Määräaika häämöttää, kun Minnesotan lainsäätäjät pyrkivät saattamaan asiat päätökseen Capitolissa – Duluth News Tribune

ST. PAUL – Suunnitelmat käyttää lähes 4 miljardia dollaria julkisiin kouluihin, pitkäaikaishoitoon, poliisivirastoihin ja muihin valtion palveluihin ja 3,9 miljardin dollarin veropaketin hyväksyminen jäivät epäselväksi sunnuntaina 22. toukokuuta, kun lainsäätäjät saapuivat Minnesotan parlamenttiistunnon viimeisiin tunteihin. .

Lainsäätäjät palasivat sunnuntaina viimeisenä päivänä, jolloin he saivat äänestää Capitolin politiikasta, ja kellon tikittyä alaspäin lainsäätäjät erosivat siitä, voisivatko he saada työnsä valmiiksi ennen puoltayötä.

Sunnuntaina iltapäivällä suurimmat menosuunnitelmat peruskoulun koulutuksen, yleisen turvallisuuden ja oikeuslaitoksen, terveydenhuollon ja ihmisten palveluiden sekä liikenteen osalta jäivät jumissa republikaanien johtaman senaatin ja demokraattien, maanviljelijän ja työväenpuolueen johtaman edustajainhuoneen välisissä neuvotteluissa. Ja useat muut menoehdotukset eivät olleet vielä tulleet äänestettäväksi lainsäätäjässä.

Senaatin enemmistön johtaja Jeremy Miller, R-Winona, sanoi, että lainsäätäjien tulisi yrittää ajaa eteenpäin ennen klo 23.59 asetettua määräaikaa. Hän sanoi, että ongelmat olivat lähellä ratkaisua, ja jos neuvottelijat voisivat saada suunnitelmansa valmiiksi aikaisin iltapäivällä, olisi riittävästi aikaa saada ne muotoilluiksi ja valmiiksi toimintaan.

“Aika ryhtyä vakavaksi on juuri nyt”, Miller sanoi senaatissa. “Me edistymme. Haaste on (että) aika on lyhyt.”

Parlamentin puhemies Melissa Hortman, DFL-Brooklyn Park, sunnuntaina

kertoi MPR Newsille

että lainsäätäjät eivät pystyisi saamaan päätökseen miljardeja dollareita menoehdotuksia ennen keskiyön määräaikaa lainsäädännön hyväksymiselle Capitolissa. Ja hän kysyi kuvernööriltä. Tim Walz kutsuu koolle lyhyen erityisistunnon, jotta lainsäätäjät voisivat päättää neuvottelut maksamattomista menolaskuista ja palata sitten St. Pauliin hyväksymään ne.

Miller hylkäsi vaatimuksen erityisistunnon järjestämisestä ja sanoi, että lainsäätäjien tulisi saada päätökseen kaikki mahdollinen sunnuntaina.

“Emme ole kiinnostuneita erikoisistunnosta. Mitä tahansa voimme tehdä tänään, teemme sen”, Miller sanoi toimittajille.

Lainsäädäntöjohtajat ja kuvernööri esittivät maanantaina laajan sopimuksen 4 miljardin dollarin verolain ja 4 miljardin dollarin uusien menojen hyväksymisestä useille osavaltion hallituksen rahoittamille alueille käyttämällä osavaltion historiallista budjettiylijäämää. Mutta he jättivät yksityiskohdat siitä, mihin rahat pitäisi mennä lainsäädäntövaliokunnan johdolle.

Sen jälkeen useat komiteat ovat umpikujassa pohtineet parasta tapaa käyttää nämä varat. Ja se voi upottaa koko kehyksen – ainakin toistaiseksi.

Hortman on sanonut, että kamari odottaisi äänestääkseen verolakista, kunnes menoehdotukset kulkevat Capitolissa. Määräajan lähestyessä kello saattaa loppua ennen kuin monet laskuista saapuvat lattialle.

Senaatin vähemmistöjohtaja Melisa Lopez Franzen, DFL-Edina, kehotti sunnuntaina senaatin GOP:tä ottamaan kaikki menolaskut käsiksi ennen kuin ne päättävät parlamenttiistunnon.

“Maailmanlaajuinen sopimus hahmotteli verohelpotuksia, rahoitusta opiskelijoillemme ja kouluillemme, pitkäaikaishoidon ja eläkeläisten rahoitusta, yleiseen turvallisuuteen liittyviä investointeja ja työpaikkoja luovan sitoumuslain”, hän sanoi. “Emme voi tehdä yhtä tekemättä niitä kaikkia. Kehotan republikaanikollegoitani noudattamaan tekemänsä sopimusta.”

Myöhään sunnuntaiaamuna menolaskuista neuvottelevat lainsäätäjät sanoivat, että he työskentelevät edelleen sellaisten sopimusten puolesta, jotka voisivat lähettää lisävaroja kouluille, hoitokodeille, vammaispalvelujen tarjoajille ja muille. Mutta he eivät olleet varmoja pystyvänsä kuromaan umpeen demokraattien ja republikaanien esittämien ajatusten erot muutamassa tunnissa.

“Olen optimisti, mutta se on pitkä matka”, Sen. Jim Abeler, R-Anoka, kertoi toimittajille. Abeler työskentelee muiden lainsäätäjien kanssa laatiakseen 1 miljardin dollarin terveydenhuollon ja ihmisten palveluiden menosuunnitelman.

Päivää aiemmin verokonferenssikomitean johtajat ilmoittivat suunnitelmastaan ​​poistaa kokonaan sosiaaliturvavero, pudottaa osavaltion alhaisin tuloveroaste ja lisätä muita verohyvityksiä. He kehottivat muita valiokuntien johtajia saattamaan työnsä päätökseen sunnuntaina, jotta koko vero- ja menopaketti pääsisi maaliin ennen määräaikaa.

“Ennen kuin voit edetä minkään sopimuksen osan kanssa, sopimuksen kaikki osat on saatava päätökseen”, Rep. Paul Marquart, DFL-Dilworth, sanoi. “Täällä oleva konferenssikomitea kehottaa muita aloja, jotka työskentelevät saadakseen työnsä tehty.”

Seuraa Dana Fergusonia Twitterissä

@bydanaferguson

soita numeroon 651-290-0707 tai lähetä sähköpostia

dferguson@forumcomm.com.

Leave a Comment