Saksa kasvattaa kulttuurimenojaan 7 prosentilla 2,4 miljardiin dollariin viitaten taiteen ja demokratian väliseen yhteyteen

Saksan uusi kulttuuriministeri Claudia Roth on julkistanut vuoden 2022 budjetin 2,3 miljardia euroa (2,4 miljardia dollaria). Luku on 148 miljoonan euron (156 miljoonan dollarin) lisäys viime vuoden budjetista 7 prosenttia, ja lisävaroja jaetaan useille eri syille ja järjestöille, erityisesti kolonialismiin ja ilmastonmuutokseen keskittyville.

Roth sanoi: “Vuoden 2022 budjetilla liittopäivien jäsenet vahvistavat erityisesti taidetta, kulttuuria ja mediaa aikamme ennennäkemättömien kriisien edessä… Nyt enemmän kuin koskaan tarvitsemme avoimia tiloja keskustelulle ja Taiteen ja kulttuurin tarjoamaa monipuolista ajattelun aihetta.”

Saksa antoi huomattavaa tukea taiteilijoille ja taiteille pandemian aikana, ja kun asiat kalibroituvat uuteen normaaliin, hallitus pyrkii vauhdittamaan luovia aloja selviytymisen jälkeen ja auttamaan niitä menestymään.

“Sijoitamme lisävarat viisaasti, monipuolisen ja kestävän kulttuurialan laajentamiseen, taiteilijoiden yhteiskunnallisen aseman vahvistamiseen ja kaiken kaikkiaan arvokkaan demokratiakulttuurimme tulevaisuuteen”, Roth lisäsi.

Ilmoituksessa eriteltyjen rivien joukossa ovat 5,1 miljoonaa euroa (5,4 miljoonaa dollaria) “toimenpiteisiin äärioikeiston ja rasismin vastaisiin toimiin” ja 6,5 ​​miljoonaa euroa (6,8 miljoonaa dollaria) kolonialismin jatkuvien vaikutusten käsittelemiseen ja hallituksen Global South -investointiohjelmaan. .

Ilmasto on edessä ja keskellä. Kulttuuri- ja mediasektorille myönnetään 5 miljoonaa euroa (5 miljoonaa dollaria) ja 5 miljoonaa euroa (5 miljoonaa dollaria) näille toimialoille, jotka mukauttavat ilmastotietoisempia liiketoimintakäytäntöjä.

Erityisiä rahoitusta saavia organisaatioita ovat Berliinin juutalaismuseo, joka saa 4,5 miljoonaa euroa (5 miljoonaa dollaria), ja Preussian Cultural Heritage Foundation, jolle myönnetään 14,9 miljoonaa euroa (16 miljoonaa dollaria). Lisärahoitusta tarjotaan festivaaliryhmälle QueerScopelle, liittovaltion nuorisobaletille sekä kuoro- ja orkesteriyhdistykselle. Cinephiles on innoissaan 10 miljoonasta eurosta (10,5 miljoonaa dollaria), joka on varattu elokuvateattereiden säilyttämiseen erityisesti maaseudulla.

Saksan kulttuuribudjetti on kasvanut tasaisesti vuodesta 2005 lähtien, ja ministerit ovat johdonmukaisesti vertailleet kulttuuriinvestointeja ja demokratiaa. Tätä tarkoitusta varten 1,7 miljoonaa euroa (1,8 miljoonaa dollaria) käytetään taiteellisiin hankkeisiin Saksan viimeaikaisten hyökkäysten muistoksi.

Budjetilla lisätään 60 miljoonaa euroa (63 miljoonaa dollaria) Neustart Kulture (Newstart Culture) -ohjelman laajentamiseen. Se on elokuvateattereita, museoita, teattereita, esiintymispaikkoja ja luovia tekijöitä tukevien ohjelmien verkosto kesäkuuhun 2023 saakka. Lisäksi on myönnetty 66 miljoonaa euroa (70 miljoonaa dollaria). varattu historiallisten ja “kulttuurillisesti merkittävien” monumenttien säilyttämiseen Saksassa.

Kun budjetti on hyväksytty, se astuu voimaan takautuvasti 1.1.2022 alkaen.

Seuraa Artnetin uutisia Facebookissa:


Haluatko pysyä taidemaailman edellä? Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi tuoreimmat uutiset, silmiä avaavat haastattelut ja jyrkät kritiikit, jotka vievät keskustelua eteenpäin.

.

Leave a Comment