Tuomari palauttaa Smithin, Gironin Los Lunas Schoolsin opetuslautakuntaan

LOS LUNAS – Tiistain valituskäsittelyn jälkeen tuomari päätti, että Los Lunas Schoolsin opetuslautakunnan jäsenet Eloy Giron ja Bryan Smith palautetaan valittuihin tehtäviinsä.

Ensimmäisen oikeusasteen tuomioistuimen tuomari Maria Sanchez-Gagne sanoi, että vaikka New Mexicon julkinen koulutusosasto toimi valtuuksiensa rajoissa eikä toiminut vilpillisesti päätöksessään erottaa pysyvästi Giron ja Smith, julkinen koulutussihteeri ei neuvotellut julkisen koulutuksen kanssa. Komissio ennen vuoden 2021 keskeytystä kumoaa valittajien osalta alkuperäisen päätöksen.

Bryan Smith

New Mexico Public Education Commission on New Mexicon charter-koulujen valtuutus- ja valvontalautakunta; kuitenkin osavaltion säädöksen mukaan sihteeri voi keskeyttää paikallisen koululautakunnan työskentelyn vasta “neuvottelun jälkeen komission kanssa”.

Laki NMSA 22-2-14, joka koskee paikallisten koulujen johtokuntien keskeyttämismenettelyjä, ei selitä, miksi sihteerin on kuultava komissiota ennen keskeyttämistä, siinä vain todetaan, että heidän on tehtävä.

Teetä News-Bulletin kysyi New Mexicon yleissivistävältä osastolta, milloin Giron ja Smith palaavat tehtäviinsä, ja onko osastolla suunnitelmia valittaa päätöksestä. Judy Robinson, NMPED:n apulaisviestintäjohtaja, sanoi, että he odottavat, kunnes heidän asianajajansa saavat mahdollisuuden tarkastella tuomarin lopullista päätöstä ennen lausunnon antamista asiasta.

Eloy Giron

Sanchez-Gagne ei ole vielä tehnyt lopullista päätöstään.

NMPED ilmoitti 26. toukokuuta 2021 kaikkien viiden Los Lunasin opetuslautakunnan jäsenen – joihin kuuluivat sekä Giron että Smith – toistaiseksi jäädyttämisestä, koska “uskottava näyttö siitä, että tietyt hallituksen jäsenet ovat jatkuvasti rikkoneet hankintoja ja julkista pääsyä koskevia lakeja, osavaltio Public School Code ja ammattieettiset standardit.”

Alkuperäinen keskeytys tehtiin pysyväksi elokuussa 2021 sen jälkeen, kun osasto piti keskeytetyn hallituksen kaksipäiväiset kuulemiset viime vuonna 28. heinäkuuta ja 24. elokuuta.

Los Lunasin opetuslautakunnan jäsenet Sonya C. Moya piiristä 2 ja Ragon Espinoza piiristä 4 omistavat tällä hetkellä paikat, joihin Giron ja Smith valittiin, vastaavasti. Heidät nimitettiin paikoille tammikuussa – C’Moya PED:n toimesta ja Espinoza kolme opetuslautakunnan jäsentä, joihin kuului Moya.

Piirien 3 ja 5 paikat ilmestyivät vaaliäänestykseen vuonna 2021, ja ihmiset äänestivät David Vickersin ja Bruce Bennettin puolesta. Vickers palveli aiemmin koulun johtokunnassa Gironin ja Smithin kanssa ja oli yksi viidestä erotetusta jäsenestä.

Piiristä 5 erotettu hallituksen jäsen Steven Otero nousi ja menetti uudelleenvalintansa vuoden 2021 vaaleissa. Häntä vastaan ​​on tällä hetkellä kaksi rikosilmoitusta julkisen palvelun eettisten periaatteiden rikkomisesta, rikoksesta, hänen toimikautensa aikana Los Lunas Schoolsin opetuslautakunnassa vuoden 2020 alusta alkaen. Hän ei valittanut PED:n päätöksestä.

Frank Otero, erotettu, entinen hallituksen jäsen piiristä 1, ei myöskään valittanut PED:n päätöksestä tehdä erotuksesta pysyvä, eikä se siksi ole osa palauttamista. Kuitenkin PED:n kuulemisen tuloksena tekemässä tosiasiahavainnossa Frank Otero ja Vickers sanoivat, etteivät olleet osallistuneet mihinkään väärinkäytökseen, ja totesivat, että “he vaikuttavat olevan viattomia sivullisia ristitulessa”.

“Olin ansainnut asemani hallituksessa – olin 11. vuotenani”, Otero kertoi News-Bulletin elokuussa pysyvän keskeyttämisen jälkeen. ”Olin ollut presidenttinä kolme eri kertaa vuosien varrella. Sonya C’Moya ei ole koskaan ollut koulun johtokunnan puheenjohtaja eikä hän koskaan ollut – no, voisin jatkaa hänestä loputtomiin, mutta se on vain, se ei ole oikein, mitä he tekivät minulle.”

Joe Goldberg, Gironin ja Smithin laillinen edustaja, väitti, että New Mexico Public Education Commissionin kuulematta jättäminen toukokuussa mitätöi PED:n päätöksen. Hän lisäsi osaston, joka liittyi “kuuroihin” keskeyttämiskäsittelyjen aikana vahvistaakseen heidän päätöstään.

“Vahvistetut kuulopuheet eivät liity merkittäviin todisteisiin”, hän sanoi tuomarille.

New Mexico Public Education Departmentin asianajaja pyysi, että Steven Oteroa vastaan ​​nostettuihin rikkomuksiin liittyvät rikostiedot sisällytettäisiin todisteisiin. Osaston asianajaja Dan Gershon perusteli asianmukaisia ​​tietoja vuoden 2020 Los Lunasin opetuslautakunnan keskeyttämiselle, koska osasto voi jäädyttää vain koko hallituksen.

Goldberg sanoi, että New Mexicon osavaltion poliisin tutkinta oli “määritelmän mukaan kuulopuhetta” ja “epäolennaista”. Tuomari ei hyväksynyt tietoja todisteiksi.

“Kaikki todisteet täällä menevät yhdelle jäsenelle, herra Steven Oterolle, ja hän on se, joka on rikosrikoksen kohteena”, Goldberg sanoi. “Se, mitä osasto haluaa tehdä, on yhdistyksen syyllisyyttä.”

Tosiseikkoja koskevien havaintojen mukaan, joissa PED vahvisti päätöksensä, “ei ole todisteita (Smith), jonka tarkoituksena oli uhkailla ketään”, ja “kukaan hallinnoijista ei väittänyt pelkäävänsä herra Gironia”.

Tosiasioissa todettiin myös: “Useat henkilöt valittivat useista kirjeistä/muistioista, jotka eri henkilöt olivat lähettäneet valittaen ensisijaisesti Steve Oterosta ja vähemmässä määrin herra Gironista.”

He kuitenkin sanoivat myös, että keskustoimistoon asennettiin paniikkipainikkeet “huolestuneille henkilöstön jäsenille, jotka pelkäsivät “hra (Steven) Oteron ja herra Gironin vihaa”.

Esitutkintakonferenssi koskien Steven Oteron syytteitä on määrä järjestää Grantsin 13. käräjäoikeudessa klo 16 torstaina 23. kesäkuuta.Leave a Comment