Kuinka uteliaisuus aasialaista kulttuuria kohtaan inspiroi tätä taiwanilaissyntyisen yrittäjän keittokirjaa

Aasialaisen kulttuurin ja perheperinnön jakaminen ruoan avulla on olennainen osa Danielle Changin maailmaa.

Keittokirjansa “Lucky Rice” resepteistä moniin yrityksiinsä Chang kiinnittää huomiota kiinalaisten lääkehoitojen, ruokien ja filosofioiden tärkeyteen, jotka hänen isoäitinsä juurrutti ensimmäisenä.

Taiwanilaissyntyinen kokki ja PBS:n “Lucky Chow” -juontaja kertoi “Good Morning America” ​​-lehdelle, että “on ollut elinikäinen intohimoni todella herättää kiinalaisen perinnöni henkiin ja erilaisten kulttuurien muotoja.”

Hän lisäsi, että “ruoka on paras tapa tavoittaa ihmiset, koska ruoka on yleisesti herkullista, se on vain todella upea tapa murtaa ihmisten välisiä rajoja.”

“Halusin todella tehdä onnenriisillä esitellä aasialaisen keittiön diasporaa”, Chang sanoi. “Että tiedät, että se ei ole vain kuin syömäpuikkojen ja soijakastikkeen monoliitti, vaan pikemminkin hyvin ainutlaatuisia ruokia, jotka ovat syntyneet tietyistä historiasta. Näin kirja on jaettu, se on pohjimmiltaan ruokaa 24/7 – katuruoasta ja välipalasta. Ruoka hyvinvointiin ja energiaan, mielestäni todellakin määrittelee sen, mitä Aasiassa on.”

Chang sanoi, että kiinalainen keitto “on vain niin parantavaa, sillä ainesosat: kampasipuli, inkivääri ja valkosipuli – kaikki voimakkaat antioksidantit” ovatpa pohjimmainen ja vaatimaton kivikeitto ylivoimaiseen liemeen, joka on valmistettu päivien aikana.

Tytönä, kun hän oli uusi Yhdysvalloissa, Chang sanoi: “En ymmärtänyt, miksi minua pilkattiin lounaslaatikossani olevan tavaran takia.”

“Olin jotenkin kiinni tähän kategoriaan aasialaisuudessa, joten olin utelias myös kaikista näistä muista kulttuureista”, hän sanoi.

Chang perusti LuckyRice-yrityksen ja elämäntapabrändin, joka nostaa valokeilassa aasialaista kulttuuria ruoan ja juoman kautta. Vuodesta 2009 lähtien LuckyRice on tuottanut kymmeniä ruokafestivaaleja ja yksityisiä kulinaarisia tapahtumia Pohjois-Amerikassa.

“Olen niin onnekas, että voin oppia työni kautta”, hän sanoi. “Indonesialainen muslimiruoka on peräisin eräänlaisesta sataysta tai perheen suosikkeista, kuten kuumakattilat ja yhden annoksen ateriat, kuten keitot.”

Nyt Chang tuo onnistuneesti ne kiinalaiset yrteillä täytetyt ruoat ja erikoisuudet massoille, jotka hyödyntävät hänen perintöään ja kasvilääkkeitä. Vuonna 2021 hän perusti The Hao Lifen, joka on moderni kiinalainen lääkebrändi.

“Olen aina halunnut tuoda kiinalaisen hyvinvoinnin etualalle, koska minusta tuntuu, että siitä voisi tulla yhtä suosittua kuin esimerkiksi jooga on”, hän sanoi. “Silloin Hao Life syntyi.”

Keskellä Aasian-vastaisen väkivallan tulvaa yhdistettynä kiinalaisvastaisiin tunteisiin koronaviruspandemian aikana, Chang sanoi: “Ajattelin todella, kuinka tärkeää on korostaa “hao”, joka hänen mukaansa “merkitsee “hyvää” kiinalaisessa kulttuurissa. “

“Se on osa jokapäiväistä elämää”, hän lisäsi. “Ajatus kiinalaisten yrttien ja lisäravinteiden ottamisesta on osa jokapäiväistä elämääni.”

Katso Changin täydelliset reseptit hänen vuoden 2016 keittokirjastaan ​​”Lucky Rice” alta.

Naudanliha Satay

Ainesosat
1 1⁄2 kiloa peräpaistipihviä
2 rkl tuoretta limen mehua
2 rkl soijakastiketta
2 rkl kalakastiketta
2 rkl hunajaa
4 valkosipulinkynttä, jauhettu
1 rkl hienoksi silputtua tuoretta inkivääriä
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua kuminaa

Maapähkinäkastike:
1/2 kuppia suolaamattomia paahdettuja maapähkinöitä
1/2 kuppia salottisipulia, hienonnettuna
1 sitruunaruohon varsi, leikattu ja hienonnettu
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 tuore punainen thai-chile siemenneen ja varrella
1 rkl kasviöljyä
1/2 kuppia kookosmaitoa
1 rkl hunajaa
2 rkl kalakastiketta
Suolaa ja vastajauhettua mustapippuria maun mukaan
Limettiviipaleet, tarjoiluun

Ohjeet

Valmista naudanliha: Leikkaa liha 1⁄8 tuuman paksuisiksi nauhoiksi, joista jokainen on noin 1 tuuman leveä ja 6 tuumaa pitkä. (Lihan pakastaminen noin 15 minuuttia etukäteen helpottaa viipalointia.) Sekoita suuressa kulhossa limetin mehu, soijakastike, kalakastike, hunaja, valkosipuli, inkivääri, korianteri ja kumina. Lisää pihvinauhat ja sekoita marinadin päälle. Peitä muovikelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 1 tunnin ja enintään vuorokauden ajan.

