Ympäristövaatimusten auditointi ja yrityksen myynti ja ostaminen

Kuten äskettäin keskustelimme Lakipäivitykset, koska ympäristön kestävyyttä pidetään nykyään olennaisena osana useimpien yritysten yleistä toimintaa ja ympäristö-, sosiaali- ja hallinto-aloitteet (ESG) ovat yleistymässä, säännöllisten ympäristövaatimustenmukaisuusauditointien ja ympäristöasioiden hallintaohjelman perustaminen on tärkeää. yrityksille, jotka haluavat tulla nähdyksi ympäristönsuojelun johtajina. Keskustelimme myös ympäristöalan sääntelyvirastojen ohjelmista (“Enviro-Check” ja “Green Tier”), jotka vähentävät ympäristövalvonnan ja/tai sakkojen ja seuraamusten riskiä yrityksille, jotka suorittavat vapaaehtoisesti ympäristövaatimustenmukaisuuden tarkastuksia, ja raportoivat itse kaikista rikkomuksista, jotka ovat havaitsi ja suostui korjaamaan laiminlyönnin.

Toinen erittäin tärkeä syy ympäristöauditoinnille on sidottu yrityksen ostoon/myyntiin, erityisesti jos yritykseen liittyvässä toiminnassa käytetään tai varastoidaan vaarallisia aineita (esim. puhdistusliuotteita, hydrauliöljyjä) tai syntyy vaarallisia jätteitä (esim. käytetty kloorattu). liuottimet) tai yleisjätteet (esim. käytetyt lyijyakut, pakkasneste). Jos ostoyksikkö aikoo harjoittaa samoja toimintoja kuin myyvä yhteisö, ostaja todennäköisesti siirtää ympäristölupaturvan myyjältä. Jos ympäristönmukaisuusauditointia ei tehdä ennen ostoa, on mahdollista, että ympäristölupaehtojen ja ympäristömääräysten rikkomuksia ei havaita ja ostaja voi periä velvollisuuden korjata mahdolliset poikkeamat. (Huomaa: Ympäristövaatimustenmukaisuuden auditointi on eri asia kuin vaiheen I ympäristöarviointi [Phase I ESA], joka tehdään usein osana kiinteistön ostoa edeltävää due diligence -tarkastusta. Vaiheen I ESA:n painopiste on arvioida, onko kiinteistössä dokumentoitua kontaminaatiota tai onko kiinteistössä mahdollista kontaminaatiota kiinteistön historiallisen tai nykyisen käytön perusteella. Sitä vastoin ympäristövaatimustenmukaisuuden auditointi on arvio yrityksen ympäristölainsäädäntöön liittyvistä vaatimuksista ja arvio siitä, kuinka yritys noudattaa näitä vaatimuksia.)

Usein monelle yllätyksenä on se, että alkeellisimmissakin tuotantotoiminnoissa käytetään tai varastoidaan usein vaarallisia aineita tai syntyy jätettä, joka saattaa vaatia erilaisia ​​ympäristölupia ja/tai ympäristömääräysten noudattamista koskevia velvoitteita. Joitakin esimerkkejä, jotka voivat laukaista velvoitteen hankkia ympäristölupa tai noudattaa ympäristölainsäädännön velvoitteita, ovat:

 1. Jos laitoksella on kapasiteettia varastoida 1 320 gallonaa öljyä (kaksikymmentäviisi 55 gallonan öljytynnyriä), maan päällä milloin tahansa paikassa, liittovaltion lain mukaan on laadittava SPCC (Spill Prevention Prevention, Control ja Countermeasure) ) Suunnitelma, joka on kattava suunnitelma paikkaan varastoidun öljyn päästöjen käsittelemiseksi.

 2. Vaikka laitos ei toiminnassaan päästäisikään haitallisia ilman epäpuhtauksia, jos laitoksessa on kattiloita tai uuneja, voidaan silti vaatia lentolupaa tai vähintään osoittaa, miksi ilmalupaa ei tarvita.

 3. Jos laitoksella säilytetään puulavat ulkona tiloissa tai avoimia kaatopaikkoja tai kattamattomia lastauslaiturialueita, saattaa olla tarpeen hankkia hulevesilupa ja laatia Hulevesien pilaantumisen ehkäisysuunnitelma (SWPPP).

