Kuinka yrityskurssi auttoi minua löytämään tien kotiin, ulkomaille

Olen kaukana kotoa, joka on Oklahoma City. Nyt asun Münchenissä, Saksassa. Kansainvälisesti siirtyessäni löysin itseni myös irti ydintehtävästäni, joka on työskentely ilmaston ja yhteiskunnan kannalta hyödyllisten teknologioiden parissa.

Aloitin urani Washington DC:ssä työskennellen tekniikan parissa, joka edistää ilmastotavoitteitamme. Vuoden 2012 presidentinvaalien aikana Mitt Romneyn ja Barack Obaman välillä työskentelin kansallisessa kampanjassa Yhdysvaltojen tuulivoimapolitiikan laajentamiseksi. Olen aina ollut intohimoinen teknologiaan, joka edistää ilmaston, ympäristön ja talouden kehitystä.

Vuonna 2018 muutin Müncheniin perhesyistä ja sain työpaikan Samsungilta, joka tuolloin rakensi edistyksellistä kuljettajaa avustavaa järjestelmää. Näin tehdessäni päädyin luopumaan ympäristötekniikasta. Tuntui, että minulta puuttuisi raaja.

Kansainvälisesti työskennellessäni koin tarpeelliseksi laajentaa osaamistani nyt, kun käsittelin erilaisia ​​kulttuuridynamiikkaa ja opin kasvattamaan liiketoiminnan arvoa laajemmassa mittakaavassa.

Financial Times Executive Education -sijoitukset 2022

Valitsin IMD:n Lausannesta Sveitsistä, koska sillä on hyvä maine erityisesti eurooppalaisen professori- ja vertaisverkostonsa vuoksi. Tämä oli myös silloin, kun olimme poistumassa Covid-19:stä. Olin työskennellyt virtuaalisesti ja yksin vuoden ajan ja kaipasin henkilökohtaista vuorovaikutusta ja yhteisöllisyyttä. IMD ajoi Transition to Business Leadership -ohjelman harkitusti ja kaikki tarvittavat terveystoimenpiteet, jotta kursseille olisi turvallista osallistua henkilökohtaisesti.

Ohjelma osoittautui täsmälleen sopivaksi strategian ja henkilökohtaisen kasvun yhdistelmän vuoksi – pohjimmiltaan, miten valmistaudut siirtymään ylemmästä johtajasta seuraavaksi? Ajattelin ennen, että ihmiset, jotka ovat esimerkiksi loistavia puhujia, ovat siinä luonnostaan ​​hyviä. Ohjelmasta päästyäni tajusin, kuinka paljon henkilökohtaista työtä vaatii ollakseen hyvä johtaja ja että ihmiset, joiden luulin olevan luonnollisia, tekivät paljon työtä kasvaakseen – se vaatii jatkuvaa ponnistelua.

Kurssi, johon osallistui noin 25 henkilöä, kesti yhteensä neljä viikkoa – kaksi viikkoa viime vuoden huhtikuussa ja kaksi viikkoa kesäkuussa. Se rakentui yksilöstä ulospäin, eli ensimmäisen viikon keskityimme itseemme, vaikutus- ja valtasuhteihimme sekä omaan historiaamme. Sitten pohdimme, kuinka parasta johtaa tiimiä, ja lopuksi keskityimme yrityksen johtamiseen erityisesti siirtymävaiheessa ja muutoksen aikana.

Suosikkiosani oli aluksi yksilötyö. Lähdin paremmalla tunteella omasta käytöksestäni ja siitä, miksi toimin toisinaan eri tavoin. Strategian avain on selvittää, millainen johtaja haluat olla.

Tämä hyvin henkilökohtainen kokemus ohjelman alussa tarkoitti, että meidän kaikkien oli ymmärrettävä toisiamme, ja siksi halusimme pitää yhteyttä ja tukea toisiamme. Itse asiassa sain luokkatoverini kautta työpaikan, jossa olen nyt. Tiesin jo, että lähden Samsungista, joten aloin auttaa häntä projektissa, joka antoi minulle syyn yhdistää vanhaan verkkooni Yhdysvalloissa.

Koko asia auttoi minua tuntemaan oloni rohkeammaksi ja aloin asettua oman henkilökohtaisen brändini alle sen sijaan, että olisin yrityksen takana. Jossain vaiheessa tein virtuaalisen paneelin energiaturvallisuudesta ja yksi panelistikollegani tuli luokseni sen jälkeen ja sanoi: “Miksi et tule meille töihin?” Näin minusta tuli maailmanlaajuisista politiikoista ja julkisista asioista vastaava varapuheenjohtaja Circulorissa, joka tarjoaa toimitusketjun jäljitettävyyden ja dynaamisen CO2-seurannan. Se oli hurjaa, mutta tuntui myös erittäin aidolta.

Käytän paljon IMD:ssä oppimiani asioita päivittäisessä työssäni. Yritän olla aktiivisesti läsnä missä tahansa olen tai kenen kanssa olenkin, jotta voin todella nähdä arvon, joka meillä on edessämme. Lisäksi, kun minulla on ohjelmaan osallistuvia ystäviäni, jotka ovat kotoisin Saksasta, Sveitsistä ja muualta, on saanut minut tuntemaan oloni mukavammaksi, että voin työskennellä kansainvälisesti.

En usko, että olisin koskaan arvannut, että päädyn asumaan Saksaan. Mutta joskus huomaat jongleeraamassa uraa ja henkilökohtaista ja, kuten minun tapauksessani, tekemässä kansainvälistä siirtoa. Se on todellakin matka saada kaikki nämä osat paikoilleen, jotta voit olla paras itsesi.

Leave a Comment