SELITYS: Miksi Wall Street on lähellä karhutoria? | Talousuutiset

Kirjailija: STAN CHOE ja ALEX VEIGA, AP Business Writers

NEW YORK (AP) – Karhut jyrisevät kohti Wall Streetiä.

Osakemarkkinoiden luisto tänä vuonna on vetänyt S&P 500:n lähelle niin kutsuttua karhumarkkinoita. Nousevat korot, korkea inflaatio, Ukrainan sota ja Kiinan talouden hidastuminen ovat saaneet sijoittajat harkitsemaan uudelleen hintoja, joita he ovat valmiita maksamaan useista osakkeista korkealentoisista teknologiayrityksistä perinteisiin autonvalmistajiin.

Viimeisin karhumarkkinat tapahtuivat vain kaksi vuotta sitten, mutta tämä olisi silti ensimmäinen niille sijoittajille, jotka aloittivat kaupankäynnin puhelimillaan pandemian aikana. Vuosien ajan, suurelta osin Yhdysvaltain keskuspankin poikkeuksellisten toimien ansiosta, osakkeet näyttivät usein menevän vain yhteen suuntaan: nousuun. Nyt tuttu rallihuuto “osta dippi” jokaisen markkinoiden heilahtelun jälkeen antaa väistyä pelosta, että lasku on muuttumassa kraatteriksi.

Tässä on joitain yleisiä karhumarkkinoista kysyttyjä kysymyksiä:

Poliittiset sarjakuvat

MIKSI SITÄ NITSEMME KARHUTORIIN?

Karhumarkkinat on Wall Streetin käyttämä termi, kun indeksi, kuten S&P 500, Dow Jones Industrial Average tai jopa yksittäinen osake, on laskenut 20 % tai enemmän viimeaikaisesta huipusta pitkän ajan.

Miksi käyttää karhua edustamaan markkinoiden lamaa? Karhut nukkuvat talviunissa, joten karhut edustavat markkinoita, jotka ovat vetäytymässä, sanoi Sam Stovall, CFRA:n sijoitusstrategi. Sitä vastoin Wall Streetin lempinimi nouseville osakemarkkinoille on härkämarkkinat, koska härät veloittavat, Stovall sanoi.

S&P 500 -indeksi putosi keskiviikkona 165,17 pistettä 3 923,68:aan. Se on nyt laskenut 18,2 % tammikuun korkeimmasta 4 796,56:sta. 3. Nasdaq on jo laskevilla markkinoilla, 29 % alaspäin 19. marraskuun huipusta 16 057,44. Dow Jones Industrial Average on 14,4 % viimeisimmän huippunsa alapuolella.

Viimeisin S&P 500 -indeksin laskeva markkina-aika oli 19.2.2020-23.3.2020. Indeksi laski 34 % tuon kuukauden aikana. Se on kaikkien aikojen lyhyin karhutori.

MIKÄ ON SIJOITTAJAT?

Markkinavihollinen nro 1 on korot, jotka nousevat nopeasti taloutta piinaavan korkean inflaation seurauksena. Alhaiset korot toimivat kuin steroidit osakkeille ja muille sijoituksille, ja Wall Street on nyt vetäytymässä.

Federal Reserve on tehnyt aggressiivisen käännöksen pois tukemasta rahoitusmarkkinoita ja taloutta ennätysalhaisilla koroilla ja keskittyy inflaation torjuntaan. Keskuspankki on jo nostanut lyhytaikaista ohjauskorkoaan ennätyksellisen matalalta lähellä nollaa, mikä oli rohkaissut sijoittajia siirtämään rahansa riskialttiimpiin omaisuuseriin, kuten osakkeisiin tai kryptovaluuttoihin saadakseen paremman tuoton.

Viime viikolla Fed ilmoitti, että koronnousu kaksinkertaistuu tavanomaiseen määrään verrattuna todennäköisesti tulevina kuukausina. Kuluttajahinnat ovat korkeimmillaan neljään vuosikymmeneen ja nousivat huhtikuussa 8,3 % vuoden takaiseen verrattuna.

Suunnittelumuutokset hidastavat taloutta tekemällä lainaamisesta kalliimpaa. Riskinä on, että Fed voi aiheuttaa taantuman, jos se nostaa korkoja liian korkealle tai liian nopeasti.

Myös Venäjän sota Ukrainassa on nostanut inflaatiopaineita nostamalla hyödykkeiden hintoja. Ja huolet Kiinan, maailman toiseksi suurimmasta taloudesta, ovat lisänneet synkkyyttä.