 4. Jos laitoksessa syntyy jätteitä aerosolisuihketölkkejä, tölkit ja tölkkien jäännössisältö voidaan luokitella “vaaralliseksi jätteeksi”, mikä edellyttää, että on noudatettava erityisiä vaarallisten jätteiden varastointi- ja hävitysmenettelyjä sen sijaan, että tölkit hävitetään yksinkertaisesti. Ei-tyhjiä jäteaerosolitölkkejä ei myöskään saa heittää ilmaan tölkkien tyhjentämiseksi. Vaarallisten jätteiden ja säiliöön pakattujen ponneaineiden (esim. butaani, propaani) hallitsematon vapautuminen ilmakehään aerosolitölkeistä voi olla vaarallisen jätteen hävittämistä.

 5. Jos laitoksessa syntyy käytettyjä loistelamppuja ja pakkasnestettä, tällaiset jätteet on erotettava muista jätteistä, luokiteltava “yleisjätteiksi” ja hävitettävä määräajoin.

Nämä ovat vain muutamia yleisimmistä alueista, joilla saatetaan vaatia ympäristölupia ja määrätä säännösten noudattamista koskevia velvoitteita.

Alla oleva luettelo sisältää joitain yleisimmistä ympäristömääräysten noudattamisen alueista, jotka arvioidaan ympäristön vaatimustenmukaisuuden auditoinnissa:

 • Ilmailulupa, mukaan lukien vaatimus säännöllisistä ilmapäästölaskelmista ja vuotuisesta ilmapäästöinventaariosta sääntelyvirastolle;

 • Hulevesiluvat, mukaan lukien vaatimus laatia sadevesien pilaantumisen ehkäisysuunnitelma (SWPPP), päivittää SWPPP vuosittain ja seurata määräajoin hulevesipäästöjä;

 • Jätevesilupa, mukaan lukien vaatimus paikallisten julkisten käsittelylaitosten (POTW) jätevesilupien hankkimisesta ja säännöllisestä jätevesipäästöjen seurannasta;

 • Spill Prevention, Control ja Countermeasure (SPCC), mukaan lukien vaatimus laatia SPCC-suunnitelma ja päivittää SPCC-suunnitelma määräajoin;

 • Tason II raportointi, mukaan lukien vaatimus tunnistaa, laskea ja valvoa vaarallisten ja erittäin vaarallisten aineiden varastointia laitoksella sekä raportoida tällaisten aineiden esiintymisestä ja määrästä paikalliselle hätäsuunnitteluviranomaiselle;

 • Toxic Chemical Release Reporting, mukaan lukien vaatimus toimittaa Environmental Protection Agencylle (EPA) myrkyllisten kemikaalien päästöluettelo (TRI) -raportti, joka on kattava vuosiraportti, joka dokumentoi teollisuudessa yleisesti käytettyjen myrkyllisten kemikaalien käytön ja vapautumisen.

 • Vaarallisten jätteiden vaatimustenmukaisuus, mukaan lukien vaatimus tunnistaa ja seurata Resource Conservation Recovery Actin (RCRA) “vaarallisten jätteiden” syntyä, varastointia ja hävittämistä, käsitellä ja varastoida jätteitä asianmukaisesti ja toimittaa vuotuiset inventaarioraportit sääntelyvirastolle;

 • Universal Waste Compliance, mukaan lukien vaatimus tunnistaa ja asianmukaisesti varastoida ja hävittää “yleiset jätteet”;

 • Aboveground Storage Tank (AST) ja Underground Storage Tank (UST) hallinta, mukaan lukien velvollisuus tunnistaa ja varastoida säännellyt vaaralliset aineet asianmukaisesti ja ylläpitää AST/UST-testauspöytäkirjoja.

Vaikka yllä oleva luettelo sisältää yleisimmät osa-alueet, joita ympäristövaatimustenmukaisuusauditointi kattaa, luettelo ei ole tyhjentävä, ja se voi sisältää muitakin kohtia laitokseen liittyvien toimintojen tyypistä riippuen.

Yrityksen ostoon/myyntiin liittyvän ympäristövaatimustenmukaisuuden auditoinnin suorittaa yleensä kolmannen osapuolen ympäristösuunnittelu- tai konsulttiyritys. Valmistuslaitoksen ympäristövaatimustenmukaisuuden auditoinnin kustannukset voivat vaihdella 3 500 – 10 000 dollaria, mutta ne voivat olla myös tämän alueen yläpuolella laitoksen koosta ja toimintojen monimutkaisuudesta riippuen. Kokemuksemme on, että tarkastuksen kustannukset ovat mahdollisten sakkojen, sakkojen ja/tai vaatimustenmukaisuuden saavuttamiseksi vaadittavien toimenpiteiden säästöjen arvoisia, jos tällaista laiminlyöntiä ei havaita ennen osto-/myyntitapahtumaa.

©2022 von Briesen & Roper, scNational Law Review, XII osa, numero 139

Leave a Comment