Asiantuntijat selittävät: Kuinka tehdä yrityksestäsi tulevaisuutta varten

  • Pk-yritykset ovat maailmantalouden ja kestävän kehityksen tavoitteiden keskeisiä tekijöitä.
  • Foorumin tulevaisuuteen valmiita pk-yrityksiä koskeva raportti keskittyy globaaliin tulevaisuudenvalmiuden arviointiin ja yksilöi tärkeimmät menestyksen tekijät.
  • Foorumin New Champions -yhteisön jäsenet ovat ottaneet monenlaisia ​​lähestymistapoja luodakseen tulevaisuuteen valmiita yrityksiä.

Pienet ja keskisuuret yritykset (pk-yritykset) ovat olennainen osa maailmanlaajuista taloudellista ja yhteiskuntarakennetta. Sellaisenaan on tärkeää ymmärtää, kuinka nämä yritykset voivat rakentaa sietokykyä ulkoisia iskuja vastaan ​​ja samalla asettua pitkän aikavälin arvon tuottajiksi, jotka hyödyttävät koko yhteiskuntaa.

Yli 200 vertaisarvioidun artikkelin perusteellisen analyysin ja yli 300 pk-yritysten toimitusjohtajan ja perustajan kanssa tehdyn yhteistyön jälkeen Maailman talousfoorumin julkaisemassa raportissa vahvistettiin kolme tulevaisuudenvalmiuden pilaria: kestävä kasvu, yhteiskunnalliset vaikutukset ja sopeutumiskykyä. Pk-yritykset voivat myös arvioida yritystensä valmiuksia tulevaisuuteen World Economic Forumin benchmarking-työkalun avulla..

World Economic Forumin New Champions -yhteisö on joukko keskisuuria yrityksiä, jotka puolustavat uusia malleja, uusia teknologioita ja kestävän kasvun strategioita. Nämä organisaatiot ovat edelläkävijöitä kolmen pilarin käyttämisessä tullakseen valmiiksi tulevaisuuteen.

Pyysimme joitain heidän toimitusjohtajistaan ​​kertomaan, mitä he ajattelevat siitä, kuinka olla valmiita tulevaisuuteen:

1. Kestävä kasvu

Digistrategia edistää kasvua

Mohammed Akoojee, toimitusjohtaja, Imperial Logistics, Etelä-Afrikka

Afrikkaan keskittyneenä integroitujen markkinoillepääsyn ja logistiikkaratkaisujen tarjoajana meistä on tulossa suurempi toimija alallamme. Edessämme on haasteita, kuten välitys ja uusien kilpailijoiden tulo, joilla on erittäin innovatiivisia ja häiritseviä toimintamalleja.

Digitaalinen strategiamme on perusta kyvyllemme tarttua uusiin mahdollisuuksiin, tulla datalähtöisiksi, lisätä arvoa, erottaa toisistaan, vastata ja ennakoida asiakkaidemme tarpeita sekä innovoida.

T&K liiketoiminnan ytimessä

Zhao Yan, toimitusjohtaja, Bloomage Biotech, Kiina

Olemme yritys, joka soveltaa bioteknisiä keksintöjä parantaakseen terveyttä ja jonka ytimessämme on perustutkimus ja kehitys jo yli 20 vuoden ajan. Vuonna 2011 tutkijamme keksivät entsymaattisen digestion, joka mahdollistaa hyaluronihapon molekyylipainon hallinnan ja avaa lisää mahdollisuuksia teolliseen käyttöön.

Uskomme, että tulevaisuuteen valmistautumisessa on kaksi ydinelementtiä: kehitämme jatkuvasti innovaatiokykyämme säilyttäen samalla vahvan liikevoiton. Nämä kaksi näkökohtaa yhdistettynä ovat tärkeitä tekijöitä jatkuvassa elinvoimaisuudessamme ja kasvussamme yrityksenä.

