mielipide | Floridan lainsäätäjät, jotka ovat liian kiireisiä kulttuurisotien kanssa, missasivat todellisen kriisin

Paikkamerkki artikkelitoimintojen latauksen aikana

Florida on kohtaamassa omaisuusvakuutuskriisiä, joten sano, että kuvernööri. Ron DeSantis (R) on määrännyt osavaltion lainsäätäjät takaisin ensi viikolla järjestettävään erityisistuntoon korjaamaan se. Tämä johtuu siitä, että republikaanien johtama lainsäätäjä tuhlasi viikkoja säännöllisestä istunnosta yrittäessään hallita sitä, mitä opettajat ja yritykset voivat sanoa ja tehdä sen sijaan, että olisi käsitelty miljoonia floridialaisia ​​hälyttävää sotkua: kotivakuutusmarkkinoiden romahdus.

Kyllä, Florida on alttiina hurrikaanivahingoille, mutta niin ovat muutkin Persianlahden rannikon osavaltiot, eivätkä niiden omaisuusvakuutusmarkkinat ole sekaisin. Tämä johtuu siitä, että tämä kriisi on ihmisen aiheuttama, ja sillä on vähemmän tekemistä tuhoisten hurrikaanien kuin kahden muun Floridan tavaramerkin kanssa: ahneuden ja petoksen kanssa.

Mutta ensin katsotaan, mitä floridalaiset kohtaavat: räjähdysmäisesti nousevat kiinteistövakuutusmaksut, keskimäärin 25 prosenttia vuodesta 2020 vuoteen 2021, mutta joissain tapauksissa kolminkertaistuvat yhdessä vuodessa, Insurance Information Instituten, puolueeton, voittoa tavoittelematon kaupparyhmä, joka seuraa teollisuutta. suuntauksia.

Keskimääräinen kotivakuutuksen hinta Floridassa oli 3 600 dollaria vuonna 2021, mikä on kaksinkertainen hinta muuhun maahan verrattuna.

Siis jos saat edes vakuutuksen. Instituutin mukaan viimeisten 12 kuukauden aikana Floridassa on hylätty yli 400 000 kotivakuutusta, useimmat niistä viimeisen 90 päivän aikana.

Yksi vakuutusholdingyhtiö ilmoitti tällä viikolla 68 200 peruutuksesta. Kolme muuta yritystä on julistettu maksukyvyttömäksi tänä vuonna. Floridan vakuutustappioiden ennustetaan olevan yli 1,6 miljardia dollaria vuonna 2021.

“Se on maan epävakain kiinteistövakuutusmarkkina, ja se on matkalla romahdukseen”, sanoo instituutin tiedottaja Mark Friedlander. Katso erikoisistunto.

Ongelma alkaa häikäilemättömistä katontekijöistä. He ilmestyvät kutsumatta ovelle (yksi soitti ovikelloani viime kuussa) ja tarjoaa omistajille nousun: Jos katto on vaurioitunut 25 prosenttia – silloin Florida-turva alkaa – he voivat kiistelee sinulle ilmaisen katon vakuutusyhtiöltäsi, vaikka myrsky ei ollut syynä.

Kaikki asunnonomistajan tarvitsee vain allekirjoittaa se, että urakoitsijat voivat noutaa suoraan vakuutusyhtiöltä. Tämä antaa korruptoituneille katontekijöille mahdollisuuden veloittaa yrityksiltä ylihintaa katosta, joka vaihdetaan tarpeettomasti. Katontekijät pussittavat ylimääräiset rahat, ja asunnonomistajat saavat uuden katon.

Sitten on olemassa jatkuva oikeudenkäynti, jos vaatimus hylätään tai kiistetään. Floridalla on 9 prosenttia maan omaisuusvaatimuksista, mutta sen osuus on lähes 80 prosenttia maan omaisuusvakuutuslaeista Office of Insurance Regulationsin mukaan.

