NYC:n koulutuspaneeli hyväksyy koulujen rahoituskaavan

Viime kuussa tapahtuneen hämmästyttävän hylkäämisen jälkeen New Yorkin koulutuspaneeli hyväksyi keskiviikkona kaupungin koulujen rahoituskaavan ensi vuodelle, koska koulukansleri David Banks lupasi perustaa ryhmän, joka tarkistaa 15-vuotiaan kaavan.

Kaupungin sitoutuminen seurasi joidenkin paneelin jäsenten ja julkisten koulujen kannattajien huolenaiheita, jotka haluavat nykyisen rahoituskaavan tarjoavan enemmän tukea suuria tarpeita tarvitseville opiskelijoille, kuten väliaikaisissa asunnoissa asuville opiskelijoille.

Paneeli äänesti äänin 12-1, ylimääräinen tyhjää, hyväksyäkseen kaavan, joka tunnetaan nimellä Fair Student Funding. 15. jäsen, Staten Islandin kaupunginosan nimitetty jäsen, erosi viime kuussa. Kansleri David Banks sanoi, että hän myös kannattaa oikeudenmukaisempaa kaavaa ja kutsui sitä “hirvittäväksi ja naurettavaksi” tilanteeksi, jonka hän peri aiemmilta hallilta. Hän sanoi kirjoittavansa sitoumuksensa työryhmälle.

Mutta Banks, joka kutsui viime kuun äänestystä “syväksi pettymykseksi”, sanoi, että kouluilla ei ole varaa viivästyttää budjettinsa saamista, jos kaava hylätään uudelleen. Viivästyneen budjetin saaminen voi haitata rekrytointipäätöksiä, mikä vaikeuttaa oppituntien suunnittelua ensi vuodelle – ongelma, jota koulut kohtasivat viimeisen kahden lukuvuoden aikana pandemian edetessä, viranomaiset sanoivat.

“Sen hyväksyminen tänä iltana ei tarkoita, että tämä on liittokansleri, joka ei välitä – päinvastoin”, Banks sanoi. “Minun on pidettävä järjestelmä liikkeessä.”

Viranomaiset olivat suunnitelleet saavansa budjetit kouluille tässä kuussa ennen paneelin huhtikuun hylkäämistä. Keskiviikon hyväksynnän jälkeen ei ollut heti selvää, milloin koulut saavat budjettinsa.

Osaston virkamiehet pyytävät joka vuosi koulutuspoliittiselta paneelilta (PEP), joka koostuu enimmäkseen kaupunginjohtajista, hyväksymään rahoituskaavan uudelleen. Kaavan osuus on 10 miljardia dollaria ja 65 prosenttia koulujen budjetista. Se on suunniteltu lähettämään enemmän rahaa kouluihin, joilla on vaikeuksia akateemisesti, sekä sellaisiin kouluihin, joissa on enemmän vammaisia ​​ja englannin kielen oppijoita.

Mutta kuultuaan viime kuussa julkisia puhujia, jotka vastustivat nykyistä kaavaa, kuusi paneelin jäsentä, joita kaupunginjohtaja ei nimittänyt, jakoi omat huolensa. Jotkut painostivat kaupungin virkamiehiä siitä, miksi edellinen hallinto ei koskaan julkaissut raporttia, jonka oli laatinut vuoden 2019 työryhmä, joka oli vastuussa rahoituskaavan tarkistamisesta.

Silloinkin kaava olisi todennäköisesti hyväksytty viime kuun kokouksessa. Mutta pormestari Eric Adams, joka nimittää yhdeksän paneelin 15 jäsenestä, ei ollut onnistunut korvaamaan nimitettyä henkilöä, joka joutui eroamaan maaliskuussa, ja toinen hänen nimitetyistään oli poissa. Tämän seurauksena viisi kaupunginjohtajien nimittämää paneelin jäsentä pidättyi äänestämästä kaavasta ilmaistun huolensa, ja kuudes valittu edustaja äänesti hyväksyntää vastaan, joten kaupunki jäi yhden tarvittavista äänistä vajaaksi.

