100 % pistekulttuuri johtaa epäterveeseen kilpailuun, sanovat asiantuntijat | Bangalorin uutiset

BENGALURU: SSLC-kokeissa 100 % pisteitä saaneiden opiskelijoiden määrän asteittainen nousu saattaa näyttää syyltä juhlia. Asiantuntijat ja akateemikot kuitenkin varoittavat, että “prosenttikulttuuri” uhkaa häiritä myös opiskelijoiden mielenterveyttä.
Kaupungin valtion koulun rehtori sanoi, että heillä on useita oppilaita yli 600 pisteen, mutta sitä ei enää edes mainita mediassa. “Olen iloinen, että meillä on hyviä tuloksia, mutta millä hinnalla? Kun sadat saavat 100 %, niitä, jotka saavat 95 %, ei pidetä tarpeeksi hyvinä. Olen surullinen, miten asiat ovat muuttuneet viimeisen vuosikymmenen aikana”, hän sanoi ja lisäsi. että 100 % humanistisissa ja kieliaineissa on pettymys.
“Meidän täytyi vakuuttaa huippusuorittajamme, että he olivat yhtä menestyviä kuin ne 145 opiskelijaa, jotka saivat 625 pistettä 625:stä. Jos se olisi pari vuotta sitten, he juhlisivat”, hän sanoi.
Azim Premjin yliopiston apulaisprofessori Rishikesh BS kertoi, että TOI:n kokeiden ja arvioiden helpottaminen pandemian vuoksi on laiska tapa auttaa opiskelijoita edistymään seuraavalle tasolle.
Professori Rishikesh, joka on School of Educationin tiedekunnan jäsen ja johtaa yliopistossa sijaitsevaa koulutus-, laki- ja politiikkakeskusta, sanoi, että ajatus siitä, että ilman arvosanoja ja kokeita ei voi edetä, on naurettava. “Korkeuskokeet siinä muodossa kuin meillä on, on regressiivinen ajatus, eikä se palvele mitään hyvää arviointitarkoitusta. Se vain helpottaa korkeakoulujen “kerman” valintaa. Sen sijaan opiskelijat voisivat saada yksinkertaisesti päättötodistuksen. ja heidän kaikkien pitäisi olla oikeutettuja kirjoittamaan tarvittavat pääsykokeet korkea-asteen koulutukseen”, hän sanoi ja lisäsi, että tästä rakenteesta pääsemiseksi tarvitaan systeemisiä uudistuksia. “Toivo on NE-arviointiuudistusten toteuttamisessa niiden todellisessa hengessä”, hän sanoi.
Painetta kaikille osapuolille
Niranjanaradhya VP, kehityskasvattaja sanoi, että tämä suuntaus ei ole hyvä pedagoginen kehitys. “Tämä johtaa epäterveeseen kilpailuun, oikopoluihin ja väärinkäytöksiin. Opiskelijoista on mitattava heidän koulutettavia ja ei-scholastisia kykyjään heidän kiinnostuksensa mukaan. Tämä vino, yksikokoinen lähestymistapa asettaa tarpeettomia paineita opiskelijoille, opettajille ja muille virkamiehille, “hän sanoi.
Heartfulness Education Trustin johtaja Madhava Reddy sanoi, että opiskelijat joutuvat erilaisiin paineisiin, jotka eivät liity akateemiseen puoleen. “Näihin kuuluvat vanhempien, yhteiskunnan ja henkilökohtaiset odotukset. On erittäin tärkeää, että opiskelijoilla on henkiset ja emotionaaliset työkalut ymmärtääkseen lopputuloksen vaikutukset”, hän sanoi.
Tohtori Jini K Gopinath, psykologian päällikkö, YourDOST, sanoi, että neuvontapuhelin neutraalin henkilön kanssa, joka voi kuunnella ongelmia ehdoitta ja empaattisesti, voi auttaa opiskelijoita perspektiivien rakentamisessa. “Kun tämä tunnekuorma haihtuu, he näkevät pimeyden taakse, he näkevät käytännön vaihtoehdot”, hän lisäsi.

SEURAA MEIDÄT SOSIAALISESTA MEDIASTA

FacebookViserrysinstagramKOOAPPYOUTUBE

.

Leave a Comment