Hiilenpoistoteknologiat 3,5 miljardin dollarin liittovaltion sijoituksen saamiseksi | Talousuutiset

Kirjailija CATHY BUSSEWITZ, AP Energy Writer

NEW YORK (AP) – Liittovaltion hallitus investoi koneisiin, jotka imevät valtavia määriä hiilidioksidia ilmasta, toivoen vähentävänsä ilmastonmuutoksen aiheuttamia vahinkoja.

Energiaministeriö ilmoitti torstaina vapauttavansa 3,5 miljardia dollaria ryhmille, jotka kehittävät suoraa ilman talteenottoa ja muita tekniikoita, jotka poistavat hiilidioksidia, joka ilmakehään joutuessaan aiheuttaa ilmaston lämpenemistä.

Ilmastotutkijat sanovat, että ihmiset ovat jo päästäneet liian paljon hiilidioksidia ilmakehään estääkseen vaarallisen maapallon lämpötilan nousun. He sanovat, että päästöjen hillitsemisen lisäksi meidän on myös poistettava ilmasta jo vapautunut hiilidioksidi.

“Tässä kuussa näimme historian korkeimmat hiilidioksidipäästöt ilmakehässä, mikä korostaa sitä tosiasiaa, että ponnistelumme ilmastonmuutoksen torjumiseksi ovat merkityksettömiä, jos emme toimi nyt hallitaksemme kasvihuonekaasupäästöjä, jotka tällä hetkellä vaikuttavat kansanterveyteen. ja ympäristömme ovat vaarassa, energiaministeri Jennifer Granholm sanoi lausunnossaan.

Poliittiset sarjakuvat

Yritykset, kuten Carbon Engineering ja Climeworks, rakentavat suoria ilman talteenottolaitoksia, jotka käyttävät jättimäisiä tuulettimia hiilidioksidin imemiseen ilmasta ja varastoimaan sen maan alle tai vangitsemaan synteettistä polttoainetta, virvoitusjuomia tai betonia. Mutta tähän mennessä rakennetut laitokset poistavat vain pienen osan hiilidioksidista, jonka tutkijat sanovat olevan tarpeen muutoksen aikaansaamiseksi.

Kehittäjät toivovat, että investointi voi auttaa vauhdittamaan alaa, jota on laajennettava.

“Jos haluat vähentää pitkän aikavälin ilmastoriskejä, meidän on otettava hiilidioksidi pois ilmasta”, sanoi David Keith, ympäristötieteen ja -tekniikan professori Harvardista ja Carbon Engineeringin perustaja, joka suunnitteli hiilidioksidia sitovan laitoksen. ja muuttaa sen synteettiseksi polttoaineeksi. “Paras tapa selvittää, mitä nämä menetelmät maksavat ja mitkä niiden ympäristövaikutukset voivat olla, on rakentaa laitteistoa, joka kestää julkisen valvonnan.”

Carbon Engineering tekee yhteistyötä Oxy Low Carbon Venturesin ja 1PointFiven kanssa kehittääkseen Permin altaaseen laitoksen, joka sitoisi 1 miljoona tonnia hiilidioksidia vuosittain.

DOE:n rahoilla tuetaan neljää laajamittaista alueellista suoraa ilman talteenottokeskusta, joihin kuuluu hiilidioksidinpoistohankkeiden verkosto, joista jokainen pystyy poistamaan 1 miljoona tonnia hiilidioksidia vuosittain. Nämä hankkeet asettavat etusijalle yhteisön osallistumisen ja ympäristöoikeuden, DOE sanoi.

“Odotan, että vaikutukset terveyteen ja maankäyttöön yhteisöissä ovat tärkeä näkökohta”, sanoi Lawrence Livermore National Labin energiaohjelman päätutkija Roger Aines ja huomautti, että laitokset käyttäisivät maata yhteisöissä ja toimisivat uusiutuvalla energialla, mikä tarkoittaa aurinkopaneelien tai tuuliturbiinien sijoittamista niiden ympärille.

“Aika on oikea tälle”, Aines sanoi. “Ja ainoa tapa todella tietää, pidämmekö tällaisesta lähestymistavasta, on kokeilla sitä.”

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment