Liiketoiminnan viikko: Osakkeet putoavat

Osakkeet liukuvat karhumarkkinoiden alueelle perjantaina, sisäpiiritermi 20 pisteen tai enemmän pudotukselle indeksin viimeisestä huipusta, ennen kuin ne sulkivat hieman päivälle. Siitä huolimatta markkinat jatkoivat pitkää tappioputkea seitsemännen peräkkäisen viikoittaisen laskun myötä. Wall Streetiä ravisteleva pessimismi johtuu suurelta osin peloista nopeasta inflaatiosta ja siitä, kuinka aggressiivisesti Federal Reserve saattaa olla yrittäessään saada se hallintaan. Walmartin ja Targetin tilinpäätökset herättivät myös näitä huolia viime viikolla, kun yritykset, jotka molemmat kamppailivat nousevien hintojen vauhdittamiseksi, ilmoittivat saaneensa merkittäviä osumia vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana. Yritysten taloustilanteet antoivat sijoittajille enemmän syitä uskoa, että keskuspankki voi alkaa ajaa paljon suurempia koronkorotuksia, mikä saattaisi kaataa talouden taantumaan. Toisesta maailmansodasta lähtien taantuma on lähes aina seurannut karhumarkkinoita muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

Spirit Airlines yritti torstaina estää JetBluen ostotarjouksen yrityksestä. Tarjouksesta tuli vihamielinen viime viikolla sen jälkeen, kun JetBlue ilmoitti aikovansa ottaa tarjouksensa ostaa yritys 30 dollarilla osakkeelta suoraan osakkeenomistajille. Spirit kutsui JetBluen liikettä “kyyniseksi yritykseksi häiritä” sen jo sovittua fuusiota Frontier Airlinesin kanssa ja kehotti osakkeenomistajia hylkäämään ennakot. Helmikuussa solmittu Spirit-Frontier-sopimus yhdistäisi kaksi halpalentoyhtiötä tehdäkseen niistä kilpailukykyisiä neljän suuren yhdysvaltalaisen lentoyhtiön kanssa. JetBlue halusi kilpailla myös näiden operaattorien kanssa, ja se esitti viime kuussa omalla tarjouksellaan, jonka mukaan Spiritin arvo olisi yli 3 miljardia dollaria, kun taas Frontierin ja Spiritin välisen sopimuksen arvo oli 2,9 miljardia dollaria. Mutta Spirit ei ole toistaiseksi kiusattu: Spiritin toimitusjohtaja Ted Christie sanoi, että lentoyhtiö ei todennäköisesti suostu JetBluen tarjoukseen, vaikka osakkeenomistajat hylkäsivät sulautumisen Frontierin kanssa.

Sosiaalisen median alustat kohtasivat kysymyksiä sisällönvalvontapolitiikastaan ​​sen jälkeen, kun Buffalon ruokakaupassa 10 ihmisen murhasta epäillyn tallentama video levisi laajasti verkossa. Epäilty alun perin suoratoistaa ammuskelun Twitchissä, ja vaikka alusta toimi nopeasti poistaakseen materiaalin, se jaettiin nopeasti Internetiin. Ammuskelusta syytetty 18-vuotias mies sanoi, että vuoden 2019 murhien suoratoistona Christchurchissa Uudessa-Seelannissa tehty video inspiroi häntä suoratoistamaan omia väkivaltaisia ​​hyökkäyksiään Buffalossa. Christchurch-video elää edelleen verkossa, vaikka alustat ovat vuosia yrittäneet poistaa sen. Näiden videoiden pitkä jälkielämä osoittaa, kuinka vaikeaa alustojen voi olla säännellä väkivaltaista sisältöä, jota jaetaan ja ladataan sivustoilleen.

Yritykset saattavat pian arvioida uudelleen toimistoihin palaamissuunnitelmiaan Covid-tasojen noustessa. Tiistaina Apple keskeytti vaatimuksensa, jonka mukaan työntekijät palaavat toimistoon tässä kuussa vähintään kolmeksi päiväksi viikossa tapausten viimeisimmän aallon vuoksi. Uutiset olivat voitto tuhansille Applen työntekijöille, jotka olivat vastustaneet yrityksen politiikkaa toukokuussa osana Apple Together -nimistä ryhmää. Viivästys oli takaisku Applen pyrkimyksille palauttaa toimintansa normaaliksi, mikä sisältää työntekijöiden tuomisen takaisin 5 miljardin dollarin pääkonttoriin Cupertinossa Kaliforniassa, jonka yritys avasi alle vuosi ennen pandemiaa. Monet työnantajat ovat yrittäneet viedä eteenpäin RTO-suunnitelmiaan, mutta useammat saattavat huomata, että heidän päättäväisyytensä välttää uusi muutos on ristiriidassa viruksen nopeasti leviävien muunnelmien todellisuuden kanssa.

Sijoittajat saavat lisätietoja siitä, kuinka paljon heidän pitäisi olla huolissaan Federal Reserven toimista inflaation hillitsemiseksi, kun keskuspankki julkaisee kokouspöytäkirjansa tällä viikolla. Aiemmin tässä kuussa pidetyn Fedin kokouksen jälkeen pankin puheenjohtaja Jerome H. Powell vakuutti sijoittajille, että Fed ei harkitse poikkeuksellisen suuria koronkorotuksia. Osakkeilla oli paras päivä sitten vuoden 2020, kun hän kommentoi. Mutta kun lisää myrskypilviä kerääntyy horisonttiin – mukaan lukien yritysten huonot tulosraportit ja kuukausi-inflaation kiihtyminen – herra Powell saattaa harkita kantaansa uudelleen.

Netflixin myllerrys ei ehkä ole ohi. Viime viikolla suoratoistoyhtiö irtisanoi 150 henkilöä eri puolilta yhtiötä eli noin 2 prosenttia sen työvoimasta. Ja irtisanomisia saattaa tulla lisää. Leikkaukset tulivat noin kuukausi sen jälkeen, kun Netflix julkaisi synkän ensimmäisen vuosineljänneksen talousraportin, jossa se ilmoitti menettäneensä tilaajia – heistä 200 000 – ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen ja sen odotetaan menettävänsä kaksi miljoonaa seuraavan vuosineljänneksen aikana. Pitkäaikaisen maailmanlaajuisen tilaajajohtajan yrityksen hämärät näkymät ovat potentiaalinen ennuste koko toimialalle, mikä viittaa siihen, että suoratoistomarkkinat saattavat lähestyä kyllästymistä.

Euro on lähestymässä dollarin vaihtokurssia yksi yhteen. Koska äidinmaidonkorvikepula jatkuu, lainsäätäjät ovat kiireellisiä uudistuksia koko teollisuudelle. Maailman talousfoorumi palaa Davosiin tällä viikolla kahden ja puolen vuoden tauon jälkeen.

Leave a Comment