Floridan opetusministeriö pyysi oppikirjojen kustantajia välttämään viittauksia kriittiseen rotuteoriaan ja sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen

“Kriittisenä rotuteoriana” tunnetun akateemisen opin vastustajat osallistuvat täpötäynnä Loudoun Countyn Virginian koulun hallituksen kokoukseen.Evelyn Hockstein/Reuters

  • Floridan opetusministeriö kehotti oppikirjojen kustantajia välttämään kriittisen rotuteorian kirjoittamista.

  • Uusissa kustantajille suunnatuissa ohjeissa virasto sanoi, että kouluopetuksen on oltava Floridan nykyisen lainsäädännön mukainen.

  • Florida on ottanut käyttöön erilaisia ​​lakeja, jotka rajoittavat kriittisen rotuteorian opetuksia.

Floridan opetusministeriö kehottaa oppikirjojen kustantajia välttämään viittauksia kriittiseen rotuteoriaan ja sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen tulevissa painoksissa, Politico raportoi.

Virasto julkaisi ohjeet, joissa julkaisijoita pyydetään välttämään sisällön lisäämistä, jolla yritetään “indoktrinoida tai saada opiskelijat näkemykseen, joka on ristiriidassa Floridan standardien kanssa”.

Ohjeissa sanotaan, että ohjeiden tulee noudattaa Floridan olemassa olevia lakeja.

Joulukuussa esimerkiksi Florida Gov. Ron DeSantis mainosti lakiesitystä, joka rajoitti kilpailuun liittyviä keskusteluja luokkahuoneessa ja työpaikalla. Laki, jota kutsutaan nimellä Stop the Wrongs to Our Kids and Employees Act tai Stop WOKE Act, estää keskustelut tietyistä kilpailuun liittyvistä aiheista. DeSantis juhli joulukuussa lakiesitystä “lajinsa vahvimpana lainsäädännönä maassa” ja sanoi, että se “ottaa sekä yritysten heräämisen että kriittisen rodun teorian”.

Republikaanien lainsäätäjien aalto ympäri kansakuntaa on pyrkinyt rajoittamaan kriittisen rotuteorian opetuksia, akateemista kehystä, joka tutkii, miten rotu ja rasismi ovat vuorovaikutuksessa Yhdysvaltain lain kanssa.

Kesäkuussa Floridan osavaltion opetuslautakunta hyväksyi lainmuutoksen, joka kielsi kriittisen rotuteorian opettamisen väittäen, että kehys voi “vääntää historiallisia tapahtumia”.

“Esimerkkejä teorioista, jotka vääristävät historiallisia tapahtumia ja ovat ristiriidassa valtionhallituksen hyväksymien standardien kanssa, ovat holokaustin kieltäminen tai minimointi sekä kriittisen rodun teorian opetus, mikä tarkoittaa teoriaa, jonka mukaan rasismi ei ole vain ennakkoluulojen tuotetta, vaan että rasismi on uppoutunut amerikkalaiseen yhteiskuntaan ja sen oikeusjärjestelmiin valkoisten ihmisten ylivallan vaalimiseksi”, tarkistuksessa lukee osittain.

Kaikki viittaukset “sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen” on myös jätettävä pois opiskelijoiden oppikirjoista, ohjeessa sanotaan.

“Kriittinen rotuteoria, sosiaalinen oikeudenmukaisuus, kulttuurisesti reagoiva opetus, sosiaalinen ja emotionaalinen oppiminen ja kaikki muut ei-toivotut teoriat, jotka voivat johtaa opiskelijoiden indoktrinaatioon, ovat kiellettyjä”, ohjeiden mukaan.

Lue alkuperäinen artikkeli Business Insideristä

Leave a Comment