Métis-taiteilija Natalie Pepin auttaa muita tutustumaan alkuperäiskansojen kulttuuriin perinteisen taiteen kautta

Sisältökohde

Kutsu sitä serendipityksi, kutsu sitä hengeksi, kutsu sitä yksinkertaiseksi onneksi; Natalie Pepin ei odottanut löytävänsä jälkiä esi-isistään, kun hän muutti Edmontonista pohjoiseen työstämään maata.

Mainos 2

Sisältökohde

Hän muutti noin 100 km pohjoiseen Tawatinawin laaksoon vuonna 2016 saadakseen yhteyden maahan. Samalla hän löysi siteitä alueen historiaan.

Hän löysi alueen kehitystä kuvaavia kylttejä, jotka sisälsivät Métis-nimiä, nimiä, jotka olivat tuttuja. Itse Métis, hän huomasi, että jotkut hänen esi-isistään olivat ensimmäisten joukossa, jotka aloittivat linnoituksen Athabasca Landingissa ja Slave Lakessa.

”Se tutun tunne oli kotona olemista. En ole tuntenut sitä sen jälkeen, kun lähdin Manitobasta 12-vuotiaana”, Pepin sanoo Zoom-puhelussa kotoa.

Se on tärkeä, joskin odottamaton yhteys maahan kulttuurikasvattajalle, joka ansaitsee elantonsa auttamalla Métisiä ja alkuperäiskansoja saamaan yhteyden kulttuurikäytäntöihinsä ja perintöönsä.

Mainos 3

Sisältökohde

Pepin johtaa ReSkilled Lifea, kansankoulua, joka opettaa alkuperäiskansojen kulttuurikäytäntöjä. Hän opettaa nahkojen parkitsemista, helmiä ja kirjontaa sekä nauhahameiden, koivukorien ja saippuan tekoa. Jotkut kurssit järjestetään verkossa, kun taas toiset ohjataan henkilökohtaisesti.

ReSkilled Lifen kautta hän myös pyörittää Meeting My Ancestors -ohjelmaa. Verkkosivuston mukaan se on Métisille ja alkuperäiskansoille tarkoitettu ohjelma, joka on suunniteltu “alkuperäiskansojen juurten palauttamiseen nykypäivänä”, kulttuurin ja historian yhdistämiseksi, jotta ymmärrettäisiin näiden toimintojen syvät juuret alkuperäiskansojen historiaan turvallisessa tilassa.

“Suurin osa ihmisistä, jotka tulivat tapahtumiini, olivat ensisijaisesti alkuperäiskansoja, jotka yrittivät saada yhteyden juuriinsa. Jakaisin tarinoita, hieman historiaamme ja itse taitojamme, Pepin sanoo. ”Löysin tarinoita, joihin ihmiset ottivat yhteyttä. Nuo perinteiset taidot ovat tapa kulttuuristaan ​​irtautuneille alkuperäiskansoille palata kulttuuriinsa.”

Mainos 4

Sisältökohde

Pepin sanoo olevansa onnekas, että hänen perheensä kannusti häntä tutkimaan historiaansa, kun hän tuli täysi-ikäiseksi ihmisten ympäröimänä, jotka jo ymmärsivät perintöönsä ja halusivat juhlia sitä.

Hänen perheensä on kotoisin St. Francois Xavier -nimisestä yhteisöstä, jota kutsuttiin kerran Grant Towniksi, noin 15 kilometriä Winnipegistä länteen. Mutta perheen siteet menneisyyteen olivat kadonneet sukupolvien trauman vuoksi.

Hänen isoäitinsä, nainen, jota Pepin kutsuu “raivokkaaksi yhdistämisen voimaksi”, aloitti sukujuurien yhdistämisprosessin jäljittämällä sukulaisia ​​ja historiaa Pohjois-Dakotassa, Montanassa ja Albertassa.

Pepinin henkilökohtainen matka vei hänet Etelä-Albertan halki, missä hän opiskeli lyhyen aikaa hoitotyötä Lethbridge Collegessa. Mutta opiskelualue ei sopinut hyvin, ja hän jätti tunnit väliin H1N1: n vuoksi. “Minusta tulisi huono sairaanhoitaja”, Pepin sanoo nauraen.