Valmista kastike: Murskaa maapähkinät huhmareella ja survinella (tai monitoimikoneella) karkeaksi silpuksi; siirrä ne sitten pieneen kulhoon ja aseta sivuun. Hienonna salottisipulit, sitruunaruoho, inkivääri, valkosipuli ja chili yhdessä huhmareen ja survin kanssa tai lisää monitoimikoneeseen ja kiehauta karkeaksi sekoitukseksi.

Kuumenna kasviöljy keskikokoisessa kattilassa. Lisää salottisipuli ja paista sekoittaen, kunnes se on ruskea ja tuoksuva, noin 3 minuuttia. Lisää karkeaksi jauhetut maapähkinät, kookosmaito, hunaja, kalakastike ja 1 kuppi vettä. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja keitä välillä sekoittaen, kunnes kastike sakenee, noin 5 minuuttia.

Liota sillä välin 32 kuuden tuuman puista vartasta lämpimässä vedessä noin 10 minuuttia.

Ota liha pois marinadista ja hävitä marinadi. Pujota jokainen marinoitu lihaviipale vartaalle niin, että se aaltoilee kuin nauha. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuumenna grilli ja öljyä ritilä. Grillaa sataa erissä, kunnes naudanliha on vain keskiharvinainen, noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoile kastikkeen kanssa dippiä varten ja limettiviipaleiden kanssa puristamaan jokaisen vartaan päälle.

Isoäiti Hsiangin kiinalaiset tamaleet

Ainesosat
Täytteeksi:
5 rkl soijakastiketta
2 rkl Shaoxing-riisiviiniä
1 1 tuuman pala kanelitankoa
2 tähtianistankoa
1 tl viiden mausteen jauhetta, kotitekoista tai kaupasta ostettua
2 kiloa porsaan vatsaa, leikattu 1 tuuman kuutioiksi

Zongzille:
3 kupillista keittämätöntä makeaa tahmeaa riisiä
24 kuivattua bambunlehteä
3 rkl soijakastiketta
2 rkl kasviöljyä 6 salottisipulia, viipaloituna
12 tuoretta shiitake-sientä ohuiksi viipaleina

Ohjeet

Valmista täyte: Yhdistä suuressa kulhossa soijakastike, riisiviini, kanelitanko, tähtianis ja viiden mausteen jauhe. Lisää porsaan vatsa ja sekoita hyvin. Peitä sitten kulho muovikelmulla ja marinoi jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai yön yli.

Valmista riisi: Laita tahmea riisi isoon kulhoon ja lisää kylmää vettä niin, että se peittyy. Anna seistä huoneenlämmössä peitettynä jopa 2 tuntia.

Huuhtele bambulehdet ja liota niitä kulhossa kuumassa vedessä 30 minuuttia. Valuta ja aseta sivuun.

Valuta riisi ja laita jyvät takaisin kulhoon. Lisää soijakastike ja sekoita tasaiseksi. Aseta sivuun.

Kuumenna kasviöljy keskipitkällä paistinpannulla keskilämmöllä, lisää salottisipulit ja sienet ja paista 3–4 minuuttia, kunnes se pehmenee ja saa hieman väriä.

Kokoa Zongzi: Aseta 2 bambunlehteä päällekkäin puhtaalle pinnalle 5 tuumaa leveäksi palaksi. Taita 2–3 tuumaa varresta sisäänpäin suoran reunan muodostamiseksi. Kaada suorakaiteen muotoinen pää käteesi ja laita 1 ruokalusikallinen riisiä “kuppiin”. Levitä riisiä noin 3 tuumaa lehtien kärkeä kohti.

Poista liha marinadista. Aseta 2 lihapalaa suoraan riisin päälle ja lisää 1 ruokalusikallinen salottisipuli-sieni-seosta. Levitä 2 ruokalusikallista riisiä lihan päälle niin, että riisi peittää sen kokonaan. Tuo lehden toinen puoli riisillä täytetyn kupin päälle sulkeaksesi sen. Kääri 2 jalkaa pitkä pala keittiölankaa useita kertoja jokaisen zongzin keskelle ja sido se solmulla, jotta riisi ei pääse karkaamaan kypsennyksen aikana. Toista loput bambulehdet, riisi ja täyte.

Laita kaikki zongzit isoon kattilaan ja lisää vettä niin, että ne peittyvät 1 tuuman verran. Peitä kattila ja kiehauta; alenna sitten lämpö alhaiseksi ja keitä zongzia 3 tuntia. (Varmista, että vettä on riittävästi peittämään zongzi koko ajan, lisää tarvittaessa.)

Siirrä keitetyt zongzit lautaselle ja anna niiden jäähtyä hieman.

Kun olet valmis syömään, leikkaa naru, avaa ja kaivaa sisään!

Kypsennetty zongzi voidaan säilyttää jääkaapissa viikon tai pakastaa kuukausia. Sulata zongzi, jos ne ovat jäässä, ja höyrytä niitä noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat lämmenneet.

.

Leave a Comment