VA hylkää veteraanien hamppuliiketoiminnan sertifioinnin ja väittää, että se voisi luoda “ulkonäköä” marihuanan hyväksymiselle

Yhdysvaltain veteraaniasioiden ministeriö (VA) on hylännyt veteraanin hakemuksen hänen hampputuotteita valmistavan yrityksensä tunnustamiseksi ja kirjoittaa tällä viikolla kielteisessä kirjeessään, että yrityksen osallistuminen “tuotteisiin, jotka on johdettu samasta kasvisuvusta (kannabis) kuin marihuana” tarkoittaa “liittovaltion virastoa, joka hyväksyy luettelon I valvottavan aineen”.

Hylkääminen näyttää olevan jälleen yksi esimerkki sekaannuksesta, joka liittyy hampun liittovaltion asemaan, joka on laillinen Yhdysvaltain lain mukaan ja määritellään kannabikseksi tai sen johdannaisiksi, jotka sisältävät alle 0,3 prosenttia THC:tä. Korkeampia THC-pitoisuuksia sisältävät kannabistuotteet ovat edelleen laittomia valvotuista aineista annetun lain nojalla.

Kyseessä on floridalainen Holistic Serendipity LLC, joka toimii nimellä Native Ceuticals Tampa. Se toimii lisenssisopimuksen alaisena Native Ceuticalsin kanssa, jonka pääkonttori on Pohjois-Carolinassa. Meriveteraani Zack Zindlerin omistama Floridalainen tytäryhtiö hakee sertifikaattia palveluvammaiseksi veteraanien omistamaksi pienyritykseksi (SDVOSB), jonka avulla yritys voi kilpailla tietyistä liittovaltion sopimuksista.

Vaikka monet liittovaltion virastot sallivat yritysten itsesertifioida SDVOSB:t, VA vaatii vahvistusta sen Center for Verification and Evaluation (CVE) -keskuksen kautta. Osaston kirjeessä, jossa hylättiin Zindlerin hakemus, CVE:n johtaja John Perkins kirjoitti, että todentaminen “antaisi yritykselle mahdollisuuden käyttää VA SDVOSB -tavaramerkkiä ja voi siksi antaa vaikutelman, että VA tukee yritystä, joka edistää minun ohjaamani luettelon käyttöä. ainetta.”

Kirje on selvä, että Native Ceuticals Tampa on hamppuyhtiö. “Lähetetyn dokumentaation ja verkkotutkimuksen perusteella hakija myy hamppuperäisiä tuotteita”, se sanoo tiivistelmän jälkeen yrityksen tiedoista, joissa viitataan toistuvasti hamppuun.

Mutta Perkins viittaa kuitenkin liittovaltion marihuanan kieltoon ja vaatii, että VA:n tunnustaminen Native Ceuticals Tampalle voisi luoda vaikutelman, että osasto suvaitsee kannabiksen käytön:

“Jos Holistic Serendipity LLC DBA Native Ceuticals Tampa vahvistettaisiin SDVOSB:ksi, se listautuisi VA:n Vendor Information Pages (VIP) -tietokantaan vahvistettuna SDVOSB:na ja saisi pääsyn VA:n SDVOSB-tavaramerkkiin käytettäväksi sen markkinointimateriaaleissa ja verkkosivustolla. . Marihuana on edelleen liittovaltion lain mukaan valvottu aine. Holistic Serendipity LLC DBA Native Ceuticals Tampa harjoittaa sellaisten tuotteiden myyntiä, kasvattamista tai jakelua, jotka on johdettu samasta kasvisuvusta (kannabis) kuin marihuana. Tästä syystä VA ei voi vahvistaa Holistic Serendipity LLC DBA Native Ceuticals Tampaa SDVOSB:ksi, mikä antaisi yritykselle mahdollisuuden käyttää VA SDVOSB -tavaramerkkiä ja saattaa siksi antaa vaikutelman, että VA kannattaa yritystä, joka edistää luettelon I valvottava aine.”

Ei ole täysin selvää, kuvastaako VA:n kirje kantaa, jonka mukaan hampputuotteet ovat liittovaltion laittomia (mikä olisi väärin). Huolimatta siitä, että Perkins on viitannut marihuaanaan useaan otteeseen, hän ei käsittele suoraan hampun tai CBD:n oikeudellista asemaa, ja hän mainitsee toistuvasti VA:n mahdollisen “ilmeen” hyväksymisen luettelon I valvotuille aineille. On mahdollista, että osasto on huolissaan siitä, että pelkkä hamppuliiketoiminnan todentaminen SDVOSB-ohjelman kautta voi aiheuttaa sekaannusta sen kannasta THC:hen.

Vastauksena Marijuana Momentin sähköpostiin, joka koski Native Ceuticals Tampaa ja VA:n kantaa hampun laillisuuteen yleensä, osaston tiedottaja toisti, että marihuana on edelleen liittovaltion laitonta.