Mainos 5

Sisältökohde

Hän siirsi kiinnostuksensa karibun opiskeluun ja etsi ympäristöopintojen ohjelmia, joihin hän voisi osallistua verkossa – se ulottui joko Royal Rhodes Universityyn Victoriaan tai Harvardiin. Hän Harvardin juttu.

Hänen kurssityönsä kuuluisassa oppilaitoksessa antoi hänelle perustan kestävyydelle, resurssienhallinnolle ja liiketoiminnalle, täydellisen koulutuksen oman yrityksen perustamiseen perinteisten taitojen opettamiseksi.

Hänen työnsä menestys ReSkilled Lifen ja Meeting My Ancestorsin kautta herätti huomiota Fort Edmonton Parkista. Puistossa avattiin viime syksynä uusi alkuperäiskansojen kokemus -näyttely, ja henkilökunta halusi nähdä, voisiko Pepin tarjota ohjelmointia. Hänellä oli yksi varoitus: taideohjelmoinnin oli oltava sidottu kulttuuriin ja tarinaan, ei vain taide- ja käsityöprojektiin.

Mainos 6

Sisältökohde

”Taiteet ovat meille kulttuuria. Maadoituspiste näille kaikille on yhteys maahan. Mistä tarvikkeet tulevat?” sanoo Pepin. “Yhteinen lanka on se, että se kertoo tarinan maailmankuvastamme, historiastamme.”

Pepin on opettanut oppilailleen kuinka kuoren ja kuusen juuret muutetaan koreiksi, ja hänen tulevilla istuntoillaan tutkitaan eläinkuitujen parissa työskentelemistä hirven, karibun ja jouhien avulla. Ensi syksynä hän haluaa tutustua perinteiseen sadonkorjuuseen sekä kynä- ja kuolemispajoihin, jotka ovat yhä suosittuja aiheita.

“Meidän on tunnettava toisemme, jotta ihmiset eri taustoista jakavat ja kuulevat tarinoita”, Pepin sanoo.

Hänen työnsä Fort Edmonton Parkissa tulee täyden ympyrän oman perheen tarinan kanssa, kun Pepin sai selville, että hänen isoisoäitinsä oli Fort Des Prairiesissa, linnoituksen nimi, josta tuli lopulta tunnetuksi Edmonton, ja sen juuret ulottuvat kauemmas Athabascan laaksoon. Se on mutkikas polku Winnipegistä perinteisten taiteiden yhdistämiseen pohjoisessa Albertan laaksossa, mutta se on avoin mieli, joka toi Pepinin tälle tielle.

”Yksi asioista, joilla minua on siunattu, on halu noudattaa sitä. Minulla on vähän seikkailunhaluinen puoli, halukas näkemään, minne tieni vie”, Pepin sanoo.

Lisätietoja Pepinistä ja hänen tarjoamistaan ​​kursseista on osoitteessa reskilledlife.com tai meetingmyancestors.com tai fortedmontonpark.ca hänen ohjelmoinnistaan ​​Fort Edmonton Parkissa.

yegarts@postmedia.com

Mainos 1

Kommentit

Postmedia on sitoutunut ylläpitämään vilkasta mutta kansalaisyhteiskunnan keskustelufoorumia ja rohkaisee kaikkia lukijoita jakamaan näkemyksensä artikkeleistamme. Kommenttien valvominen saattaa kestää tunnin, ennen kuin ne näkyvät sivustolla. Pyydämme sinua pitämään kommenttisi asiaankuuluvina ja kunnioittavasti. Olemme ottaneet käyttöön sähköposti-ilmoitukset – saat nyt sähköpostin, jos saat vastauksen kommenttiisi, seuraamasi kommenttiketjuun on päivitetty tai jos seuraamasi käyttäjä kommentoi kommentteja. Vieraile yhteisön säännöissämme saadaksesi lisätietoja ja tietoja sähköpostiasetusten säätämisestä.

Leave a Comment