20 miljoonan dollarin kompromissi korkeakouluopetuksessa odottaa äänestystä Minnesotan senaatissa – Duluth News Tribune

ST. PAUL – Minnesotan senaatin äänestystä odottava korkeakoululaki tarjoaa 20 miljoonaa dollaria osavaltion korkeakouluille ja yliopistoille ja vaatisi kouluja asettamaan myöntävän suostumuksen standardit seksuaalista käyttäytymistä koskevassa politiikassaan.

Lakiehdotuksen rahoitus suunnattaisiin opiskelijoiden lukukausikustannusten alentamiseen, aliedustettujen ryhmien korkeakoulutusmahdollisuuksien laajentamiseen ja apurahojen tarjoamiseen sairaanhoitajan assistenttien koulutusohjelmiin henkilöstöpulan korjaamiseksi.

“Kaikki Minnesotan perheet ansaitsevat laadukkaan koulutuksen ja mahdollisuuden menestyä ja menestyä riippumatta siitä, missä he ovat syntyneet, missä he asuvat osavaltiossamme tai miltä he näyttävät”, sanoi edustajainhuoneen korkeakoulukomitean puheenjohtaja Connie Bernardy, DFL-New. Brighton, ennen perjantain äänestystä.

Ehdotuksen mukaan, joka on kompromissi edustajainhuoneen ja senaatin välillä, noin 65 000 Minnesotan opiskelijaa saisi korotuksen lukukausimaksuihin, Bernardy sanoi. Muita säännöksiä ovat apurahat kehitysvammaisille opiskelijoille, 750 000 dollaria vanhempien opiskelijoiden tukemiseen ja 3 miljoonan dollarin rahoitus Leech Laken, Red Laken ja White Earthin heimoopistoille.

Ehdotus tarjoaa myös 2 miljoonan dollarin lisärahoituksen Minnesota Duluthin yliopiston luonnonvarojen tutkimuslaitokselle. Lisäys johtaisi siihen, että 240 opiskelijaa saa lisää stipendejä UMD:ssä seuraavan vuosikymmenen aikana, House Democrats sanoi lausunnossaan.

Kulutuksen lisäksi korkeakoululaki sisältää myös säännöksen, joka edellyttäisi, että kaikki korkeakoulut sisällyttävät myöntävän suostumuksen standardin osaksi seksuaalista käyttäytymispolitiikkaansa. Myönteinen suostumus tarkoittaa, että molempien seksuaaliseen toimintaan osallistuvien osapuolten on selvästi ilmaistava suostumuksensa toimintaan joko sanoin tai selkein fyysisin vihjein.

Osavaltion lainsäädäntö edellyttää jo keskiasteen jälkeisiltä oppilaitoksilta kirjallista politiikkaa seksuaalisesta häirinnästä ja väkivallasta, vaikka nykyisessä laissa ei erikseen mainita myöntävää suostumusta. Minnesotan osavaltion korkeakoulut ja yliopistot sekä Minnesotan yliopisto sisältävät jo myöntävän suostumuksen osana seksuaalista häirintää ja väkivaltaa koskevaa politiikkaansa.

Edustajainhuone ja senaatti pääsivät sopimukseen korkeakoulupolitiikasta ja menoista konferenssikomiteassa, ja edustajainhuone hyväksyi paketin äänin 68-63 perjantai-iltapäivällä. Senaatti oli alun perin odottanut hyväksyvän versionsa kompromissista lauantaina, mutta lainsäätäjät asettivat asian taka-alalle, kun he kamppailivat päästäkseen kompromissiin muista tärkeistä ehdotuksista, kuten peruskoulun koulutuksesta ja yleisestä turvallisuudesta.

Lainsäätäjällä on sunnuntain keskiyöhön asti aikaa hyväksyä kaikki esitykset. Koska lainsäätäjät eivät pääse sopimukseen paljon, kuvernööri voisi kutsua ylimääräisen istunnon antaakseen enemmän aikaa neuvotteluille keskeisistä asioista. Osavaltiolla on ennustettu historiallinen 9,25 miljardin dollarin budjettiylijäämä, ja on edelleen epäselvää, kuinka lainsäätäjä käyttää ylimääräiset varat.

Minnesotan korkeakoulujen tiedekuntien ammattiliitto Inter Faculty Organization sanoi olevansa pettynyt korkeakoululain tulokseen ja kehotti lausunnossaan lainsäätäjiä hylkäämään kompromissin.

“Sovittu kohde loukkaa instituutioidemme hienoa työtä”, järjestö sanoi Twitter-viestissä. “Se on täysin riittämätön ja se on korjattava.”

Leave a Comment