Tuntia ennen keskiviikon kokousta kaupungintalon virkamiehet ilmoittivat Kyle Kimballin nimittämisestä täyttämään viimeinen pormestari nimittämä paikka, joka vapautui sen jälkeen, kun paneelin jäsen oli pakotettu eroamaan homovastaisten huomautusten vuoksi. Kimball on entinen Bloombergin ja de Blasion hallinnon virkamies, joka valvoi New York City Economic Development Corporationia. Hän on nyt Con Edisonin hallitussuhteiden varapuheenjohtaja.

On mahdollista, että tuleva työryhmä voisi tarkastella, mitä vuoden 2019 työryhmä sai aikaan. Työryhmän raporttiluonnoksessa vaadittiin painojen lisäämistä kaavaan useammille opiskelijaryhmille, kuten kodittomille, köyhyydessä eläville ja sijaishuollossa oleville lapsille, sekä lukioiden painon lisäämistä vastaamaan niitä, joilla on erikoistunut akateeminen salkku. — Asia, joka liittyy siihen, kuinka kaava lähettää rahaa joihinkin paremmin suoriutuviin kouluihin, joihin yleensä otetaan vähemmän mustia ja latinalaisamerikkalaisia ​​opiskelijoita. Raportissa ei täsmennetty, mitä painojen tulisi olla.

Keskiviikkona Banks sanoi, että hän pyytäisi ensimmäisen apulaiskansleri Dan Weisbergin valvomaan uuden työryhmän luomista ja antamaan sitoumuksen kirjallisesti. Hän sanoi myös ennen äänestystä, että kaavan uudistaminen vie aikaa ja että kaavan toinen hylkääminen “saa järjestelmän pysähtymään.”

Silti noin kaksi tusinaa ihmistä – enimmäkseen vanhempien johtajia – pyysi paneelia jälleen hylkäämään kaavan, koska se ei ollut reilua.

“Tämä ei ole uutta”, sanoi Isha Taylor, Bronxin piirin 10 vanhempainneuvoston jäsen. “Arvostamme uutta. [department of education] hallinnon luomiseksi meille vanhemmille tilaa olla osa tätä prosessia, mutta todellakin pyydämme teitä tarkastelemaan tarkasti ja pitämään tiiminne vastuullisena näiden päätösten tekemisestä.”

Jotkut puhujat pyysivät kaupunkia perustamaan koulutusosastosta riippumattoman toimikunnan, jotta se voisi vapaasti analysoida ja poimia kaavaa. Paneelin jäsen Kaliris Salas-Ramirez, joka on Manhattanin kaupunginosan presidentin Mark Levinen nimitetty, sanoi äänestäneensä hyväksymisen puolesta, koska paneeli sai liittokanslerilta sitoumuksen tarkistaa kaava. Silti Salas-Ramirez haluaa komission, jossa on asiantuntijoita, jotka voivat suorittaa kaavan taloudellisen analyysin.

Tom Sheppard, yksinäinen paneelin valittu jäsen, joka äänesti ei, sanoi olevansa repeytynyt äänestämään, mutta hän ei voinut jättää huomiotta sitä, mitä hän kuuli yhteisöltä. Hän, kuten Salas-Ramirez, sanoi haluavansa palkkion rahoitusanalyytikoilta.

“Se sanoi, älkää ottako minun ei-ääntäni tarkoittavan, että en ole kiinnostunut korjaamaan tätä – olen erittäin kiinnostunut korjaamaan tämän”, hän sanoi.

Christina Veiga osallistui.

Reema Amin on toimittaja, joka käsittelee New Yorkin kouluja keskittyen valtion politiikkaan ja englannin kielen oppijoihin. Ota yhteyttä Reemaan osoitteessa ramin@chalkbeat.org.

Leave a Comment