Out of Hand täyttää 50 vuotta | Sponsoroitu

Out of Hand oli tarkoitettu kesäprojektiksi: paikka kahdelle nuorelle taiteilijalle ja Great Barringtonin syntyperäisille Katherine Shanahanille ja Robert Wincuinasille myydä töitään. Katherine, vastavalmistunut Virginia Commonwealth University School of the Arts kudonta- ja tekstiilisuunnittelusta BFA, tarvitsi paikan suurille kudotuille seinäverhouksilleen; Robert, opiskeltuaan vuoden Bentley Collegessa kirjanpitoa, sai Berkshire Community Collegen taidekurssin inspiraation aloittamaan puisten lelujen ja lasten huonekalujen valmistuksen.

Pariskunta vuokrasi pienen rakennuksen Main Streetin pohjoispäädyssä myymäläksi ja galleriaksi. Hammer Plumbingin Robert Hammerin omistamassa tilassa oli vuosia aiemmin toiminut Graves & Hemmes, Inc:n toimisto, naapurirakennuksessa sijaitseva rakennusyritys, joka oli rakentanut Tanglewoodin Koussevitzky Music Shedin. Nyt pienen rakennuksen katolla oli näkyvä mainostaulu, joka mainosti Hammer-veljen paikallista hotellia, joka kieltäytyi poistamasta kylttiä, vaikka hotelli oli ollut pitkään suljettuna. Joten vuonna 1972 Out of Hand aloitti elämänsä 1950-luvun mainoksen varjossa.Logo.jpg

Out of Hand -logon loi graafinen suunnittelija ja ystävä Sid Schatzky liikkeen alkuaikoina, ja se on edelleen käytössä.
Täydentääkseen omaa taidemyyntiään Katherine ja Robert ostivat maahantuotuja käsitöitä, kuten perinteisiä vaatteita Meksikosta, koreja ja esineitä Brasilian Amazonin alueelta sekä keräilyesineitä Intiasta. Se oli hyvin ajoitettu päätös. 70-luvun alku oli uuden kiinnostuksen aikaa Arts and Crafts -genreä kohtaan, antiindustriaalinen liike, joka nosti käsintehdyn massatuotannon edelle. Kuitutaidetuotanto, puuntyöstö, lasinpuhallus sekä metallin ja nahan askartelu sopivat hyvin aikakauden paluu luontoon/elämisen filosofiaan.

Lisäksi Vietnamin sodan sukupolvi oli luopunut joistakin vanhempiensa nationalistisista taipumuksista ja kiinnostunut oppimaan maailman kulttuureista. Myymälä/galleria tarjosi asiakkaille tutustumisen eri maiden käsityöhön. Kaiken kaikkiaan se oli täydellinen aika sellaiselle käsityö- ja tuontiyritykselle kuin Out of Hand.

Huolimatta siitä, että paikalliset tuntevat sen hieman epäilyttävästi “hippikauppana”, Out of Hand kasvoi nopeasti menestyksekkääksi yritykseksi parin taitavan liikemiehen johdossa. Kaksi nuorta omistajaa päättivät, etteivät he säilyttäisi itselleen mitään myytäväksi ostetuista tavaroista, vaan käyttäisivät kaikki voitot takaisin varastonsa kasvattamiseen. Eräs arvokas esine, puhallinpistooli, jossa oli myrkkynuolia Amazonista, oli erityinen Robertin suosikki, joka ilahdutti myymälän ensimmäisen pitkäaikaisen työntekijän järkytystä puhaltamalla tikkaa myymälän poikki. Tähän päivään asti hän katuu, että joutui myymään tämän ainutlaatuisen esineen, ja työntekijä Melanie muistaa sen selvästi vuosikymmeniä myöhemmin.

Tuon ensimmäisen kesän jälkeen paljon on muuttunut Out of Handissa: myymälä muutti pienestä satelliittitilastaan ​​viereiseen päärakennukseen. Robert jätti yrityksen vuonna 1981 seuratakseen kiehtovuuttaan maailman kulttuuriesineisiin, asui Keniassa vaimonsa Barbaran kanssa ja otti haltuunsa yhdysvaltalaisen Primitive Artisanin, joka nyt sijaitsee Pittsfieldissä. Katherine osti Robertin osuuden yrityksestä ja jatkoi taiteellista herkkyyttään yksinomistajana kuratoida ja esitellä jatkuvasti muuttuvaa valikoimaa käsintehtyjä tuotteita.