Miksi? Koska Floridan laki sallii, että kantajina oleville asianajajille myönnetään 2–2½ kertaa tavallinen tuntipalkka omaisuusvakuutusoikeudenkäynneissä. Puhu luumukannustimesta lakimiehille – se antaa täysin uuden merkityksen vyöruusun hengailulle.

Floridan kiinteistövakuutusyhtiöt maksoivat 15 miljardia dollaria korvauskuluina vuosina 2013–2020. Rahasta kahdeksan prosenttia meni kuluttajille ja 71 prosenttia lakimiehille.

Odotettavissa on, että asianajajat eivät voi esittää vaateita riittävän nopeasti vakuutusyhtiöitä vastaan, koska ne kieltävät tai maksavat vähän maksuja asunnonomistajille.

Tämän varamaksukertoimen oletetaan olevan harvoin käytetty työkalu, mutta vuonna 2017 Floridan korkeimman oikeuden päätös teki siitä rutiininomaisen. Vakuutusyhtiöt tekevät nykyään usein sovinnon sen sijaan, että ottaisivat mahdollisesti paljon kalliimman riskin mennä oikeuteen.

Kaikki tämä kaaos on tehnyt yksityisistä vakuutusyhtiöistä haluttomia ottamaan uusia asiakkaita. Monilla asunnonomistajilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ilmoittautua Citizensiin, Floridan osavaltion ylläpitämään voittoa tavoittelemattomaan vakuutusyhtiöön.

Vakuutusmaksujen ja veronmaksajien rahoittama Citizens suunniteltiin viimeiseksi vakuutusyhtiöksi, mutta se on nyt Floridan suurin. Lokakuussa 2019 420 000 vakuutuksen määrä on yli kaksinkertaistunut. Pian se ylittää miljoonan vakuutuslaitoksen mukaan. Jos suuri hurrikaani iskee Floridaan, Citizens kuluttaa nopeasti varansa – sillä oli 166 miljoonan dollarin vakuutustappioita viime vuonna – ja veronmaksajien on maksettava ero.

Lisäksi Citizens on rajoitettu: Se vakuuttaa vain taloja, joiden arvo on alle 700 000 dollaria tai miljoona dollaria Miami-Dadessa ja Florida Keysissä.

Ne, joilla on yksityinen vakuutus, kohtaavat usein uusia, mielivaltaisia ​​sääntöjä – kuten vaativat, että katot ovat alle 15-vuotiaita – tai jopa Progressive- ja muut suuret vakuutusyhtiöt voivat irrottaa ne.

Kiinteistövakuutuksen hintojen nousut ovat tehneet Floridan, yhden maan kalleimmista asuntomarkkinoista, entistä vaikeammin saavutettavissa varsinkin ensi- ja keskiluokan ostajille.

“Tämä on täysin kestämätön liikerata”, sanoo Sen. Republikaani Jeff Brandes, joka johti erityistä lainsäädäntöistuntoa, kertoi minulle.

Jos vastahakoinen lainsäätäjä haluaa pysäyttää valtion itsensä aiheuttaman myrskyn, lainsäätäjien on ryhdyttävä järkeviin toimiin nyt. Mutta ensin republikaanien edustajainhuoneen puhemiehen Chris Sprowlsin, joka päätti olla jatkamatta asiaa, on asetettava se etusijalle. Brandes sanoi, että edustajainhuoneen haluttomuus on helppo selittää: lainsäätäjät – monet heistä ovat itse lakimiehiä – eivät halua järkyttää oikeudenkäynnin asianajajien lahjoittajia.

Lainsäätäjän on löydettävä keino pysäyttää perusteettomien lakien ja rutiininomaisten kattohuijausten tsunami. Tai se voisi tehdä melkein mitään jälleen kerran, juuri ajoissa hurrikaanikauden alkamiseen 1. kesäkuuta.

Leave a Comment