Johtajuus ja kulttuurin muutos tehostavat Eurocontrolin MUAC:ia

Maastricht Upper Area Control Center (MUAC) hallinnoi yläilmatilaa 24 500 ja 66 000 jalan välillä Belgian, Alankomaiden, Luxemburgin ja Luoteis-Saksan yläpuolella. Alue on yksi Euroopan vilkkaimmista ja monimutkaisimmista ilmatila-alueista Euroopassa.

MUAC:tä pidetään yhtenä parhaiten suoriutuvista ja kustannustehokkaimmista lennonvarmistuspalvelujen tarjoajista Euroopassa ja ainoana rajat ylittävänä siviili-sotilaspalvelun tarjoajana. MUAC:n noin 750 hengen monikansallinen, monikulttuurinen henkilökunta on ylpeä tarjoamastaan ​​turvallisuudesta, suorituskyvystä ja asiakaspalvelusta.

John Santurbano aloitti Eurocontrolin palveluksessa MUAC:n johtajana lokakuussa 2017. Hän siirtyi luxemburgilaisen lennonvarmistuspalvelun tarjoajan ANA:n palvelukseen, jossa hän työskenteli valmistuttuaan meteorologiksi vuonna 1993 ja nousi johtajaksi vuonna 2013.

Eurocontrol

Tulevaisuuden muuttaminen

Toimikautensa aikana Santurbano huomasi, että MUAC:n innovatiivinen maine ja organisaation tehokkuus kärsivät johtajuuteen kohdistuvan luottamuksen puutteesta, jota pahensi optimaalista huonompi organisaatio ja satunnaiset epäilykset MUAC:n johdon keskuudessa.

Hänen vakaumuksensa oli, että MUAC:n elvyttäminen edellyttää muutoksia hallituksen ja ylimmän johdon tasolla. Tätä tuki henkilöstön sitoutumista koskeva tutkimus, joka osoitti haasteita johtamisen ja linjajohtamisen, lahjakkuuksien hallinnan ja innovaatioiden aloilla.

Kyselyssä työntekijät totesivat, että visiota voisi parantaa, kun johto reagoi toisinaan liian hitaasti uusien ideoiden toteuttamiseen. Lisäksi oli ilmeistä, että monet ihmiset eivät uskoneet MUAC:n olevan ympäristövastuullinen työpaikalla.

“Nämä olivat henkilökunnan mielipiteitä, mutta uskon, että käsitys heijastaa todellisuutta ja olin vakuuttunut, että meidän pitäisi tehdä asialle jotain”, Santurbano sanoi.

Hän aloitti uudelleenorganisoinnin parantaakseen johtamisrakenteita ja -taitoja sekä saadakseen aikaan kulttuurisen muutoksen asenteissa ja henkilöstön sitoutumisessa, mikä valuisi MUAC:n läpi ylhäältä alaspäin ja edistäisi innovaatioita. Tavoitteena on luoda kulttuurinen muutos, joka kestää pitkään hänen toimeksiantonsa.

Haasteet

Asiantuntemuksen saamiseksi Santurbano kääntyi People Changen, hollantilaisen johtamis- ja yritysmuutoskonsulttiyrityksen puoleen. Kumppanuus käynnistyi hallitushaastatteluilla – johtajia haastateltiin henkilökohtaisesti ja kannustettiin sanomaan, mitä he ajattelevat ja mitä heidän mielestään pitäisi parantaa.

Tämä johti kollektiiviseen tapaamiseen, jossa kaikille kerrottiin, mitä muut ajattelivat heistä. Tämä “raaka rehellisyys” onnistui murtamaan esteitä, ja syntyi uusi hallitus, joka Santurbanon mukaan “on todella tehokas ryhmä ihmisiä, jotka ovat enemmän yhteydessä toisiinsa ja kommunikoivat paremmin ja ovat avoimempia muutokselle.”

“Yksi muutoksen ajureista oli päätöksenteon tehokkuus, ja se on ehdottomasti tehostunut”, sanoo operatiivinen johtaja Niels Lokman.

Eurocontrol - Maastricht Upper Area Control Center

MUAC on erittäin tekninen organisaatio, ja sen henkilökunta koostuu korkeasti koulutetuista lennonjohtajista, insinööreistä ja muista asiantuntijoista yli 30 maasta. Kuitenkin inhimillinen elementti puuttui usein ja niin sanotut “pehmeät taidot” olivat vähemmän kehittyneitä.

Lokman on samaa mieltä, että parantamisen varaa oli. “Ihmiset eivät olleet avoimia asioista, koska pelättiin seurauksia, jos he tekivät virheitä”, hän selitti.

COO on osa monimuotoista MUAC-henkilöstöä Santurbanon perustamassa Engagement & Innovation -tiimissä keskittymään henkilökohtaiseen kehitykseen ja ajamaan MUAC:n kulttuurista muutosta. “Se on erilainen tapa toimia, läpinäkyvämpi, nimetä ongelmat sitä mukaa kun niitä esiintyy ja laittaa ne pöydälle, jotta voidaan keskustella ratkaisuista”, Lokman selitti.

