa mediassa ihmiset olivat raivoissaan, raivoissaan ja järkyttyneitä; tämä näytti pätevän kaikkialla, jopa niille, joilla oli hyvä syy pitää itseään voittajina. Loppujen lopuksi tämä on kulttuurisotaa: Jokainen voitto on vain avauslento jossain suuremmassa, julmmassa teatterissa. Yhdysvalloista on jotenkin tullut suuressa oikeistovetoisessa kampanjassa, jonka tarkoituksena oli luoda se, mitä katolinen kirkko on jo jonkin aikaa kutsunut “elämän kulttuuriksi” tässä maassa. Laulu Leibowitzille-persoonallisten asioiden tutkiminen peruuttamatta.

Politiikka on alavirtaan kulttuurista, ja tämä on ehkä suurin tappio kaikista: lasten saamisesta ja kasvattamisesta itsestään näyttää nyt muodostuvan kulttuurisotakysymys, joka menettää päivittäin diskursiivisen muistutuksensa tavalliseen elämäntapahtumaan ja saa kaikki persoonallisuuden merkit. kulutusvalinta, joka kertoo kuka olet ja millä puolella olet. GOP näyttää aivan liian iloisen voidessaan yllyttää prosessia lapsettomien libsien karikatyyreillä ja “groomers”-armeijoiden haamulla, leimaamalla laajasti lukuisia vasemmistolaisia ​​​​kasvattajia, aktivisteja ja vanhempia pedofiileiksi. Se tosiasia, että republikaanit eroavat demokraateista perheissä, joissa on lapsia Maristin viimeisimmässä puolivälissä tekemässä tutkimuksessa, viittaa siihen, että he nauttivat jonkin verran menestystä tässä pyrkimyksessä tulla vanhempien puolueeksi, ja se jatkuu.

Kuinka kauheaa todistaa, ja kuinka kaukana kaikesta, kuten voitosta. Mikään kaunis ei selviä kulttuurisodasta. Ehkä myös vanhemmuus – tämä yksi asia, tämä raskas onnellisuus, tämä arkipäiväinen hurmio – on pian toinen käsite, joka on niin syvästi venytetty ja vääntynyt Amerikan pisimmän sodan vaatimuksista, että ihmiset, jotka olisivat voineet löytää siitä tyydytyksen, epäröivät ja ihmiset, jotka ehkä etsinyt sitä kieltäytyy. Ehkä takapihan aidan yli kurkistavasta keinusta tulee yhtä varma merkki kotitalouden puolueellisuudesta kuin sinisellä elämällä on väliä lippu tai jokin niistä nurmikon merkeistä, joka alkaa Uskomme tähän taloon … Ja ehkä lapsista itsestään tulee niin toissijaisia ​​sen suhteen, mitä heidän olemassaolonsa sanoo niitä kantavista aikuisista, että lainsäädäminen edes heidän perushyvinvointinsa vuoksi tulee mahdottomaksi. Ehkä heillä on jo.


Tässä artikkelissa viitattiin aiemmin väärin lasten verolainojen laajentamiseen Trumpin hallinnolle.

.

Leave a Comment