Uusi liikerakennus seuraavana kasvun aallona

  • Kun kiinnitämme huomiota arvonluonnin suureen teknologiasegmenttiin, saatamme yhdessä unohtaa vielä suuremman mahdollisuuden: vakiintuneen liiketoiminnan käynnistyskoneena.
  • Yhä useammat yritysjohtajat ymmärtävät, että kasvun turboaminen on välttämätöntä luomalla sarjassa toisistaan ​​riippuvaisia ​​mutta itsenäisiä uusia yrityksiä.
  • Vaikka liiketoiminnan rakentaminen nousee strategisen asialistan kärkeen, harvat onnistuvat toteuttamaan sen täyden potentiaalin. uuden yrityksen rakentaminen on vaikeaa, ja alle 1:5 skaalaus onnistuu.

Viimeisten kolmen vuosikymmenen ajan yritysmaailma on seurannut innokkaasti startup-yritysten vauhdittamaa kasvua ja innovaatioita – ja aivan oikein. Kuusi tämän päivän 10 suurimmasta teknologiayrityksestä ei ollut olemassa tuolloin. Mutta kun kiinnitämme niin paljon tähän yhteen arvonluonnin segmenttiin, saatamme yhdessä jättää huomiotta vielä suuremman mahdollisuuden: vakiintuneen liiketoiminnan käynnistyskoneena.

Uuden liiketoiminnan syntyminen etusijalla

Historiallisesti, kun puhutaan suuryritysten aloittamisesta yrittäjyyteen, se on enimmäkseen tarkoittanut yrityskauppoja tai yrityksiin ryhtyviä hirviöitä. Vakiintuneiden operaattorit ovat nyt siirtymässä rakentamaan täysin uusia yrityksiä alusta alkaen, koska tarvitaan rohkeampia toimia kestävän ja kannattavan kasvun takaamiseksi. Tämä käsite on vastoin perinteistä akateemista viisautta, joka ehdottaa, että yritykset pysyvät ydinliiketoiminnassaan. Mutta kun otetaan huomioon tämän päivän häiriötahti, “omalla kaistalla pysyminen” ei ole enää kannattava strategia.

Yhä useammat yritysjohtajat ymmärtävät, että kasvun turboaminen on välttämätöntä luomalla sarjassa toisistaan ​​riippuvaisia ​​mutta itsenäisiä uusia yrityksiä. Itse asiassa 55 % johtajista tuoreessa Leap by McKinsey -tutkimuksessa pitää uusien yritysten rakentamista kolmena tärkeimpänä prioriteettina – lähes kaksinkertainen muutama vuosi sitten. Lisäksi yli viidesosa mainitsee sen yrityksensä tärkeimmäksi strategiseksi prioriteetiksi. Tämä uusi kiireellisyys on maailmanlaajuinen ja toimialojen välinen ilmiö.

Noin 55 % johtajista pitää uusien yritysten rakentamista kolmena tärkeimpänä prioriteettina.

Noin 55 % johtajista pitää uusien yritysten rakentamista kolmena tärkeimpänä prioriteettina.

Kuva: McKinsey & Company

Ei ole vaikea nähdä miksi. Lähestymistapa voi tuottaa merkittäviä tuloja. Itse asiassa 74 % yrityksistä, jotka pitivät sen päästrategiakseen, suoriutui toimialaansa paremmin. Liiketoiminnan rakentaminen ei suinkaan häiritse organisaatiota sen ydintyöstä, vaan laajentaa sen liiketoiminnan luonnetta hyödyntäen sen ainutlaatuisia kykyjä, asiakkaiden näkemyksiä ja mittakaavaetuja – niin sanotun vakiintuneen operaattorin epäreilua etua. Vastaavasti kilpailun kyvyistä kiristyessä uudet yritykset voivat tarjota houkuttelevia mahdollisuuksia henkilöstön kehittymiseen sekä sellaisten uusien kykyjen hankkimiseen, jotka muuten olisivat jääneet poissa.

Voittaa kertoimet ja toteuttaa uuden liiketoiminnan rakentamisen menestystä

Tässä on haaste. Vaikka liiketoiminnan rakentaminen nousee strategisen asialistan kärkeen tehokkaana tapana kasvaa, harvat yritykset onnistuvat toteuttamaan täyden potentiaalinsa. Uuden yrityksen perustaminen on vaikeaa, ja alle joka viides skaalautuu onnistuneesti. Toisaalta ne, joista tulee sarjarakentajia, joilla on vähintään kolme uutta yritystä, tuottavat 1,4 kertaa keskimääräiset tulot jokaisesta uudesta yrityksestä.