Markkinoiden aukkojen tunnistaminen ja riskien poistaminen

Joost Zuidberg, toimitusjohtaja, Cardano Development, Alankomaat

Rajamarkkinoiden skaalattujen ja uraauurtavien rahoitusriskien hallintaratkaisujen hautojana, kehittäjänä ja rahastonhoitajana palvelumme ja tuotteemme pyrkivät vaimentamaan riskejä ja poistamaan esteitä kotimaisten tai kansainvälisten sijoittajien osallistumiselle osallistavaan ja kestävään talouskasvuun.

Uskomme, että hyvin kehittyneet ja kestävät rahoitusmarkkinat ovat avainasemassa paikallisten yritysten ja yhteiskunnan tulevaisuudenvalmiuden varmistamisessa. Työmme keskittyy ratkaisemaan kiireellisesti SDG:n rahoitusvaje, jonka arvioidaan olevan 2,5 biljoonaa dollaria ja joka on kasvanut noin 70 prosenttia pandemian alkamisesta. Näiden pääomavirtojen lisääminen on välttämätöntä pitkän aikavälin osallistavan kasvun kannalta.

“Uskomme, että internet-liiketoiminnassa pysymme edellä ja kasvamme ennakoimalla muutosta ja innovoimalla.”

-Ben Crawford, toimitusjohtaja, CentralNic Group

Innovaatioiden ohjaamana pysyminen edellä ja jatkaa kasvuaan

Ben Crawford, toimitusjohtaja, CentralNic Group, Iso-Britannia

Olemme olleet digitaalisen vallankumouksen eturintamassa ja auttaneet yrityksiä, hallituksia ja jopa joitakin valtioita toteuttamaan toiveensa verkossa. Uskomme, että verkkoliiketoiminnassa pysymme edellä ja kasvamme ennakoimalla muutosta ja innovoimalla.

Innovaatioiden luonne on tehdä asioita eri tavalla kuin aikaisemmin. Yksi strategia innovaatiokulttuurin parantamiseksi on rekrytoida muilta toimialoilta, kuten muodilta – alalta, joka keksii itsensä uudelleen joka kausi. Näen sen jatkuvana mahdollisuutena edistää innovaatioita.

2. Sosiaalinen vaikutus

SDG-tavoitteiden sisällyttäminen strategioihin, kulttuuriin ja toimintaan

José Carlos Junqueira S. Meirelles, osakas, Pinheiro Neto Advogados, Brasilia

Olemme brasilialainen lakitoimisto, joka osallistuu sosiaalisen vastuun aloitteisiin. YK:n Global Compact -sopimuksen allekirjoittajana olemme pitäneet kiinni 10 yleismaailmallisesta ihmisoikeuksia, työvoimaa, ympäristöä ja korruption torjuntaa koskevasta periaatteesta YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden (SDG) ohella.

Tämä on lisännyt valmiuttamme tulevaisuuteen sisällyttämällä käytäntöjä, arvoja ja kestävän kehityksen tavoitteita strategioihin, kulttuuriin ja toimintaan sekä lisännyt yritysvastuutoimiemme läpinäkyvyyttä ja luomalla pitkän aikavälin arvoa yrityksellemme ja yhteiskunnallemme.

“Uskomme, että liiketoimintamme keskittyminen suureen maailmanlaajuiseen haasteeseen tekee meistä valmiita tulevaisuuteen.”

-Zhang Xiangdong, toimitusjohtaja, Organic & Beyond

Keskitymme hiilineutraaliuden keskeiseen haasteeseen

Zhang Xiangdong, toimitusjohtaja, Organic & Beyond, Kiina

Olemme luomuviljelyn edelläkävijä Kiinassa. Maatalous on yksi kahdeksasta avainalueesta hiilineutraaliuden saavuttamiseksi, ja noin 21-37 % kaikista kasvihuonekaasupäästöistä johtuu elintarvikejärjestelmästä.

