Mitä Netflixin uusi kulttuurimuistio paljastaa yrityksen tulevaisuudesta?

  • Netflix uudisti uraauurtavan kulttuurimuistionsa, joka julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2009.
  • Striimari kuvasi yksityiskohtaisesti filosofiaansa esityksestä, taiteellisesta ilmaisusta ja muista asioista.
  • Asiantuntijat sanovat, että päivitykset ovat progressiivisia, mutta voivat myös olla ristiriidassa keskenään.

Netflix

on uudistanut uraauurtavan kulttuurimuistionsa käsitelläkseen esitystä, taiteellista ilmaisua ja muita kysymyksiä. Muutokset otettiin käyttöön vain muutama päivä ennen yhtiön laajuista irtisanomiskierrosta, joka koski 150 kokopäiväistä työntekijää ja vähintään yhtä monta urakoitsijaa.

Muutokset, joista kerrottiin ensimmäisen kerran Varietyssa, korostavat joitain kasvukipuja, joita yritys on kokenut, kun se on muuttunut häiritsevän tekniikan nousujohteesta viihteen voimalaitokseksi, jolla on yli 11 000 työntekijää ympäri maailmaa.

Uusin Netflix-muistio, jonka otsikko on “Netflix Culture – Seeking Excellence”, sisältää uusia käytäntöjä, joissa sanotaan “edustus on tärkeää”, samoin kuin “taiteellinen ilmaisu”. Se puhuu jännitteestä yritysten välillä teknologian ja sisällöntuotannon risteyksessä, jotka yrittävät tasapainottaa edustusta näytöllä ja sen ulkopuolella sananvapauden kanssa.

“Niin paljon kuin ihannetapauksessa emme haluaisi näiden asioiden olevan ristiriidassa, joskus ne ovatkin. Joskus sisältö voi vahingoittaa yksilöitä ja yhteisöjä”, Y-Vonne Hutchinson, ReadySetin perustaja ja toimitusjohtaja, kertoi Insiderille. ReadySet on monimuotoisuuteen, tasapuolisuuteen ja osallistamiseen keskittynyt putiikkikonsulttiyritys, joka on työskennellyt yritysten kanssa Amazonista MailChimpiin.

Netflix teki aaltoja vuonna 2009, kun se julkaisi ensimmäisen kerran julkisesti johtamisfilosofiansa, sitten 125-diapakan muodossa. Yhtiön politiikkaa, joka tarjoaa rajoittamattoman loman ja eliminoi työntekijöiden kulujen seurannan, on sittemmin kaikuttu kaikkialla yritys-Amerikassa. Asiantuntijat ovat myös sanoneet, että paketti inspiroi muita työnantajia virallistamaan ja olemaan avoimempia oman kulttuurinsa suhteen.

Meta Platformsin johtaja Sheryl Sandberg sanoi kerran, että kansi “voi hyvinkin olla tärkein asiakirja, joka on koskaan tullut laaksosta”.

Mutta jotkut Netflixin johtamisfilosofian näkökohdat herättivät kiistoja, kuten sen häikäilemättömän korkea suorituskyvyn taso (“riittävä suorituskyky saa runsaan erokorvauksen”, varhainen paketti sanoi) ja vastenmielisyys “loistavia nykäyksiä kohtaan”.

Netflixin toimitusjohtaja Reed Hastings oli mukana kirjoittamassa vuoden 2020 kirjan, joka selittää lähestymistavan nimeltä “No Rules Rules: Netflix and the Culture of Revention”.

Insider nollasi joitakin keskeisiä muutoksia kulttuuriasiakirjaan ja kysyi asiantuntijoilta, mitä he paljastavat Netflixin tulevaisuudesta, kun se taistelee kasvavaa kilpailua vastaan


suoratoisto

ja kivinen talousilmapiiri.

Edustus versus taiteellinen ilmaisu

Netflixin kulttuuridokumentin uusin versio, joka julkaistiin 12. toukokuuta 4 000 sanan mittaisena muistiona, tulee yrityksen ainutlaatuisen ympäristön ja filosofian kohtaamaan uusia haasteita. Yhtiö kertoi lausunnossaan, että se kehotti kaikkia työntekijöitä antamaan palautetta muistioon tehdyistä muutoksista ja sai yli 1 000 kommenttia.

Heinäkuussa yksi Netflixin rehellisyyden arvoista (“Sanot työtovereista vain, mitä sanot heille päin naamaa”, muistion aikaisemmassa versiossa sanottiin) nousi etualalle, kun yhtiö erotti kolme markkinointipäällikköä heidän kritisoinnistaan. pomo, Hollywood Reporter kertoi heidän mielestään yksityisinä


löysä

viestejä.

Jotkut Netflixin työntekijät järjestivät lokakuun ulosmarssin sen jälkeen, kun striimaaja julkaisi Dave Chappelle -erikoisjulkaisun nimeltä “The Closer”, joka sisälsi transfobisia vitsejä. Yritys puolusti päätöstä henkilökunnalle osoitetuissa muistioissa ja haastatteluissa.