“Liittovaltion laki luokittelee marihuanan luettelon I valvotuksi aineeksi ja on laitonta”, VA:n edustaja Joe Williams sanoi. “Jos yrityskonserni päättää sisällyttää implisiittisesti tai nimenomaisesti markkinointimateriaaliinsa tai tavoittelee sopimusmahdollisuuksia, jotka liittyvät marihuanan tuotantoon ja/tai hyväksymiseen ja hakee samanaikaisesti tulla vahvistetuksi palveluvammaiseksi veteraanien omistamaksi pienyritykseksi tai veteraanien omistamaksi pienyritykseksi , VA ja puolestaan ​​Center for Verification and Evaluation, eivät hyväksy tällaisia ​​hakemuksia.”

VA:n vastaus ei koskenut suoraan hamppua tai edes tunnustanut liittovaltion lain eroa hampun ja marihuanan välillä.

Hamppu tuli lailliseksi liittovaltion lain nojalla 2018 Farm Billin kautta, joka perustui olemassa olevaan hampun pilottiohjelmaan. Laki määrittelee hampun kannabikseksi, joka sisältää alle 0,3 painoprosenttia THC:tä, vaikka kongressiin aiemmin tänä vuonna jätetty lakiesitys nostaisi THC-rajan yhteen prosenttiin.

Lainvalvontatasolla Yhdysvaltain huumevalvontavirasto sanoi äskettäin, että jopa marihuanan siemeniä pidetään laillisena hamppuna, jos ne eivät ylitä THC-rajaa.

Vaikka hamppu ja sen erilaiset kannabinoidit – erityisesti CBD – eivät ole enää laittomia, ne ovat kuitenkin edelleen epävarmassa sääntely-asemassa. Tällä hetkellä Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkeviranomaisella (FDA) ei ole säädöksiä hampun ja CBD-ravintolisien markkinoinnista ja myynnistä. Viime vuoden edustajat. Kurt Schrader (D-OR) ja Morgan Griffith (R-VA) jättivät lakiehdotuksen ongelman ratkaisemiseksi.

Zindler sanoi perustaneensa Native Ceuticals Tampan toukokuussa 2021 tarjotakseen vaihtoehtoja huumeille ja lääkkeille asevelvollisille, jotka toipuvat fyysisistä vammoista tai mielenterveysongelmista, kuten PTSD:stä.

“Olen itse loukkaantunut veteraani ja minulle on määrätty erilaisia ​​lääkkeitä siihen, mitä olin tekemisissä”, hän sanoi keskiviikkona antamassaan lausunnossa, “koin omakohtaisesti, kuinka hamppu auttoi säätelemään ja käsittelemään tunteitani ja auttoi myös fyysisiin vaivoihin ilman riippuvuus tai sivuvaikutukset.”

Yrittääkseen tavoittaa enemmän palvelun jäseniä Zindler haki liittovaltion sopimusohjelmaa viime elokuussa. Osana tätä prosessia hän haki VA:n vahvistusta SDVOSB:ksi.

Liittovaltion valvottuja aineita koskeva laki on yksi kahdesta noudattamatta jättämisalueesta, jotka mainitaan Zindlerin hakemuksen VA:n hylkäyskirjeessä. Toinen on Native Ceuticals Tampan lisenssisuhde pohjoiscarolinalaiseen Native Ceuticalsiin. Perkinsin kirjeessä sanotaan, että vaikka VA on vahvistanut Zindlerin täyttävän palveluvammaisen veteraanin määritelmän, hänen yrityksensä lisenssisopimus tarkoittaa, että ei-veteraanit hallitsevat yritystä.

Tampa-yhtiö on Native Ceuticalsin tytäryhtiö, ja sen Facebook-sivulla on linkki emoyhtiön verkkosivuston tytäryhtiöalueelle. Native Ceuticals Tampan lehdistötiedote linkittää myös Native Ceuticalsin verkkosivustolle saadaksesi lisätietoja yrityksestä.

Zindler valittaa parhaillaan VA-päätöksestä ja harkitsee muita laillisia vaihtoehtoja yhtiön tiedotteen mukaan. Native Ceuticals Tampan edustaja sanoi, että yritys odottaa pystyvänsä tyydyttämään veteraanien valvonnan, mutta vaikka hän tekisikin, Controlled Substances Act -laki on edelleen voimassa.

Abigail Nath, Pennsylvaniassa toimiva kannabislakimies ja yrityksen konsultti, sanoi, että jos hylkääminen johtuu vain hampun laillisuudesta liittovaltion lain mukaan, VA:n kanta on täysin väärä.

