Biden korostaa Hyundain ilmoitusta 10 miljardin dollarin investoinnista Yhdysvaltoihin

Soul, Etelä-Korea (AP) – Presidentti Joe Biden kiinnitti sekä liike- että turvallisuusintressejä sunnuntaina päättäessään kolmipäiväisen Etelä-Korean-vierailun esitellen Hyundain lupausta investoida vähintään 10 miljardia dollaria sähköajoneuvoihin ja niihin liittyviin teknologioihin Yhdysvalloissa. osavaltioissa.

Hän sanoi myös, ettei hän ollut huolissaan Pohjois-Korean mahdollisesta provokaatiosta hänen ollessaan alueella.

“Olemme valmiita kaikkeen, mitä Pohjois-Korea tekee”, Biden sanoi ennen kuin vieraili Yhdysvaltain ja Etelä-Korean joukkojen kanssa, jotka palvelevat yhdessä niemimaalla.

Kysyttäessä, oliko hänellä viesti Pohjois-Korean johtajalle Kim Jong Unille, Biden tarjosi leikatun vastauksen.

“Hei”, hän sanoi. “Kausi.”

Se oli toinen jyrkkä poikkeama hänen edeltäjästään, presidentti Donald Trumpista, joka sanoi kerran “rakastuneensa” Kimiin.

Ennen kuin hän lähti Etelä-Koreasta ja suuntasi Japaniin, Biden esiintyi Hyundain toimitusjohtajan Eusiun Chungin kanssa korostaakseen yhtiön laajentuneita investointeja Yhdysvaltoihin, mukaan lukien 5,5 miljardia dollaria sähköajoneuvojen ja akkujen tehtaaseen Georgiassa.

“Sähköajoneuvot ovat hyviä ilmastotavoitteidemme kannalta, mutta ne ovat hyviä myös työpaikoille”, Biden sanoi. “Ja ne ovat hyviä liiketoiminnalle.”

Chung sanoi myös, että hänen yrityksensä käyttäisi vielä viisi miljardia dollaria tekoälyyn autonomisissa ajoneuvoissa ja muissa teknologioissa.

Eteläkorealaisen yrityksen suuri yhdysvaltalainen investointi oli heijastus siitä, kuinka maat hyödyntävät pitkäaikaisia ​​sotilaallisia siteitään laajemmalle taloudelliselle kumppanuudelle.

Aiemmin matkallaan Biden kiersi tietokonepiiritehtaassa, jota johtaa Samsung, korealainen elektroniikkajätti, joka suunnittelee rakentavansa 17 miljardin dollarin tuotantolaitoksen Teksasiin.

Biden on asettanut tiiviimmän taloudellisen yhteistyön Etelä-Korean kanssa etusijalle ja sanoi lauantaina, että “se lähentää maamme vieläkin lähemmäksi toisiamme, tekevät yhteistyötä vielä tiiviimmin kuin jo teemme, ja auttaa vahvistamaan toimitusketjujamme, suojaamaan niitä häiriöiltä ja antamaan meille säästöjä kilpailuedulla.”

Pandemia ja Venäjän hyökkäys Ukrainaan helmikuussa ovat pakottaneet pohtimaan kansallista turvallisuutta ja taloudellisia liittoutumia syvällisemmin. Koronavirusepidemia johti pulaan tietokonesiruista, autoista ja muista tavaroista, jotka Bidenin hallinnon mukaan voidaan viime kädessä korjata lisäämällä tuotantoa kotimaassa ja luotettavien liittolaisten kanssa.

Youtube-videon pikkukuva

Hyundain Georgian tehtaan odotetaan työllistävän 8 100 työntekijää ja valmistavan jopa 300 000 ajoneuvoa vuosittain. Rakentamisen on tarkoitus alkaa ensi vuoden alussa ja tuotanto alkaa vuonna 2025 lähellä rekisteröimätöntä Ellabellin kaupunkia.

Mutta Hyundain tehdas osoittaa, että on olemassa myös kompromisseja, kun Biden noudattaa taloudellista ohjelmaa.

Presidentti aiemmin toimikautensa yritti yhdistää sähköajoneuvojen tuotannon autovalmistajiin, joilla on ammattiliittoja. Osana 1,85 biljoonan dollarin menoehdotusta, joka jumiutui senaatissa, Biden halusi ylimääräisiä verohyvitysten saavan ammattiliittoon kuuluvien tehtaiden valmistamien sähköautojen ostajille. Se olisi antanut lisäpotkua General Motors Co:n, Ford Motor Co:n ja Stellantis NV:n omistamalle ammattiliittojen autotehtaalle tärkeällä hetkellä, jolloin ammattiliiton jäsenmäärä on laskenut tasaisesti koko maassa.

Samsungin vierailun aikana Biden kehotti korealaisia ​​tehtaita Yhdysvaltoihin rakentavia yrityksiä palkkaamaan ammattiliittojen työntekijöitä. Tulevan Texasin tehtaansa lisäksi Samsungilla on sopimus Stellantisin kanssa sähköajoneuvojen akkujen valmistuslaitoksen rakentamisesta Yhdysvaltoihin.

