HBCU:lla on oma henki. Popkulttuuri kiinnittää huomiota.

”Uskon, että vuosi 2020 muutti kaiken. Silloin kaikki alkoivat todella nojautua mustien instituutioihin, mikä nosti ihmisten tietoisuuden tasoa”, sanoi Walter M. Kimbrough, New Orleansin Dillardin yliopiston presidentti ja “Black Greek 101: The Culture, Customs and Challenges” -kirjan kirjoittaja. mustien veljeysten ja järjestöjen jäsenistä.”

HBCU:n profiilia nosti myös presidentinvaalikampanja ja Howardin yliopistosta valmistuneen varapresidentti Kamala Harrisin valinta. Kun neiti Harris oli ehdolla presidentiksi lähes kaksi vuotta sitten, hän kertoi minulle kampanjapolulla, että Howardin aihe tuli usein esiin haastatteluissa – antoi hänelle mahdollisuuden puhua alma materistaan, jota hän kutsui “mekkaksi”. HBCU:sta

Ms Harris toimi äskettäin aloituspuhujana Tennesseen osavaltion yliopistossa ja hänen puheensa tislaa HBCU:n perintöä. Hän kertoi tarinansa ensimmäisestä matkastaan ​​Marine Twolla, varapresidentin helikopterilla, kun se kiersi Howardin yliopiston yläpuolella.

“Kun katsoin alas ikkunasta, näin itseni 17-vuotiaana kävelevän kampuksen poikki iso pino kirjoja kädessäni käsivarsissani, juuri tällaisessa paikassa”, hän sanoi valmistuvalle luokalle. “Se vahvisti sitä, että voin olla mitä tahansa, tehdä mitä tahansa, vaikka sitä ei olisi koskaan ennen tehty.”

HBCU:t syntyivät kieltämisestä yli 150 vuotta sitten, ja suurin osa niistä luotiin sisällissodan jälkeen kouluttamaan mustien amerikkalaisten sukupolvia aikana, jolloin he eivät usein olleet tervetulleita valkoisiin instituutioihin. Kampuksia on eri puolilla maata, mutta enimmäkseen etelässä. Vuosikymmenten aikana jokainen lisäys HBCU-kuvauksiin kulttuuritilassa on auttanut muovaamaan sitä, miten puhumme ja ymmärrämme rodusta, korkeakoulutuksesta ja identiteetistä.

Joitakin varhaisimpia kuvauksia mustan kollegiaalielämästä löytyy 1800-luvun lopun amerikkalaisesta kirjallisuudesta, mukaan lukien Sutton E. Griggsin vuoden 1899 romaani “Imperium in Imperio”, jonka päähenkilö osallistuu kuvitteelliseen Stowe-yliopistoon Nashvillessä. Ralph Ellisonin vuoden 1952 uraauurtavan romaanin ”Näkymätön mies” kertoja kävi Tuskegee Instituten mallin mukaista koulua – koulua, johon Ellison kävi, kun sitä kutsuttiin Tuskegee Normal and Industrial Instituteksi. Ja Alice Walkerin vuoden 1976 “Meridian”, joka kertoo nuoren naisen johdannosta kansalaisoikeusliikkeeseen, tapahtuu kuvitteellisessa Saxon Collegessa, joka on mallinnettu Spelmanin malliin ja johon Walker osallistui kaksi vuotta.

Mutta nyt, sanoi herra Packer, HBCU:t ovat “osa keskustelua hyvin eri tavalla”, nauttien näkyvyydestä, jota heillä ei ole koskaan ollut. “Ymmärretään, että nämä instituutiot ovat olemassa ja että ne ovat todellisia.”

Leave a Comment