Luomuviljelyn kehittämisen haasteita ovat tietoisuuden puute alan panoksesta hiilineutraaliuteen, rakenteellisen big datan puute ja epätieteelliset hiilidioksidipäästölaskelmat. Samalla on monia mahdollisuuksia. Luomuviljely korvaa perinteisen maatalouden puutteet luonnon monimuotoisuuden suojelemisessa, maaperän laadun parantamisessa ja veden laadun säilyttämisessä. Uskomme, että liiketoimintamme keskittyminen suureen maailmanlaajuiseen haasteeseen tekee meistä valmiita tulevaisuuteen.

3. Sopeutuva kapasiteetti

Pitkäjänteistä ajattelua ja nopeaa toimintaa

Henrik Ekelund, perustaja ja toimitusjohtaja, BTS Group, Ruotsi

Kriisin aikana oletusarvoinen lähestymistapa voi olla ajatella lyhyellä tähtäimellä, mutta toimia silti liian hitaasti. Kun COVID-19 levisi Italiaan helmikuussa 2020, tiesin, että yrityksemme – globaali konsulttiyritys, jonka henkilökohtaiset työpajat edustivat 70 % liiketoiminnastamme – kohtaa selviytymiskriisin, jolla on valtavia pitkän aikavälin vaikutuksia.

Toimintasuunnitelmamme yllätti monet ihmiset ja oli erilainen kuin kilpailijamme. Sitouduimme pitämään 100 % 1 200 työntekijästämme töissä ilman palkanleikkauksia, siirsimme liiketoimintamme digitaaliseen, vaihdoimme myyntistrategiaa ja rakensimme suuren käteisvarannon siirtämällä osinkoja, bonuksia ja lainoja. Vaikka menetimme alun perin 70 % liikevaihdostamme, vuodesta 2021 tuli uusi ennätysvuosi, jolloin liikevaihto ja voitto kasvoivat 20 % vuoteen 2019 verrattuna. Ketteryys ja joustavuus olivat avainasemassa sopeutumiskyvyssämme ja teki meistä valmiita tulevaisuuteen.

Yritysten vaikutusten mittaaminen yhteiskuntaan ja planeettaan on välttämätöntä, jos halutaan hallita käytäntöjä ja tehdä parannuksia.

Edistääkseen nykyisten ympäristö-, sosiaali- ja hallintokehysten (ESG) yhdenmukaistamista foorumi, jossa on yhteistyökumppaneita, kuten Deloitte, EY, KPMG ja PwC, on hyödyntänyt olemassa olevia puitteita ja yksilöinyt joukon yleismaailmallisia ilmoituksia – Stakeholder Capitalism Metrics -mittarit.


Kestävän kehityksen vaikutusten huippukokouksen 2021 aikana foorumi ilmoitti, että yli 50 yritystä on alkanut sisällyttää Stakeholder Capitalism ESG -raportointimittarit valtavirtamateriaaleihinsa, mukaan lukien vuosiraportit ja kestävän kehityksen raportit.

Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja osallistumisesta.

Teknologian käyttö hyvään voimana

Stanislas Bocquet, toimitusjohtaja, PALO IT, Hong Kong

Olemme maailmanlaajuinen innovaatiokonsultti ja ketterä ohjelmistokehitysyritys, joka on sitoutunut auttamaan organisaatioita omaksumaan teknologian hyvään voimana. Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet valtava haaste useimmille yrityksille, mutta kriisit ovat aina historian kiihdyttäjä

Uskon, että ainutlaatuisuuden tekee meistä markkina-asemamme kahden megatrendin – digitaalisen transformaation ja kiertotalouden – risteyksessä. Muuttamalla omia prioriteettejamme ja taitojamme olemme alkaneet innostaa muita, joilla on paljon suurempi jalanjälki. Aluksi haaste johti meidät suurempaan pitkän aikavälin mahdollisuuteen tulla muuttava toimija kaivatulla muutosalueella.

.

Leave a Comment