JOTEN, MEIDÄN ON VAIN VÄLTETTÄVÄ TATUMA?

Vaikka Fed pystyykin hoitamaan herkän tehtävän hillitä inflaatiota ilman, että se laukaisee laskusuhdanteen, korkeammat korot aiheuttavat silti laskupaineita osakkeisiin.

Jos asiakkaat maksavat enemmän lainatakseen rahaa, he eivät voi ostaa yhtä paljon tavaraa, joten vähemmän tuloja virtaa yrityksen tulokseen. Osakkeilla on tapana seurata voittoja ajan myötä. Korkeammat korot tekevät sijoittajista myös vähemmän halukkaita maksamaan korotettuja hintoja osakkeista, jotka ovat obligaatioita riskialttiimpia, kun joukkovelkakirjat maksavat yhtäkkiä enemmän korkoa Fedin ansiosta.

Kriitikot sanoivat, että osakemarkkinat alkoivat vuonna näyttää hinnakkaalta verrattuna historiaan. Suuria teknologiaosakkeita ja muita pandemian voittajia pidettiin kalleimpina, ja näitä osakkeita on rangaistu eniten korkojen noustessa.

LPL Financialin johtavan markkinastrategin Ryan Detrickin mukaan osakkeet ovat laskeneet keskimäärin lähes 35 prosenttia, kun karhumarkkinat osuvat taantumaan, verrattuna lähes 24 prosentin pudotukseen, kun talous välttää taantuman.

MINUN PITÄISI MYYDÄ KAIKKI NYT, eikö niin?

Jos tarvitset rahaa nyt tai haluat lukita tappiot, kyllä. Muuten monet neuvonantajat ehdottavat, että ratsastaa ylä- ja alamäkiä ja muistaa, että heilahdukset ovat sisäänpääsyn hinta, jotta osakkeiden tuotto on korkeampi pitkällä aikavälillä.

Vaikka varastojen polkumyynti pysäyttäisi verenvuodon, se estäisi myös mahdolliset voitot. Monet Wall Streetin parhaista päivistä ovat sattuneet joko karhumarkkinoiden aikana tai juuri sen jälkeen. Se sisältää kaksi erillistä päivää 2007-2009 karhumarkkinoiden keskellä, jolloin S&P 500 nousi noin 11 %, sekä yli 9 %:n hyppyjä noin kuukauden pituisten 2020 karhumarkkinoiden aikana ja pian sen jälkeen.

Neuvonantajat suosittelevat sijoittamaan rahaa osakkeisiin vain, jos sitä ei tarvita useisiin vuosiin. S&P 500 on palannut kaikilta aikaisemmista karhumarkkinoistaan ​​noustakseen lopulta uudelle kaikkien aikojen ennätykselle. Osakemarkkinoiden laskuvuosikymmen vuoden 2000 dot-com-kuplan puhkeamisen jälkeen oli tunnetusti julma, mutta osakkeet ovat usein kyenneet nousemaan huipulle muutamassa vuodessa.

KUINKA KAUAN KARHU MARKKINAT KESTÄVÄT JA KUINKA SYVYLLE NE JÄÄVÄT?

Keskimäärin karhumarkkinoilla on kestänyt 13 kuukautta päästä huipusta pohjaan ja 27 kuukautta päästä takaisin nollatulokseen toisen maailmansodan jälkeen. S&P 500 -indeksi on laskenut keskimäärin 33 % karhumarkkinoiden aikana tuona aikana. Suurin lasku sitten vuoden 1945 tapahtui 2007-2009 karhumarkkinoilla, kun S&P 500 putosi 57 %.

Historia osoittaa, että mitä nopeammin indeksi tulee karhumarkkinoille, sitä matalampia ne yleensä ovat. Historiallisesti osakkeilla on kestänyt 251 päivää (8,3 kuukautta), ennen kuin ne putosivat karhumarkkinoille. Kun S&P 500 on laskenut 20 % nopeammalla leikkauksella, indeksin keskimääräinen tappio on 28 %.

Pisin karhumarkkina kesti 61 kuukautta ja päättyi maaliskuussa 1942 ja laski indeksiä 60 %.

MISTÄ TIEDÄMME, KUN KARHUTORI ON PÄÄTTYNYT?

Yleensä sijoittajat odottavat 20 prosentin voittoa alimmasta pisteestä sekä jatkuvaa voittoa vähintään kuuden kuukauden ajalta. Kesti alle kolme viikkoa, ennen kuin osakkeet nousivat 20 prosenttia maaliskuun 2020 alimmasta tasosta.

Veiga raportoi Los Angelesista.

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment