Kulttuurisodilta ei voi piiloutua | Lausunto

Kun kulttuurisotakysymykset nostavat päätään, monien yritysjohtajien ensimmäinen vaisto on hylätä omansa.

Riippumatta siitä, millä tavalla päädyt emotionaaliseen kiistaan ​​ihmisten oikeuksista ja vapauksista, se on jossain mielessä huonoa yrityksille; Joku ihmisryhmä tulee olemaan sinulle vihainen, joku Internetissä yrittää järjestää sinulle boikotin, ehkä jotkut poliitikot aikovat ottaa halpoja laukauksiasi mediassa.

Siinä mielessä, no, ehkä se ei ole kaikkein selkärankaisin vastaus, mutta mutiseminen jotain osakkeenomistajan arvon tärkeydestä samalla kun lasket päätäsi kaiteen alle ja pidät huulet tiukasti suljettuina, tuntuu houkuttelevalta vaihtoehdolta. Jos pysyt poissa taistelusta, kukaan ei voi suuttua sinulle, eikö niin?

No ei.

Tällä viikolla on Sonyn vuoro havaita uudelleen, kuinka pahasti väärä tämä lähestymistapa voi mennä, yrittämällä väistää ja kutoa läpi ongelmia, joita Yhdysvallat aloitti uudelleen kiivaan aborttioikeuksia koskevan keskustelun, joka muuttui vahingolliseksi farssiksi, joka on johtanut melko pitkälle. kaikki ovat vihaisia ​​yritykselle. Useimmat suuret yritykset ovat ymmärtäneet – usein hieman hienovaraisilla kehotuksilla ja työntekijöidensä tönäisillä – että heillä on jonkin verran vastuuta puolustaa työntekijöiden oikeuksia tässä tilanteessa, eikä Sony ole poikkeus; mutta se halusi myös epätoivoisesti olla tekemättä itseään kulttuurisotureiden kohteeksi tässä prosessissa.

Monimuotoisuuteen sitoutumisen täytyy tarkoittaa jotain, kun pelimerkit ovat alhaalla, ja päätökset ovat vaikeampia kuin sateenkaarilipun laittaminen Twitter-avatareihin Pride-kuukauden aikana

Ratkaisu, johon se osui, on parhaimmillaan epäelegantti; se teki hiljaa 100 000 dollarin lahjoituksen Women’s Reproductive Rights Assistance Project -projektille (50 000 dollaria Insomniacilta, joka näyttää olleen se studio, joka vaati tiukimmin yritystä ottamaan kantaa, ja sama summa emoyhtiöltä) ja aikoo tarjota apua työntekijöille, joiden täytyy matkustaa osavaltion ulkopuolelle välttääkseen rajoittavia lakeja.

Mutta se kieltäytyi antamasta mitään julkista lausuntoa ja vaati, että myös tytäryhtiöstudiot pysyisivät hiljaa tilanteesta. Ei ole yllättävää, että lahjoituksen yksityiskohdat julkistettiin melkein välittömästi – joten konservatiivit ovat pöyristymässä – kun taas räikeän ilmeinen luonne, että lahjoitus oli hiljaista rahaa, joka maksettiin hintana Insomniacin ja muiden studioiden sulkemiseen, on saanut yrityksen näyttämään. aika kauheaa myös kaikille muille.

Saatat tässä vaiheessa olla niitä, jotka ihmettelevät, miksi videopeliyhtiön kannanolla on merkitystä lisääntymisoikeuksien kaltaisessa asiassa tai miksi kenenkään pitäisi ylipäätään odottaa heidän ottavan kantaa – ei pitäisi vain pitää huuliaan suljettuna. ja heidän päänsä alaspäin olla oletusarvo, ja täysin hyväksyttävä oletusarvo siinä? Sonyn kohtaama ongelma on kuitenkin sama, joka kohtasi Disneyn muutama kuukausi sitten, kun sen vastaus Floridan “Don’t Say Gay” -lakiin, joka on pohjimmiltaan uudelleenpinnoitettu Britannian surullisen kuuluisan 1980-luvun LGBT-vastaisen lain 28 pykälä. kritisoidaan heikkoudesta ja ambivalenttisuudesta.

Sekä Disneyn silloin että Sonyn tilanteessa ei ole kysymys konservatiivisten ja liberaalien kuluttajien välisestä köydenvedosta, kuten jotkut haluavat kuvitella; pikemminkin viha tulee rakennuksen sisältä. Disneyn ja Sonyn työntekijät ja tytäryhtiöt ovat pettyneitä ja suoraan sanottuna suuttuneet siitä, että heidän yhtiönsä eivät reagoi voimakkaasti ja julkisesti asioihin, joilla heidän mielestään on suuri vaikutus heidän ja heidän perheidensä elämään. suhteet niihin työntekijöihin ja tytäryhtiöihin, jotka ovat vaarassa rispaantua seurauksena.

Kuten useimmat menestyvät media-, viihde- ja teknologiasektorin yritykset, nämä ovat yrityksiä, joilla on huomattavan monimuotoinen työvoima, ja ne ovat hyötyneet suuresti (rekrytointiprosessien, henkilöstön pysyvyyden sekä työntekijöiden motivaation ja uskollisuuden suhteen) siitä, että ne ovat nähty tervetulleina ja lojaaleina. myönteisiä työpaikkoja naisille ja vähemmistöille. Ongelmana on, että heidän sitoutumisensa monimuotoisuuteen on tarkoittava jotain, kun pelimerkit ovat alhaalla ja päätökset ovat hieman vaikeampia kuin laittaa sateenkaarilippu Twitter-avatareihin Pride-kuukauden aikana.

Insomniac Games on vaatinut Sonya lahjoittamaan ja ottamaan kantaa, mutta vaikka se onnistui ensimmäisessä, se epäonnistui jälkimmäisessä - mikä aiheuttaa jännitteitä yrityksessä

Insomniac Games on vaatinut Sonya lahjoittamaan ja ottamaan kantaa, mutta vaikka se onnistui ensimmäisessä, se epäonnistui jälkimmäisessä – mikä aiheuttaa jännitteitä yrityksessä

Ei ole kohtuutonta, että työntekijät odottavat työnantajiensa, jotka ovat puhuneet sitoutumisestaan ​​monimuotoisuuteen ja osallisuuteen vuosia, käyttävän yrityksen vaikutusvaltaa puolustaakseen työntekijöiden ja heidän perheidensä oikeuksia heidän ollessaan uhattuna – ja henkilökunta itse on se ryhmä, jolle “oi mutta olemme vain pieniä pelejä / mediayhtiö, tämä ei ole meidän paikkamme puhua tästä” -argumentti ei kertakaikkiaan osu, koska jumala tietää, että he ovat istuneet läpi tarpeeksi hieman itseään onnittelevia puheita, esityksiä ja sähköpostilla lähetettyjä muistioita vuosien varrella siitä, kuinka tärkeää heidän työnsä on ja mitä eroa näillä yrityksillä on maailmassa.

Nämä huolet motivoivat Disneyn viime kädessä ottamaan julkisen kannan Floridan lakiin, mikä aiheutti ennustettavaa melodramaattista raivoa lakiehdotuksen kannattajilta, jotka ovat kostoneet ehdottamalla kaikkea, alkaen Disneyn suunnittelu- ja sääntelyvallan poistamisesta Floridan lomakohteistaan. tekijänoikeuslainsäädäntöön 1900-luvun alkuun, jotta Disneyn tekijänoikeudet voidaan poistaa suurelta osin sen aikaisemmasta luettelosta (mikä on erityisen masentavaa jokaiselle, joka on esittänyt kohtuullisia vastalauseita Yhdysvaltain tekijänoikeusehtojen toistuvaa mielivaltaista laajentamista Mikki Hiiren suojelemiseksi, ja nyt katsoo, että asia otetaan lopulta esille kongressissa kaikkein epävakavimmista ja säälittävimmistä syistä).

Vaikka Sony on tällä viikolla uutisoinut yritys, olisi naiivia kuvitella, että tämä ei aiheuta sisäistä konfliktia jokaiselle alan suurelle yritykselle.

Disney on tarpeeksi iso yritys, jotta suurin osa tästä asennosta on vettä ankan selästä; mutta voidaan varmasti ymmärtää, miksi Disney-vastauksen raivo viestittää pienemmille yrityksille (mukaan lukien Sony), että jopa varpaan upottaminen Amerikan kulttuurisotien myrkkysotaan juuri nyt on kauhea idea. Tämä on tietysti nimenomaan muuten merkityksettömän sapelin helistelyn pointti – kyse on vähemmän Disneystä vaan enemmän kaikkien muiden yritysten pelottelusta, joka saattaa harkita ottavansa kantaa työntekijöidensä puolesta.

Tämä on jossain määrin erityisen ongelmallinen tilanne videopeliyrityksille tämän toimialan rakenteen vuoksi. Muilla luovilla aloilla on paljon korkean profiilin kykyjä, jotka ovat käytännössä freelance-työntekijöitä, joilla on sopimus yksittäisiin projekteihin tai franchising-sopimuksiin, mutta joiden katsotaan olevan enemmän tai vähemmän riippumattomia suuresta studiosta – mutta se ei ole normi peliteollisuudelle, joka vastusti vuosia hiljaa. käsitys avainkehityshenkilöstöstä, jota mainostetaan menestyneiden videopelien korkean profiilin luojina, ja se on viime aikoina muuttanut suuret itsenäiset studiot uhanalaisena lajina vuosien yritysostojen ja konsolidoinnin kautta.

