Netflixin irtisanomiset ja työntekijöiden uhkavaatimus johtavat sen kulttuurisotiin

ONNetflix on syöksynyt Amerikan yrityskulttuurisotiin, kun monet työnantajat joutuvat toisaalta yhä monimuotoisemman ja usein edistyksellisen työvoimansa ja toisaalta yhä kamppailevampien oikeistolaisten ja lainsäätäjien väliin.

Tällä kierroksella oikeisto juhlii.

Se alkoi viime lokakuussa, kun Netflixin työntekijät vastustivat yhtiön puolustusta koomikko Dave Chappellen erittäin suosittua erikoisartikkelia kohtaan. Hän esitti huomautuksia, joita jotkut pidettiin loukkaavina transsukupuolisten yhteisöä kohtaan. Toinen toimitusjohtaja Ted Sarandos sanoi, että hän “sekaisi” pyrkimyksiään kommunikoida järkyttyneen henkilöstön kanssa, mutta puolusti esitystä.

Netflix julkaisi viime viikolla päivitetyt kulttuuriohjeet, jotka yrittivät rajoittaa odotuksia siitä, kuinka yritys reagoi työntekijöiden näkemyksiin yhteiskunnallisista ja poliittisista kysymyksistä tulevaisuudessa. “Roolistasi riippuen saatat joutua työskentelemään haitallisina pitämiesi nimikkeiden parissa”, muistiossa todettiin. “Jos sinun on vaikea tukea sisältömme laajuutta, Netflix ei ehkä ole paras paikka sinulle.”

Fox News -juontaja Jesse Watters kehui välittömästi yritystä siitä, ettei se “uppoutunut heränneiden sotaan vain tehdäkseen kourallisen ihmisiä onnelliseksi”. Miljardööri ja kulttuurikriitikko Elon Musk, joka oli aiemmin syyttänyt Netflixin bisneskamppailuista “herättyneen mielen viruksesta” – ja joka äskettäin ilmoitti äänestävänsä republikaania – twiittasi myös hyväksyntänsä.

Netflixin tiedottaja sanoi, että yritys oli keskustellut muistioon liittyvistä asioista yli 18 kuukautta ja lisäsi, että yritys kutsui kaikkia työntekijöitä antamaan palautetta ja sai yli 1 000 kommenttia, jotka auttoivat parantamaan luonnosta.

Päiviä muistion julkaisemisen jälkeen Netflix ilmoitti vähentävänsä noin 150 työntekijää eli noin 2 prosenttia työvoimastaan, koska se kamppaili hitaamman kasvun ja supistuvan tilaajakunnan kanssa. Ei kestänyt kauan ennen kuin sosiaalisen median raportit levisivät, että yritys myös leikkasi kymmeniä sopimuskirjoittajia, joista monet olivat osa sen monimuotoisuusviestintäaloitteita, mukaan lukien musta yhteisöön keskittynyt Strong Black Lead, Latinx-fokusoitunut Con Todo, Aasian-Amerikan- keskittynyt Golden, ja LBTQ-keskittynyt useimmat.

Leikkaukset olivat viimeisimmät irtisanomisten aallosta, joka alkoi noin kolme viikkoa sitten, kun Netflix irtisanoi useita työntekijöitä Tudumista, uudesta fanikeskeisestä verkkosivustosta. monet henkilökunnasta olivat värikkäitä naisia. Fox väitti myös, että Netflix keskittyi sarjaan “Anti-Racist Baby” ja dokumenttiin “Stamped: Racism, Antirasism and You”.

Netflix huomautti, että “Stamped” oli seuralainen “Stamped From the Beginning” -kappaleeseen, joka jatkuu edelleen. Yritykseen tuttu henkilö sanoi, että yhtiön yleiset monimuotoisuusluvut pysyvät samoina lomautuksen jälkeen ja että kaikki sosiaaliset kanavat vaikuttavat (ei vain niihin, jotka vaikuttavat aliedustettuihin ryhmiin). Henkilö lisäsi, että agentuuriurakoitsijoita leikattiin, koska yritys muuttaa tapojaan tukea julkaisutoimintaansa, mukaan lukien tuoda osa töistä taloon.

Netflixiä seurataan tarkasti. Sen ohjeilla on suuri vaikutus; niitä on kutsuttu “Piilaakson kaikkien aikojen tärkeimmäksi asiakirjaksi”. Joten yhtiön liikkeet ja niiden synnyttämät reaktiot kestävät katselemista. Nähtäväksi jää, kuinka tämä kaikki lopulta etenee, mutta yrityksen ympärillä pyörivistä voimista on jo opittavaa.

On uusia todisteita siitä, että työntekijät äänestävät jaloillaan.

Johtajien tulisi kiinnittää huomiota niihin tutkimuksiin, joissa väitetään, että työntekijät ovat valmiita jättämään työnsä, jos he eivät usko yrityksen johdon puhuvan riittävästi yhteiskunnallisista ja poliittisista kysymyksistä. Revelio Labsin toimitusjohtajan Ben Zweigin mukaan Chappelle-kiistan puhkeamisen jälkeisten neljän kuukauden aikana sen poistumisluvut saavuttivat kaikkien aikojen ennätyksen, kun tiedot aloitettiin vuonna 2009. Revelio Labsin tutkimus esiteltiin MIT:n tutkimuksessa The Great Resignationin vaikuttavista tekijöistä.

Lomautuksista päättävien, kuten kaikenlaisen yritysten päätöksenteon, on otettava huomioon niiden vaikutus kaikenlaiseen monimuotoisuuteen.

Yritykset voivat olla varmoja, että muut kiinnittävät huomiota. Muutaman tunnin kuluttua uutisista sosiaalisessa mediassa levisi raportteja, joiden mukaan Netflixin irtisanomiset olivat vaikuttaneet suhteettoman paljon osastoihin ja värillisiin työntekijöihin.

Kulttuurisodat ovat saavuttaneet yritys-Amerikan.

Tuo yhden yrityksen muistio on jo esitelty Fox Newsissa kertoo kaiken: Se, mitä työnantajat sanovat ja tekevät, on nyt punaista lihaa kulttuurisodan uutiskierrokselle.

Boston Collegen valtiotieteen professori David Hopkins, joka työskentelee tutkintotodistusten jakautumisen poliittisia ja sosiaalisia seurauksia käsittelevän kirjan parissa, huomautti, että Netflix oli vaikeassa paikassa, koska se oli juuttunut työntekijöidensä ja sisällöntuottajiensa väliin.

Ja vaikka tiettyjen tehtävien suosio saattaa kasvaa ja hiipua, Hopkins uskoo, että yksi asia ei muutu: etenkään luovien tai teknologia-alojen yritykset, “mikä tahansa yritys näillä aloilla palkkaa työvoimaa, joka on ylivoimaisesti vasemmalla keskustasta ja politisoitunut näillä aloilla. asioita, ja heillä tulee olemaan vaatimuksia paitsi yrityksen sisäpolitiikalle myös siitä, missä yritys tulee julkisesti alas asioista, jotka ovat tärkeitä nuorille kulttuurin edistyneille.”

Netflix on viimeisin esimerkki siitä, että johtajien on oltava läpinäkyvämpiä ja tarkoituksellisempia kuin koskaan ennen. He voivat olla varmoja, kun he tekevät liikkeen, monet muut katsovat.

Leave a Comment