“Siirrettäen, että CVE on myöntänyt tämän sertifikaatin muille CBD:hen erikoistuneille yrityksille, VA ei noudata viimeisintä kannabiksen määritelmää, sellaisena kuin liittovaltion hallitus on määritellyt”, Nath sanoi. Hän lisäsi, että hylkäyskirjeen viittaus marihuaanaan “on vanhentunut ja kiistanalainen seikka, koska Zackin yritys myy vain tuotteita, jotka on johdettu hampusta, liittovaltion laillisesta kasvista”.

Zindler sanoi jopa hankkineensa hamppuruokaluvan Floridan maatalous- ja kuluttajapalveluista, joka vaaditaan CBD:n ja muiden hampputuotteiden myymiseksi kotivaltiossaan.

Walter Tribolet, Pohjois-Carolinassa sijaitsevan Native Ceuticalsin, jonka kanssa Zindlerin yrityksellä on lisenssisopimus, toimitusjohtaja, sanoi, että yhtiön tuotteet ovat täysin liittovaltion lain mukaisia.

“Varmistamme, että noudatamme kaikkia lakeja ja määräyksiä kasvattaaksemme ja levittääksemme hamppua”, Tribolet sanoi. “Jokainen Native Ceuticals -tuote on testattu noudattamaan hallituksen tieteellistä varmuutta koskevia standardeja, joiden mukaan kaikki tuotteemme ovat THC-vapaita tai täyttävät liittovaltion enimmäismäärän 0,3 prosenttia tai vähemmän.”

Päätöksen jälkeen Yhdysvaltain Hampun pyöreäpöytä, teollisuusryhmä, lähetti torstaina CVE:n johtajalle Perkinsille kirjeen, jossa hän pyysi häntä harkitsemaan uudelleen päätöstä, joka ryhmän mukaan “eväisi veteraanien omistamien hamppuyritysten edut ja kuluttajien pääsyn lailliset hampputuotteet.”

“Keskus perusti kiistämisensä suurelta osin väärään uskomukseen, että Holistic Serendipity myy laitonta marihuanaa”, kirjeessä sanotaan. “Hamppu ei ole marihuanaa, vaan se on päihtymätön ja laillisesti ja tieteellisesti erillinen kannabiskasvin alalaji. Kuten ehkä tiedätkin, vuoden 2018 Farm Bill – liittovaltion laki yli kolmen vuoden ajan – laillistaa hampun tuotannon kaikkialla Yhdysvalloissa, poistaa hampun ja tetrahydrokannabinolit liittovaltion valvottavien aineiden luetteloista ja suojaa hamppua ja hampputuotteita osavaltioiden välisessä kaupassa. . Hampun liittovaltion laillisuus, mukaan lukien kaikki kasvin johdannaiset, uutteet ja kannabinoidit, ei ole kyseenalainen.”

Huolimatta historiastaan ​​yhtenä äänekkäimmistä kannabiksen laillistamisen puolestapuhujista veteraanit ovat kohdanneet säännöllisesti esteitä VA:ssa. Osasto on pitkään varoittanut veteraaneja siitä, että huume on edelleen liittovaltion laiton, ja esti vuosia lääkäreitä antamasta lääketieteellistä marihuanaa koskevia suosituksia potilaille, jopa osavaltioissa, joissa kannabis on laillista.

Vaikka nykyiset käytännöt antavat nyt VA-lääkäreille mahdollisuuden keskustella kannabista, muutosta voitaisiin kodifioida edelleen Yhdysvaltain tasavallan maaliskuussa antamalla liittovaltion lainsäädännöllä. Seth Moulton (D-MA). Moultonin lain mukaan veteraaneja “kannustettaisiin” keskustelemaan lääkekannabisista lääkäreidensä kanssa ilman pelkoa liittovaltion etuuksiensa menettämisestä.

Osavaltioiden ja liittovaltion välinen konflikti kannabiksen ympärillä on myös aiheuttanut päänsärkyä joillekin marihuanateollisuudessa työskenteleville veteraaneille, jotka sanoivat estyneensä saamasta VA-asuntolainoja. Osasto selvensi vuonna 2020, että se ei automaattisesti estä kannabisalan toimijoita saamasta asuntolainaa, vaikka se sanoi, että ristiriitaiset lait tekevät “vaikeudesta todistaa kannabiksesta saatujen tulojen vakautta ja luotettavuutta”, jotka ovat avaintekijöitä lainakelpoisuuden määrittämisessä. .

Lue VA:n täydellinen kieltävä kirje hamppuyritykselle alla:

Osavaltion marihuanan sääntelyviranomaiset sanovat, että pankkikorjaus helpottaa heidän työtään ja auttaa yrityksiä

Marihuana Moment on mahdollista lukijoiden tuella. Jos luotat kannabiksen puolustavaan journalismiin pysyäksesi ajan tasalla, harkitse kuukausittaista Patreon-lupausta.

Leave a Comment