Tämä vie teollisuudelta mahdollisen vapautusventtiilin tällaisissa tilanteissa; Hollywoodissa ja sen kaltaisissa yrityksissä on yksittäisiä tähtiä tai korkean profiilin luovia henkilöitä, jotka mielellään lainaavat nimensä eri syihin tai ottavat julkisia kantaa kiistanalaisissa asioissa, mikä herättää kysymyksen siitä, ovatko heidän elokuviaan, albumiaan tai kirjojaan valmistavilla yrityksillä virallinen kanta sellaisiin asioihin on enemmän tai vähemmän kiistanalainen, mitä tulee yleisöön.

On huomionarvoista, että suuri osa Disneyn halusta ottaa kantaa Floridan lakeihin näyttää tulleen yrityksen osilta, kuten animaatio- ja teemapuistoista, joilla ei yleensä ole sellaista “vapautusventtiiliä” sisäänrakennettuna kulttuuriinsa. Tietenkin, vaikka kyky tehokkaasti kääntää valokeilassa tähtiin, kuten näyttelijöihin, ohjaajiin, muusikoihin, kirjailijoihin ja niin edelleen näissä vaikeissa kulttuurisissa konfliktitilanteissa on hyödyllistä, tämä tilanne ei ole aina auringonpaistetta ja sateenkaari näille yrityksille; joskus tähdet tekevät tai sanovat asioita tällä vapaudella, joka lähettää yrityksen vahingonhallintatilaan tuotantojen ja franchising-ohjelmien osalta, joihin he liittyvät. Yleisesti ottaen se kuitenkin mahdollistaa teollisuuden näyttäytyvän poliittisesti sitoutuneelta, kun taas suuret studiot pitävät kiistanalaisia ​​asioita käsivarren päässä.

Tämä ei ole peliteollisuuden etu, ja se vain pahentaa niitä erittäin vaikeita konflikteja, jotka sotkevat yritykset julkisuuteen, kun kulttuurisota-asiat hallitsevat edelleen politiikkaa Yhdysvalloissa ja useissa muissa maissa tulevina vuosina. Voit nähdä tällaisen yhteentörmäyksen perusrakenteen Bungien ja Sonyn ristiriitaisissa viesteissä tällä viikolla; Sony noudattaa työntekijöidensä vaatimuksia toimia niin kauan kuin kaikki on hiljaa ja kaikki suostuvat olemaan antamatta julkisia lausuntoja, kun taas Bungien johto, vaikka monen miljardin dollarin hankintasopimus käy läpi päätöstanssin, on ryhtynyt hyvin julkinen kanta heidän haluttomuudestaan ​​sitoutua mihinkään sellaiseen emoyhtiönsä antamaan käskyyn.

Bungie aikoi jo toimia jonkin verran Sonysta riippumattomasti hankinnan jälkeen ja saattaa jopa pystyä määräämään, että tämä sisältää vapauden antaa julkisia lausuntoja studion henkilökuntaan vaikuttavista poliittisista kysymyksistä; mutta tällaisia ​​tunteita jaetaan epäilemättä laajalti kaikissa Sonyn studioissa, ei vain Insomniacissa, ja olemassa olevilla sisäisillä studioilla ja niiden henkilökunnalla ei ole Bungien tilaa neuvotella. Tämä on väistämättä jännityksen lähde – ja vaikka Sony on tällä viikolla uutisoinut yritys, olisi naiivia kuvitella, että tämä ei aiheuta sisäisiä jännitteitä ja konflikteja lähes jokaiselle alan suurelle yritykselle kuukausien aikana. ja tulevina vuosina.

Tähän tilanteeseen ei ole siistiä ja siistiä vastausta – siitä tulee helvetin sotkua riippumatta siitä, mitä yritykset omaksuvat, ja on tärkeää, että johtajat ja johtajat, jotka tekevät päätöksiä näistä asioista, ymmärtävät, ettei puhdasta, neutraalia ole olemassa. vaihtoehto, koska vaikeneminen on itsessään luonnostaan ​​poliittinen kanta.

Väite, jonka mukaan se ei ole yritysten paikka puuttua poliittisiin kysymyksiin, on merkityksetön maailmassa, jossa kaikki tietävät, kuinka kovasti yritysten lakimiehet taistelivat saadakseen heidät tunnustetuiksi oikeushenkilöiksi, joilla on oikeus sananvapauteen ja siten poliittiseen osallistumiseen. Vaisto välttää julkista sitoutumista näihin tappeluihin on ymmärrettävää – mutta kun se väistämättä johtaa julkisiin sisäisiin konflikteihin ja likapyykkiin, se vain saa kaikki vihaiseksi sinulle, ei vähiten koko oma henkilökuntasi.

.

Leave a Comment