Joten kuinka organisaatiosi voisi voittaa todennäköisyydet? Seuraavassa on neljä keskeistä seikkaa:

1. Kannattava, mestari toimitusjohtaja. Toimitusjohtaja on olennainen osa uuden yrityksen menestystä – sitä ei voi kiertää. Liiketoimintaa rakentavat toimitusjohtajat asettavat realistiset odotukset liiketoiminnan investointitarpeelle ja kannattavuudelle, ja he ovat valmiita panostamaan kasvuun lähiajan tuoton kustannuksella. Rakennuskaudella he ilmaisevat julkisesti tukensa uudelle liiketoiminnalle ja aita-investoinnille. Äskettäinen McKinsey-tutkimus osoitti, että kun toimitusjohtajat tekivät kaikki nämä neljä toimenpidettä, heidän uusi liiketoimintansa onnistui lähes kaksi kertaa todennäköisemmin. Tutkimus osoitti myös, että naisten johtamat liiketoiminnan rakentamispyrkimykset täyttävät tai ylittävät kasvuodotukset 12 prosenttia todennäköisemmin.

2. Oikea määrä autonomiaa. Ydinorganisaation teknologia ja toiminnot ovat usein liian raskaita nopeasti etenevälle uudelle liiketoiminnalle. Näiden yritysten on pysyttävä ketterinä ja edetä nopeasti. Menestyneet liiketoiminnan rakentajat antavat uudelle yritykselle huomattavan autonomian esimerkiksi IT:n, markkinoinnin, HR:n sekä datan ja analytiikan aloilla – mutta ei koskaan strategisen linjauksen kustannuksella.

3. Syvempiä asiakasnäkemyksiä. Konseptin luomisesta skaalaukseen, rikas asiakkaan tuntemus on korvaamatonta. Menestyneet yritysrakentajat kaivavat paljon syvemmälle kuin pelkästään asiakkaiden määrän ja tuotteiden käytön mittareiden seuraaminen. He käyttävät kyselyitä, palautepaneeleja, päiväkirjatutkimuksia ja etnografisia kenttätutkimuksia saadakseen entistä vivahteikkaampaa, kokonaisvaltaisempaa tietoa asiakkaiden tarpeista, odotuksista ja kipupisteistä. Sitä vastoin pinnallinen asiakkaan ymmärtäminen on organisaation yleisin katuminen liiketoiminnan rakentamisprosessissa.

4. Kohdistettu, valikoiva hankintastrategia. Menestyneet yritysrakentajat hyödyntävät yritysostoja taitavasti joka tuottaa arvoa välittömästi ja auttaa siten skaalautumaan. Uudet yritykset, jotka tekivät kaksi yritysostoa skaalausprosessin alkuvaiheessa, ylittivät merkittävästi odotukset 25 % todennäköisemmin kuin ne, jotka joko eivät tehneet yritysostoja tai jotka tekivät niitä vähintään kolme.

Global Innovators Community on kutsuva ryhmä maailman lupaavimpia start-uppeja ja laajenevia yrityksiä, jotka ovat teknologisen ja liiketoimintamallin innovaatioiden eturintamassa.

Yritykset, jotka on kutsuttu globaaleiksi innovoijiksi, osallistuvat tarvittaessa yhteen tai useampaan foorumin alustaan ​​auttaakseen määrittämään globaalin asialistan avainkysymyksissä.

Luuletko, että yrityksesi sopisi hyvin? Ota yhteyttä ja kerro lisää organisaatiostasi tällä lomakkeella.

Yritysjohtajat kohtaavat nykyään merkittäviä häiriöitä ulkoisista tekijöistä, kuten ilmastonmuutoksesta ja COVID-19-pandemiasta, uuteen kilpailudynamiikkaan digitalisaation kiihtyessä ja inflaatioon liittyvässä kasvavassa huolessa. Jatkuva marginaalin kasvu vaatii todennäköisesti uutta lähestymistapaa. Monet yritysjohtajat odottavat, että vuoteen 2026 mennessä puolet heidän tuloistaan ​​tulee tuotteista, palveluista tai yrityksistä, joita ei vielä ole olemassa. Yksinkertaisesti sanottuna nykypäivän hirviöillä ei ole varaa toimia.

Sitä vastoin voisimme olla suuren innovaatioaallon kynnyksellä, kun vakiintuneet operaattorit osallistuvat startup-tilaan. Lisäksi organisaatiot, jotka noudattavat uuden liiketoiminnan rakentamista strategiana, kasvavat kestävämmällä ja osallistavammalla tavalla. Noin 92 % johtajista ilmoitti rakentavansa uusia yrityksiä kestävää kehitystä ajatellen.

Yritysjohtajilla on nykyään mahdollisuus. Jos he voivat hioa liiketoiminnan rakentamiskykyään ja tehdä rohkeita liikkeitä investoidakseen seuraavan sukupolven markkinoille paremman ja terveemmän tulevaisuuden puolesta, tulos voi olla paljon parempi kuin terve tulos. Se voi auttaa toteuttamaan kestävää, osallistavaa kasvua ja käynnistämään uuden vaurauden aikakauden.

.

Leave a Comment