Utahin yritykset hakevat korkea-asteen koulutukseen rekrytointietua kireillä työmarkkinoilla

Utahin silmissä 1,9 % työttömyysaste on uusi matala, että poliitikot usein kaikkea merkkinä valtion kukoistavasta taloudesta. Se myös lisää polttoainetta pandemian jälkeiseen työvoimapulaan, joka jatkuu yritysten vaikeuksissa löytää työntekijöitä. Yhä useammin työnantajat etsivät apua koulutuksesta.

Utah System of Higher Education on järjestänyt julkisia kokouksia tekniikan ja terveydenhuollon kaltaisten alojen johtajien kanssa ymmärtääkseen, mitä muutoksia on tehtävä. Perjantaina he kuulivat valmistussektorilta, valtavalta ja kasvavalta toimialalta, joka vastaa 1/5 työpaikkaa Utahissa ja maassa noin 40 % osavaltion keskiarvon yläpuolella.

Johtajat sanoivat, että heidän kohtaamansa lahjakkuuskriisi on kiireellinen. Perinteinen malli, jossa opiskelijat lähtevät yliopistoon tai teknilliseen korkeakouluun lisäkoulutukseen, kestää liian kauan, ja nyt heidän on astuttava asiaan.

“Teollisuuden on tehtävä osansa”, sanoi Matt Wardle, toimitusjohtaja JD Machine Corp.., komponenttien toimittaja Ogdenissa. ”Meidän on oltava hyvin tiiviisti sidoksissa koulutukseen ja opetussuunnitelman ohjaamiseen. Työssäoppiminen on ratkaisevan tärkeää koko prosessissa.”

Toimialojen ja koulujen välinen suhde on kasvanut, mutta byrokratia ja vanhentuneet vaatimukset ovat usein hidastaneet sitä. Jopa laboratorioissa jo työskentelevien opiskelijoiden on usein jätettävä työnsä päästäkseen laboratoriokurssille yliopistoon, sanoi Jeff Nelson, hallituksen puheenjohtaja. Nelson Labs. Se merkitsee valtavaa ajanhukkaa ja menetettyä tilaisuutta.

Chuck Taylor, lentokoneiden valmistajan toimitusjohtaja SyberJet Cedar Cityssä, sanoi työskennelleensä Southern Utah Universityn ja Southwest Technical Collegen kanssa, jotta työntekijät voisivat saada lisäsertifikaatteja ja koulutusta, jotka täydentävät työssä oppimiaan. SUU:n aikana Lentokoneen huoltoteknikon ohjelma Taylor sai äskettäin uuden todistuksen Federal Aviation Administrationilta, ja nyt Taylor käy läpi samanlaista prosessia, mutta odottaa hyväksyntää.

“Tämä ohjelma on suuri edistysaskel työntekijöillemme”, hän sanoi. ”Mutta se vaatii yhteistyötä niin korkeakouluilta kuin akkreditointilautakunnilta. Mutta se on sen arvoista, uskon.”

Muutos loppujen lopuksi merkitsee opiskelijoille parempia mahdollisuuksia. Yritysjohtajat sanovat, että heidän ei tarvitse vain tarjota korkeampaa palkkaa, vaan myös luoda tukevampia työpaikkoja tarjoamalla joustavia aikatauluja, mentorointia ja varmistamalla, että työntekijöillä on kasvumahdollisuuksia.

“Työntekijöillä on niin paljon valinnanvaraa juuri nyt”, Nelson sanoi. “Teemme kaikki paljon investoidaksemme kulttuuriin.”

Leave a Comment