Toukokuun 12. päivän muistion taiteellista ilmaisua käsittelevä osio vahvistaa, että puolustamme: “Kaikki eivät pidä – eivätkä ole samaa mieltä – kaikesta palvelussamme”, siinä lukee ja jatkuu: “Tuemme niiden tekijöiden taiteellista ilmaisua, joiden kanssa valitsemme työskennellä; ohjelmoimme erilaisille yleisöille ja makuun; ja annamme katsojien päättää, mikä heille sopii, verrattuna siihen, että Netflix sensuroi tiettyjä artisteja tai ääniä.”

“Netflix vertaa työntekijöiden tyytymättömyyden kustannuksia taiteilijauskollisuuden hyötyihin”, sanoi Wedbushin analyytikko Michael Pachter. “He ovat panostaneet paljon Dave Chappelleen ja muihin taiteilijoihin ja toivovat selvästi, että heidät nähdään turvapaikkana tekijöille ilmaista itseään ilman huolta siitä, että yritys itse aiheuttaa heille valituksia.”

Hän lisäsi, että striimaaja lyö vetoa, että sisäisen erimielisyyden hinta ei ole yhtä suuri kuin tekijöiden tukemisesta saatava hyöty. “Ainoa tapa he luopua tästä kulttuurimuistiosta”, hän sanoi, “on jos he menettävät paljon työntekijöitä [or] tarpeeksi tärkeitä työntekijöitä saamaan heidät arvioimaan uudelleen.”

Kuinka progressiiviset arvot muuttuvat yrityksen käytännöksi

Päivitetty muistio sisältää myös kolme muuta uutta osiota – jotka käsittelevät edustusta, etiikkaa ja hyväntekeväisyyttä – sekä pieniä muokkauksia, kuten yrityksen “arvostetun käyttäytymisen” uudelleenmuotoilu (aiemmin “todellisiksi arvoiksi”) ja osakeoptioita koskevan osion poistaminen, joka on edelleen voimassa. yksityiskohtaisesti sen työpaikkasivuston Työelämäfilosofia-sivulla.

“Jäsenemme haluavat nähdä erilaisia ​​tarinoita ja ihmisiä näytöllä – ja yrityksemme ja johtajuuden tulee heijastaa tätä monimuotoisuutta”, kulttuurimuistiossa todetaan uudessa “Edustuksella on merkitystä”.

Kohta on progressiivinen näiden arvojen kodifioinnissa, mutta se on vain niin vaikuttava kuin tapa, jolla se muuttuu käytännössä, ReadySetin Hutchinson sanoi.

“Se on vähän sekalainen laukku”, hän sanoi. “Se edustusta koskeva kappale on tärkeä, mutta mielestäni sen on asetettava itse kokonaispolitiikkaa vastaan.”

Hutchinson huomautti, että mediayrityksille kaiken kaikkiaan investoinnit ja voimaannuttaminen ovat yhtä tärkeitä kuin edustus – kuinka paljon rahaa yritys käyttää erilaisten tarinoiden kehittämiseen ja markkinointiin, jotka vahvistavat syrjäytyneiden ääniä.

“Ihanteellisessa maailmassa meillä olisi kokonaisvaltainen lähestymistapa”, Hutchinson sanoi.

Tiistaina Netflixin joukkoirtisanomiset – jotka vaikuttivat 150:een kokopäiväiseen työntekijään, 70 rooliin animaatiostudiossa ja 60–70 urakoitsijaan sen sosiaalisessa mediassa ja julkaisukanavilla – ovat saaneet aikaan uuden tarkastelun aallon yhtiön sitoutumisesta osallisuuteen. Monet, jotka vapautettiin Netflixin fanisivustolta Tudumista ja erityisesti sen sosiaalisista vertikaaleista – Strong Black Lead, LGBT-keskeinen Most, AAPI-keskeinen Golden ja Latinx-keskeinen Con Todo – olivat naisia ​​ja värillisiä ihmisiä.

Edustuspolitiikka voi myös joutua ristiriitaan taiteellisen ilmaisun osion kanssa. Tämä osio päättää: “Työntekijänä tuemme periaatetta, jonka mukaan Netflix tarjoaa erilaisia ​​tarinoita, vaikka havaitsisimme, että jotkin nimikkeet ovat ristiriidassa omien henkilökohtaisten arvojemme kanssa. Roolistasi riippuen saatat joutua työskentelemään haitallisiksi kokemiesi nimikkeiden parissa. Jos sinun on vaikea tukea sisältöämme, Netflix ei ehkä ole paras paikka sinulle.”

Toisin sanoen Netflix odottaa työntekijöiden työskentelevän sisällön parissa, josta he ovat eri mieltä. Tämä voi aiheuttaa jännitteitä, jos esimerkiksi transtyöntekijä määrättiin työskentelemään projektin parissa, jonka hän koki kyseenalaiseksi tai heikensi identiteettiään – mikä oli yksi vastustus Chappelle-erikoista vastaan.

Jännitys herättää kysymyksen, mikä on Netflixille tärkeämpää – esitys tai taiteellinen ilmaisu?

Leave a Comment