Tuontipohjaisena yrityksenä Out of Hand on nähnyt kansainvälisen kaupan historian leijailevan hyllyillään. Usein se merkitsi pääsyä uusiin kulttuureihin ja niiden ainutlaatuisiin käsityöperinteisiin. Esimerkiksi Yhdysvaltojen ja Kiinan diplomaattisten suhteiden palauttaminen 1970-luvun lopulla avasi Kantonin messut amerikkalaisille tuontiyrityksille, jotka alkoivat myydä kiinalaisia ​​tavaroita toisin kuin Yhdysvalloissa tuolloin saatavilla. (Katherine, joka pitää korista, teki vaikutuksen Kantonin messujen kautta hankittujen Out of Hand -tuotteiden utilitaristisesta suunnittelusta ja laadusta.)

Joskus vuorovesi on mennyt toiseen suuntaan. Diplomaattiset konfliktit maiden välillä, sisällissodat, nälänhädät ja luonnonkatastrofit ovat keskeyttäneet tai poistaneet kokonaan monet Katherinen suosituimmista lähdemaista vuosien varrella, mukaan lukien Etiopia, Haiti, Filippiinit ja Ylä-Volta (nykyisin Burkina Faso). Toiset, kuten alkuperäiskansojen yhteisöt Amazonin alueella, ovat yksinkertaisesti kadonneet. Monet maat eivät enää vie perinteisiä tavaroita entisestään, koska modernisaatio ja teollistuminen murskaavat vanhat kulttuurikäytännöt. Aikaisemmin Out of Hand -asiakkaiden suosikkia kiinalaista talonpoikakeramiikkaa ei enää valmisteta käytettäväksi Kiinassa, joten sitä ei viedä vientiin.DSC_2303.JPG
Katherine hankkii suurimman osan tuotteistaan ​​erikoistuneiden maahantuojien kautta, joiden kanssa hän on useimpien kanssa työskennellyt vuosikymmeniä. “Monet heistä olivat rauhanjoukkojen vapaaehtoisia”, hän sanoi. “Näin heidät esiteltiin käsityöläisten yhteisöille, ja he saivat alkuperäiset taiteilijat kannattaviin yrityksiin.”

Hänen toimittajansa ylläpitävät usein läheistä yhteyttä käsityöläisiinsä ja varmistavat, että työolosuhteet ja korvaukset ovat oikeudenmukaisia. Heidän työnsä palvelee kahta tärkeää tarkoitusta. Ensinnäkin se tukee pienimuotoisia käsityöläisiä – usein naisia, jotka perinteisesti ovat eniten mukana tuottamassa käsitöitä – taloudellisesti epäsuotuisilla alueilla. Toiseksi se kannustaa käsityöläisiä jatkamaan perinteisiä tekniikoita, jotka muutoin hylättäisiin kannattavampaan työhön, säilyttäen näin kulttuuri-identiteettinsä yhä homogenisoituvassa maailmassa.

Vaikka Katherine ei enää kudo seinävaatteitaan, hänen taiteelliset vaistonsa ovat täysin esillä Out of Handissa. Viidenkymmenen vuoden jälkeenkin hän tekee itse kaikki ostopäätökset ja suunnittelee jokaisen tuoteesittelyn. Tämän seurauksena yksittäiset myytävät tavarat ovat vuosikymmenten saatossa muuttuneet saatavuuden mukaan, mutta myymälän estetiikka on pysynyt ennallaan. Hänen käsin piirretyt sanomalehtipaperimainoksensa, joissa on suosikkituotteita, ovat vuosikymmenten ajan edustaneet hänen silmästä käteen -muotoilutajuaan. Huolimatta siitä, että myymälä on vain lyhyen kävelymatkan päässä Great Barringtonin keskustasta, se on epätavallinen sijainti – syvällä pohjoisessa Main Street/Rt. 7 — antaa liikkeelle melkein piilossa olevan tunteen. Sisään astuessa asiakkaita tervehtii luonnonkuitujen lämmin tuoksu. Näyttelyhyllyjen sokkelo ja rakennuksen arkkitehtoniset omituisuudet hajottavat 3 300 neliömetriä. ft. pieniin kolkoihin ja alkoviin, joista jokainen on täynnä kirkkaita värejä ja houkuttelevia tekstuureja.

