Äärioikeisto hyökkäsi rasistisesti Ranskan uuteen opetusministeriin

Ranskan pääministeri Elisabeth Borne puolusti mustan historioitsija Pap Ndiayen nimittämistä opetusministeriksi äärioikeistoryhmien yhä julmimpien hyökkäysten keskellä.

“Tavoitteena on ylläpitää huippuosaamista, varmistaa yhtäläiset mahdollisuudet… Minulla ei ole epäilystäkään siitä, että hän tekee (työnsä) asiantuntevasti, energisesti ja määrätietoisesti”, hän kertoi BFMTV:n uutisille vieraillessaan Calvadosin alueella Normandiassa.

Ndiayen, joka on musta, ja joka on erikoistunut roduihin, maahanmuuttoon, kolonialismiin ja afrikkalaiseen diasporaan Ranskassa ja Yhdysvalloissa, nimitys on herättänyt poliittisen myrskyn Ranskassa, jossa rasismista ja rotusyrjintää koskeva keskustelu on usein sokeutunut. Huolimatta viimeisimmistä korkean profiilin rasistisista hyökkäyksistä, poliitikot ja viranomaiset ovat kiistäneet, että maassa olisi rasismiongelma, ja syyttänyt sitä “herättynä” tuonnina Yhdysvalloista.

Senegalilaiselle isälle ja ranskalaiselle äidille syntynyt Ndiaye oli professori arvostetussa Sciences Po -yliopistossa Pariisissa ja Ranskan maahanmuuttomuseon johtaja.

Hän sanoi ministeriöstään johtaneessa seremoniassa olevansa “puhdas tasavaltalaisen meritokratian tuote” ja tunsi valtavaa “velvollisuutta ja vastuuta” Ranskan nuoria kohtaan.

Epäonnistunut äärioikeistolainen presidenttiehdokas Erick Zemmour kuvaili Ndiayea “wokiksi, joka on pakkomielle rotuun”, joka tulee olemaan haitaksi ranskalaisten lasten tulevaisuudelle ja hajottamaan Ranskan historiaa.

“Koko Ranskan historiaa tarkastellaan uudelleen alkuperäiskansojen, heränneen ideologian ja islamilais-vasemmiston valossa. Hän muotoilee nuorten ranskalaisten mielet uudelleen opettaakseen heille, että valkoiset ovat ikuisesti syyllisiä, että mustat ovat uhreja ja että me ovat maahanmuuton maa, ja meidän on ennen kaikkea oltava jatkossakin”, hän kertoi C Newsille.

Marine Le Pen, joka nousi toiseksi äskettäisissä presidentinvaaleissa, hyökkäsi myös Nidiayen nimittämistä “viimeiseksi kiveksi maamme, sen arvojen ja tulevaisuuden purkamisessa”.

Vieraillessaan vaalipiirissään Pas de Calais’ssa hän väitti, että “uusi hallitus on todellinen painajainen”, koska se sisältää “epäonnistuneet” ministerit, kuten Erick Dupond-Moretti (oikeus), Gerald Darmanin (sisäasiat), Bruno Le Maire ( talous ja rahoitus). Ja sitten näemme provokatiivisia valintoja, joilla on raskas merkitys tulevaisuudelle”, hän sanoi Ndiayesta BFMTV-uutisille.

“Tämä valinta asettaa alkuperäisväestöä, rasismia, wokeismia puolustava mies kansallisen koulutuksen johtoon, se on pelottava valinta vanhemmille ja isovanhemmille, joita olemme, ja ei ole epäilystäkään siitä, että emme taistele tätä tuhoamista vastaan. Ranska”, hän jatkoi.

Bornen hallituksen 28 ministeristä 15 on nimitetty uudelleen ja 13 tulokkaalle, mukaan lukien 8 naista, on myönnetty uudet salkut. Borne, joka itse on toinen hallituksen pääministeri, puolusti uutta hallitustaan ​​”tasapainoisena” ja “tasa-arvoisena”.

Päivittäinen Sabah-uutiskirje

Pysy ajan tasalla Turkin, sen alueen ja maailman tapahtumista.


Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa. Rekisteröitymällä hyväksyt käyttöehtomme ja tietosuojakäytäntömme. Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

.

Leave a Comment