Kysy SCORE: Suojaus identiteettivarkauksilta pienyritysten omistajille | Talousuutiset

KYSYMYS: Viime aikoina on kirjoitettu paljon identiteettivarkauksista ja yksittäisten sähköpostitilien hakkeroinnista. Pitäisikö minun pienyrityksen omistajana olla huolissaan siitä, että nämä verkkorikolliset vaarantavat yritykseni?

VASTAUKSET: Sinun pitäisi olla ehdottomasti huolissaan ja ryhtyä moniin samoihin toimenpiteisiin, joita ihmiset tekevät suojellakseen itseään. Itse asiassa Uniform Commercial Coden mukaan yrityksillä on lyhyemmät raportointiajat, vähemmän suojaa ja suurempi vastuu petoksista kuin kuluttajien pankkitileillä.

Jotkut asiat, joita voit tehdä pankkitilisi suojaamiseksi, ovat kahden osapuolen hyväksyntä lähteville pankkisiirroille tai jos et käytä pankkisiirtoja, pyydä pankkiasi estämään tilisiirrot kokonaan. Tarkkaile yrityksesi luottokorttitoimintaa ja sovita yrityksesi pankkitili säännöllisesti ja harkitse verkkopankkia, jonka avulla voit nähdä tapahtumia päivittäin.

Vaihda verkkopankkisi salasana usein äläkä koskaan kirjaudu sisään julkisen pääsyn tai Wi-Fi-hotspotin kautta. Lisäksi, jos saat sähköpostin näennäisesti verohallinnolta, tiedä, että kyseessä on huijaus. Älä vastaa äläkä napsauta mitään linkkejä tai liitteitä.

Ihmiset lukevat myös…

Muita suojauksia ovat shekkikirjan, talletuskuittien ja muiden arkaluontoisten tietueiden säilyttäminen turvallisessa paikassa. Suojaa työnantajan tunnistenumeroasi samalla tavalla kuin omaa sosiaaliturvatunnustasi ja muista silputa kaikki vanhat asiakirjat, joissa viitataan EIN-numeroosi.

Dunn & Bradstreetin lisäksi kolme kansallista luottotoimistoa, Equifax, Experian ja TransUnion, tarjoavat yritysluottopalveluita. Ne tarjoavat myös maksullisia palveluita yrityksesi luottotietojen seurantaan ja muutoksista ilmoittamiseen.

Sinun tulee pitää yrityksesi ja henkilökohtainen talous erillään. Jos uskot olevasi identiteettivarkauden uhri tai et aio hakea luottoa, voit jäädyttää henkilökohtaisen luottosi. Tämä voi auttaa estämään varkaita yrittämästä avata uusia luottotilejä yrityksesi nimellä.

Ohjeista työntekijöillesi, että yritystietokoneita tulee käyttää vain liiketoiminnassa. Asianmukaisesti koulutetuista työntekijöistä tulee ensimmäinen puolustuslinjasi. Käytä petostentorjuntapalveluita online-tilausten käsittelyyn. www.Google.com/alerts antaa sinun asettaa ja vastaanottaa sähköposti-ilmoituksia, jotka vastaavat määrittämiäsi termejä, kuten yrityksesi nimi.

Älä luota ilmaisiin ohjelmistoihin suojellaksesi liiketoimintaasi. Asenna ja käytä säännöllisesti päivitettyjä virustorjunta- ja vakoiluohjelmien Internet-tietoturvaohjelmistoja. Asenna ja käytä myös palomuuria, joka valvoo ja ohjaa tietokoneesi ulkoisia yhteyksiä.

Jos yrityksesi käyttää langatonta verkkoa, varmista, että se on salattu, jotta muut eivät pääse verkkoosi. Vanha sananlasku “unssikin ehkäisyä on pari kilon arvoinen” pitää nykyään paikkansa enemmän kuin koskaan ennen.

Gray Poehler on vapaaehtoinen SCOREn, Amerikan pienyritysten neuvonantajan Richmond-osaston palveluksessa. Jos haluat esittää kysymyksen tai pyytää ilmaista ja luottamuksellista yritysneuvontaa, mene osoitteeseen Richmond.score.org/mentors. Lue lisää SCOREn työpajoista verkkosivuilta tai soittamalla numeroon (804) 350-3569.

.

Leave a Comment