Vaikutus saattaa olla taidokkaasti järjestettyä kaaosta, mutta jokainen Out of Handin seinien sisällä myytävä tuote on valittu huolellisesti sen ainutlaatuisen persoonallisuuden vuoksi. Katherine omaksuu “luonteen”, käsintehtyille tavaroille ominaisen yksittäisten esineiden vaihtelut.

Monilla tuotteilla on oma tarinansa: moniväriset hameet, jotka on ommeltu Intiassa käytöstä poistettujen sarien materiaalista, keräsivät rätsynpoimijoiden ovelta ovelle ja myytiin työpajoille; kirkkaanväriset korit, jotka zulumiehet kutoivat Etelä-Afrikassa puhelinyhtiön yövartijoiden tekemästä romupuhelinlangasta; Kierrätetyistä huipileista valmistettuja guatemalalaisia ​​laukkuja, Maya-puseroita, joissa on taidokkaasti kudottu ja kirjailtu kuvio.DSC_2202.JPG
Katherine on ylpeä siitä, että hän pitää hintansa kohtuullisina, vaikka maailmanlaajuiset toimitusketjuongelmat ja tariffitaistelut ovat lisänneet varastokustannuksia. Vuodesta 1972 lähtien Out of Hand on ollut tunnettu reilusta hinnoittelusta. Toisin kuin monet vähittäiskauppiaat, Katherine on vastustanut siirtymistä verkkokauppaan. Hän uskoo vahvasti kivijalkakauppaan – katso ja kosketa ennen ostamista.

Vuosien varrella Out of Hand on toivottanut tervetulleeksi joukon asiakkaita, jotka ovat yhtä värikkäitä kuin uloskirjautumisalueen yläpuolella roikkuvat lasihelmikaulakorut. Yksi Katherinen suosikkiasiakkaiden tarinoista tapahtui kaupan alkuvuosina. Nainen pysähtyi etsimään paitaa miehelleen. Hän pitää luonnollisista kankaista, vaimo selitti, mutta hän tarvitsee jotain, jossa on liikkumisvapautta, koska hän on ammattimainen kapellimestari ja hänen on saatava käsivarsiaan käyttää vapaasti työskennellessään. Se ei ollut outo pyyntö – Tanglewood on loppujen lopuksi lähellä – joten Katherine ja Robert auttoivat häntä valitsemaan meksikolaisen hääpaidan, joka oli valmistettu luonnonpuuvillamusliinista, ja hän lähti onnellisesti.

Päiviä myöhemmin kaksi liikkeen omistajaa sattui näkemään videotallenteen orkesterin esityksestä, ja siellä keskivaiheessa oli heidän meksikolainen hääpaitansa koristeltu Leonard Bernsteinin ansioitunutta kehystä.DSC_2930 copy.jpg

Katherine Shanahan Kennedy on omistanut ja operoinut Out of Handia sen avaamisesta toukokuussa 1972.
Katherine ei ole mikään itsensä ylistäminen. Hän antaa suuren osan Out of Handin pysyvyydestä niille ihmisille, jotka osallistuivat matkan varrella: Robert Wincuinasilta, joka teki yhteistyötä hänen kanssaan saadakseen yrityksen liikkeelle; ensimmäiselle vuokranantajalleen Robert Hammerille, joka vuosina 1972–2001 ei koskaan halunnut allekirjoitettua vuokrasopimusta vaan vain ystäväsopimusta, ja nykyisille vuokranantajalle Caligarin veljekset, jotka ostivat kiinteistön vuonna 2001, tekivät rakennukseen suuria parannuksia ja kutsuivat hänet pysyä vuokralaisena; lukuisille työntekijöille, joiden tuki ja omistautuminen pitivät Out of Handin sujuvan läpi Katherinen rinnakkaisen elämän tanssijana, koreografina ja yhteistyökumppanina teatteritaiteen aviomiehensä kanssa, maajoukkueen voimistelijan äitinä ja autonkuljettajana sekä vuoden mittaisen lääketieteellisen kriisin aikana.

Ja kun kauppa lähestyy 50-vuotisjuhlavuottaan perjantaina 27. toukokuuta 2022, Out of Hand pysyy pohjimmiltaan samanlaisena kuin vuonna 1972 – moniaistiinen, monikulttuurinen kokemus, joka juhlii Afrikan, Aasian ja Amerikan käsityöläisten töitä.

Leave a Comment