WILL juhlii julkisen palvelun vuosisataa: Kulttuuri: Hymyile kohteliaasti

Vuonna 1924 mahtavat Michigan Wolverineset ryntäsivät ylimielisesti Champaigniin haluten pilata Memorial Stadiumin muistojuhlan ja ilmoittaa yliopistojalkapallon raivokkaalle kansakunnalle, että Maize-and-Blue oli otettava huomioon.

Illini ja valmentaja Robert Zuppke luottivat junioritähdeensä Red Grangeen toimivan vastalauseena kilpailijoilleen, ja teki hän koskaan. Kun pöly oli laskeutunut, numero 77 oranssin ja sinisen sävyillä saavutti kuusi touchdownia, dominoimalla Michigania eeppisellä tavalla voitolla 39-14 ja ansaitsemalla itselleen lempinimen “Galloping Ghost”.

Tuohon aikaan televisio oli joidenkin keksijöiden mielessä vielä pelkkä käsite. Penisilliini oli muutaman vuoden päässä. Ensimmäinen Macy’s Thanksgiving Day -paraati oli vielä suorittamatta. Howard Carter ei ollut vielä rukoillut avannut kuningas Tutin hautaa. Charles Lindbergh ei ollut vielä lentänyt Atlantilla.

Ymmärrät idean. Se oli kauan aikaa sitten.

Kaikkea sitä edelsi kuitenkin WILLin innovaatio Urbanasta, joka meni sitten kutsutunnuksen WRM alle keväällä 1922. ”Helppo” lähetys 500 mailin säteellä Keski-Illinoisin poikki, alkuperäinen WRM-aseman ohjelma oli kampuksen uutisia. sekä orkesterin ja glee-klubin live-esityksiä, joita kuunneltiin eri puolilla osavaltiota (niin kauan kuin sääolosuhteet olivat kohtuulliset illalla).

WRM oli radion edelläkävijä Yhdysvalloissa aikana, jolloin radio oli “villin lännen” touch and go -sääntelyn aikana ja liittovaltion hallituksen ei ollut vielä viimeistelty keinoja saada järjestystä mediaan, mutta WRM (a satunnaisesti määrätty kutsumerkki, jonka he valitsivat lyhenteenä sanoista “We Reach Millions”) sen alusta lähtien palveli yleisöä. Maatalousraportteja, yliopistouutisia ja jopa koripallotuloksia, jotka olivat tuolloin suuri läpimurto, vahvistettiin rikastuttamalla livemusiikkiesityksiä, joista osa soitettiin jopa sähkötekniikan laboratoriossa (jos kyseessä oli Smith Memorial Hallin vaurioitunut johto).

“Tämä oli todella uutta tuntematonta tekniikkaa tuolloin”, sanoo Maurice “Moss” Bresnahan, WILLin toiminnanjohtaja. ”Vaikutti ihmeelliseltä kuulla ääniä ja musiikkia satojen kilometrien päästä. Aivan kuten kampuksella tänään, täällä olivat tutkijat, jotka yrittivät käyttää tätä uutta teknologiaa edistääkseen koulutusta, parantaakseen ihmisten elämää. Tämä oli viimeisin, suurin asia. Haluaisin muistuttaa ihmisiä, että ajoimme BBC:tä kuusi kuukautta ennen, ja suuri osa siitä oli yhdistää nämä maanviljelysyhteisöt, tuodaksemme uutisia ja kulttuuria niille alueille, joilla sitä ei tuolloin ollut. .”

Siirtyminen WILL-kutsumerkkiin ja tuttuun 580AM:iin tapahtui 1930-luvun alussa ja 1940-luvulle. Vuonna 1942 FM-haara kutsunimellä WIUC oli ensimmäinen FM-asema maassa, jolle myönnettiin yliopistolisenssi. Se nimettiin uudelleen WILL-FM:ksi vuonna 1954, ja se aloitti lähetykset nyt tutulla 90,9-taajuudella myöhemmin samana vuonna.

WILLin pitkän historian televisiohaara alkoi toden teolla vuonna 1955, kun WILL-TV aloitti iltaisin lähetykset studiostaan ​​Memorial Stadiumin alla. WILLin FM- ja TV-jalansijat osoittautuivat innovatiivisten sekä NPR:n että PBS:n tieltä ja vahvistivat heidän perintöään ohjelmasta, joka palvelee suurempaa hyötyä kulttuurisesti rikastavalla ja koulutussisällöllä.

Lyhyesti sanottuna se on ollut merkittävä vuosisata.

WILL juhlii 100. toimintavuottaan tunnustamalla sekä radion että television (WILL-TV est. 1955) kunnioituksen heidän panoksestaan ​​Champaign-Urbanassa ja Illinoisin osavaltiossa. Tilaisuuden muistoksi on olemassa erityistä ohjelmaa Illinois History Minuten päivittäisten osien kautta, joka on esillä Morning Editionissa, All Thingsmedissa ja Here & Nowissa. Niitä voi myös kuunnella heidän verkkosivuillaan.

Toinen lisäys horisontissa on kunnianosoitus aseman orkesterialkuperille.

“Meillä on suuret klassisen musiikin perinteet”, Bresnahan toteaa, “ja yksi tapa juhlia on, että olemme tilannut fanfaarin, jonka on koonnut paikallinen säveltäjä ja jonka esittää paikallinen vaskikvintetti, joka koostuu Illinoisin tiedekunnasta. tapa osoittaa kunnioitusta tälle perinteelle.”

WILL ei vain juhli heidän menneisyyttään, vaan toivoo saavansa toisen vuosisadan korkealaatuista koulutusohjelmaa lahjoituksilla. Bresnahan puhui intohimoisesti aseman vaikutuksesta yhteisöön ja toivoo, että yleisö tunnistaa omistautumisen julkiselle palvelulle, jonka hän ja kaikki WILL tekevät lujasti tarjotakseen yritysmedian valtameren keskellä:

Tämä idea, joka WILLin keksijillä oli 100 vuotta sitten, he näkivät varhain, että tätä tekniikkaa hallitsivat kaupalliset intressit. Ensimmäiset lähetystoiminnan harjoittajat olivat radiovalmistajia, joiden ensisijaisena tarkoituksena oli myydä enemmän radioita. Keksijät ymmärsivät, että tämä oli tehokas tekniikka ja jonkun pitäisi käyttää sitä opettamiseen, valaisemiseen ja kouluttamiseen. Se on meidän alkuperämme. Se ei ole muuttunut ollenkaan. Mediaympäristö on edelleen hyvin kaupallinen, hyvin kaoottinen, mutta olemme kuitenkin ainoita paikallisesti omistamia toimipisteitä, ja olemme keskittyneet koulutukseen ja julkiseen palveluun. Teemme edelleen 100 vuoden jälkeen juuri sitä, mitä keksijät aikoivat.

Voit tehdä 100-vuotisjuhlalahjoituksen WILLille täältä.

Huippukuva Andy Longilta.

Leave a Comment