“Kehotan Samsungia ja Stellantisia ja kaikkia Yhdysvaltoihin sijoittavia yrityksiä solmimaan kumppanuuksia kaikkein ammattitaitoisimpien, omistautuneimpien ja sitoutuneimpien työntekijöidemme kanssa, joita voit löytää kaikkialta maailmasta: amerikkalaisten ammattiliittojen jäsenten kanssa”, hän sanoi.

Toistaiseksi ei ole ollut takeita siitä, että Hyundai Georgian tehtaan työntekijöillä on ammattiliitto.

Georgia on “oikeus työhön” valtio, mikä tarkoittaa, että työntekijöitä ei välttämättä vaadita liittymään ammattiliittoon tai suorittamaan maksuja liitolle työsuhteen ehdoksi.

Hyundain tiedottaja ei vastannut sähköpostiin, jossa kysyttiin, liitettäisiinkö Georgian tehdas ammattiliittoon. Bidenin hallinnon vanhempi virkamies, joka kertoi toimittajille nimettömänä pysymisestä, sanoi, ettei Bidenin välillä ollut ristiriitaa sen välillä, että Biden rohkaisee sijoittajia ottamaan vastaan ​​ammattiliittojen työntekijöitä, kun taas hänen hallintonsa tekee “kaikkensa” kannustaakseen investointeja ja tuodakseen työpaikkoja Yhdysvaltoihin.

Ennen sunnuntain ilmoitusta Hyundain kanssa Biden osallistui messuun hotellissaan Soulissa Valkoisen talon henkilökunnan kanssa. Biden tapaa myös sotilaita ja sotilasperheitä Osanin lentotukikohdassa ja puhuu Yhdysvaltain ja Korean joukkoille. Biden ja Korean presidentti Yoon Sook Yeol ilmoittivat lauantaina, että he harkitsevat laajennettuja yhteisiä sotaharjoituksia Pohjois-Korean ydinuhan havaitsemiseksi.

Bidenin ja alle kaksi viikkoa presidenttikautensa alkaneen Yoonin pyrkimys pelotteeseen merkitsee johtajien siirtymää edeltäjiinsä. Trump oli harkinnut harjoitusten lopettamista ja ilmaisi kiintymystä Pohjois-Korean Kimille. Ja Etelä-Korean viimeinen presidentti Moon Jae-in pysyi sitoutuneena vuoropuheluun Kimin kanssa hänen toimikautensa lopussa huolimatta siitä, että Pohjois-Korea vastusti häntä toistuvasti.

Biden päätti jättää väliin vierailun demilitarisoidulle vyöhykkeelle pohjoisen ja etelän rajalla, joka on säännöllinen pysähdyspaikka Yhdysvaltain presidenteille vieraillessaan Soulissa. Sen sijaan Biden, joka oli vieraillut DMZ:ssä varapresidenttinä, oli kiinnostuneempi vierailemaan Osanissa katsomaan installaatiota “jossa kumi osuu tielle” Yhdysvaltain ja Etelä-Korean joukoille, jotka ylläpitävät turvallisuutta niemimaalla, sanoi Valkoisen talon kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Jake. Sullivan.

Yoon kampanjoi lupauksen puolesta vahvistaa Yhdysvaltain ja Etelä-Korean suhdetta. Hän toisti lauantaina Bidenin kunniaksi järjestetyllä illallisella, että hänen tavoitteensa oli viedä suhde “turvallisuusasioiden ulkopuolelle” Pohjois-Korean kanssa, jotka ovat dominoineet suhdetta pitkään.

“Yritän suunnitella uuden tulevaisuuden näkemyksen liittoutumistamme kanssanne, herra presidentti”, Yoon sanoi.

Biden suuntaa Tokioon myöhemmin sunnuntaina. Maanantaina hän tapaa Japanin pääministerin Fumio Kishidan ja esittää näkemyksensä uudesta kauppasopimuksesta nimeltä Indo-Pacific Economic Framework.

Matkan, Bidenin ensimmäisen Aasian presidenttinä, keskeisenä teemana on Yhdysvaltojen liittoutumien tiivistäminen Tyynellämerellä Kiinan vaikutusvallan torjumiseksi alueella.

Mutta Bidenin hallinnossa käydään jatkuvaa keskustelua siitä, poistetaanko osa Trumpin aikakauden 360 miljardin dollarin tulleista Kiinalle. Yhdysvaltain valtiovarainministeri Janet Yellen sanoi hiljattain, että jotkin tullit aiheuttavat enemmän haittaa Yhdysvaltojen yrityksille ja kuluttajille kuin Kiinalle.

Tiistaina Japani isännöi Bideniä Quad-huippukokouksessa, joka on neljän maan strateginen allianssi, johon kuuluvat myös Australia ja Intia. Yhdysvaltain presidentti palaa sitten Washingtoniin.

___

Associated Pressin kirjoittajat Chris Megerian ja Darlene Superville Washingtonista osallistuivat tähän raporttiin.

.

Leave a Comment