”Olemme muutoksen myötä tulleet lähemmäksi sitä tilannetta, että ihmiset eivät enää koe olevansa hyökkäyksen kohteena, jos jollain muulla on mielipide omasta vastuualueestaan ​​ja tällaisia ​​periaatteita yritämme laajentaa koko organisaatioon. ”

uutta kulttuuria

Uusi strategia- ja suoritusjohtamisen johtaja Christopher Jeeves viittasi “seismiseen muutokseen” koko organisaatiossa. ”Meillä on nyt johtaja, joka keskittyy äärimmäisen ihmispuoleen, ja suuri muutos, jonka olemme saavuttaneet, on uudelleenorganisointi ja uudelleenjärjestely johtotasolla. Lopputuloksena on ollut muutos positiivisuuden, osallisuuden, yhteistyön ja viestinnän avoimuuden suhteen.”

Hän jatkoi: “Ja näet myönteisiä tuloksia minne ikinä menetkin, kun viesti valuu alas: ihmisten välinen kommunikaatio on parempaa, tapaamiset ovat parempia – jopa Covid-19:n aikoina kotona työskentelevien ihmisten kanssa se vain näyttää toimivan.”

MUAC:n rakennemuutos on saanut henkilöstön tuntemaan olonsa mukavammaksi päätöksenteossa ammatillisen kehityksen ja suorituskyvyn asiantuntija Natalie Van Gorpin mukaan paitsi siksi, että päätökset tehdään yhteistyössä, vaan myös siksi, että aiemmin vain huipulla jaettua tietoa jaetaan nyt koko organisaatiossa. “Siellä on enemmän läpinäkyvyyttä ja selkeyttä kuin ennen”, hän sanoi.

Inhimillisten tekijöiden johtaja Marinella Leone sanoi, että monet työntekijät näkevät organisaatiossa energiamuutoksen ja että he osoittivat lisääntynyttä joustavuutta etenkin koronaviruspandemian aikana. “Teimme hyväksyttäväksi tulla tueksi, pyytää apua, työskennellä yhdessä ja kertoa toisillemme, mitä ajattelemme.”

“Tiimi voi rakentaa mitä tahansa ja MUAC on joukkue, joka toimii erittäin hyvin nyt, koska voimme kertoa toisillemme asioita, tunteita ja mitä tarvitsemme”, Leone lisäsi.

Leone ja viestintävastaava Csilla Szabo ovat auttaneet luomaan tietoisuutta DIRECTistä, Santurbanon tukemista uusista ydinarvoista, jotka ohjaavat henkilöstöä ymmärtämään, mitä he haluavat kulttuurilta ja miten sitä voidaan kehittää edelleen. Tammikuussa 2021 julkaistu otsikko koostuu jokaisen arvon alkukirjaimista – Monimuotoisuus ja osallisuus, Rehellisyys, Vastuullisuus, Erinomaisuus, Rohkeus kasvuun ja kestävyyteen sekä Tiimityö – ja jokaiseen sisältyy lupaus.

Lokman sanoi, että vie luonnollisesti aikaa, ennen kuin kulttuurinen muutos juurtuu rakenteellisesti ihmisten työskentelytapaan, vaikka Santurbano onkin vakaasti sitä mieltä, että uusi kulttuuri on tullut jäädäkseen. “Kaikki osastot tekevät yhteistyötä ja ihmiset ovat mielellään mukana”, hän sanoi. ”Meillä on vähemmän demotivaatiota, riitoja tai valituksia. Ja kaiken tämän kauneus on se, että tunnet olosi hyväksi ja ylpeänä työskennellessäsi MUAC:n palveluksessa.”

Tulokset

Monille on konkreettisia tuloksia, Lokman kiisti: “Näen ehdottomasti parannusta ja aktiivisempaa osallistumista ja sitoutumista henkilöstön hyvinvointiin sekä tapaan ja tapaan viestiä arvoistamme ja miten ne ovat. sovelletaan joukkueiden välillä, alkaen johtotasolta ylhäältä alas.”

Paikan päällä olevien ympäristöasioiden osalta MUAC otti käyttöön sähköautojen latausasemat, kannustaa pyöräilemään töihin, vahvisti tavoitteita sähkön ja kulutuksen vähentämiseksi, korvasi muovipulloissa olevan veden vesijohtoveden lasikannuilla sekä esitteli biohajoavat kertakäyttömukit ja sekoittimet muovin ja astioiden korvaamiseen.

Covid-19-pandemian aikana toimistohenkilöstön etätyö osoittautui tehokkaaksi ja sen odotetaan tuovan merkittäviä ympäristöhyötyjä. Se todennäköisesti jatkuu myös tavalla tai toisella pandemian jälkeen.

Maastricht Environment Group (MEG) perustettiin tammikuussa 2020 etsimään uusia tapoja parantaa MUAC:n toiminnan, MUAC-rakennuksen ja henkilöstötoiminnan ympäristövaikutuksia. Santurbano nimitettiin samalla FABEC:n (Functional Airspace Block Europe Central) ympäristön pysyvän komitean pääjohtajaksi maaliskuussa 2020.

Leave a Comment