Ilmastokasvatusta tarvitaan CT-tulevaisuudessa

2000-luvulla syntyneet lapset eivät voi halutessaan välttää ilmastonmuutosta. Se värittää heidän elämänsä jokaisen osa-alueen ja on ratkaiseva haaste, jonka maailma kohtaa heidän ikääntyessään aikuisuuteen. Asiassa ei ole valinnanvaraa.

Suurin osa Connecticutin kouluista sisältää jo ilmastonmuutosta koskevaa opetusta. Sitä olisi vaikea välttää, kun otetaan huomioon kaikki, mitä olemme viime vuosikymmeninä oppineet fossiilisten polttoaineiden polttamisen vaikutuksista ympäristöön. Riippumatta siitä, mikä kiista tähän aiheeseen on joskus liittynyt, on mennyt syrjään – ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos on totta, ja sitä tapahtuu.

Tiedemiehet ovat jo pitkään varoittaneet vaaroista, joita aiheutuu ilmastonmuutosta torjuvien yhteisten toimien puutteesta, sillä lämpötilan nousu johtaa väistämättä jään sulamiseen ja merenpinnan nousuun sekä voimakkaampiin myrskyihin, ankariin kuivuuteen ja negatiivisiin seurauksiin kaikkialla. Kaikki tämä tapahtuu jo ja vain pahenee. Mutta on tärkeää opettaa ihmisille, mitä se tarkoittaa ja mitä voidaan vielä tehdä.

Esimerkiksi kun tiedemiehet puhuvat 1 tai 2 asteen maapallon lämpötilan noususta, se voi kuulostaa siltä, ​​ettei se ole niin iso juttu. Kuka osaa kertoa eron esimerkiksi 68 asteen ja 71 asteen välillä? Mutta näennäisen pieni maapallon keskilämpötilan nousu voi tarkoittaa sitä, että rantaviivan kaupunkien välinen ero jatkuu normaalisti tai putoaa mereen.

Maailma on jo nähnyt ilmaston runtelemien kansakuntien massamuuton vaikutukset, ja se tulee yleistymään tulevina vuosina. Jos maahanmuutto on nyt ongelma, odota, kunnes kuivuus ja tulvat tekevät kokonaisista maista elinkelpoisia.


Kannattaa kysyä, mitä tämä kaikki tarkoittaa Connecticutille ja mitä asialle voidaan tehdä. Emme tietenkään ole immuuneja – rannikkoyhteisömme Greenwichistä Stoningtoniin ovat yhtä haavoittuvia kuin muut ympäri maailmaa merenpinnan nousulle. Mutta emme mekään ole voimattomia. Se ei ratkaise ongelmaa, mutta viimeaikaiset edistysaskeleet valtion tasolla puhtaan energian ja akkukäyttöisen liikenteen alalla ovat sellaisia ​​ratkaisuja, jotka meidän on nähtävä laajemmassa mittakaavassa. Connecticut voi auttaa näyttämään tietä eteenpäin.

On muitakin myönteisiä askeleita. Osavaltion viimeinen hiilivoimalaitos suljettiin hiljattain. On totta, että maakaasu tuo omat ongelmansa, mutta valtio on ottanut todellisia harppauksia kohti parempaa energiatulevaisuutta. Meidän on rakennettava näille vaiheille.

Siksi koulutus on avainasemassa. Tämän päivän lapset ovat huomisen johtajia, ja varmistamalla, että ilmastonmuutos sisällytetään osavaltion opetussuunnitelmastandardeihin, voimme auttaa rakentamaan kohti kestävämpää tulevaisuutta kaikille. Vain ymmärtämällä ongelman voimme löytää ratkaisun.

On aivan liian myöhäistä teeskennellä, ettei tätä tapahdu. Se on täällä, kuten pinnallinen katsaus maapallon lämpötilan keskiarvoihin osoittaa. Ainoa tapa edetä on kohdata ongelma suoraan.

Leave a Comment