Japani kirjasi kauppataseen alijäämän energiakustannusten nousun seurauksena | Talousuutiset

Kirjailija: YURI KAGEYAMA, AP Business Writer

TOKYO (AP) – Japani kirjasi kauppataseen alijäämän huhtikuussa, kun sen tuonti nousi 28 % energiahintojen nousun ja jenin dollarin heikkenemisen vuoksi.

Japanin kauppataseen alijäämä oli huhtikuussa 839 miljardia jeniä (7 miljardia dollaria), mikä on yhdeksäs peräkkäinen kuukausivaje. Sitä vastoin maailman kolmanneksi suurin talous oli viime vuoden huhtikuussa lähes 227 miljardia jeniä ylijäämäinen.

Japanin vienti kasvoi viime kuussa 8 076 biljoonaan jeniin (63 miljardiin dollariin), mikä on 12,5 % enemmän kuin edellisenä vuonna, valtiovarainministeriön torstaina julkaistujen tietojen mukaan.

Tuonti oli yhteensä 8 915 biljoonaa jeniä (70 miljardia dollaria) huhtikuussa, kun se oli 6 953 biljoonaa jeniä huhtikuussa 2021, ja se oli suurin sen jälkeen, kun vastaava luku alettiin ottaa vuonna 1979.

Poliittiset sarjakuvat

Japanin kauppatase on vaihdellut viime vuosina osittain tuotantohäiriöiden ja muiden pandemiaan liittyvien ongelmien vuoksi.

Vaikka halpa jeni yleensä nostaa Japanin viennin arvoa, sen pudotus 20 vuoden pohjalle suhteessa Yhdysvaltain dollariin tekee tuonnista kalliimpaa.

Ukrainan sota on puolestaan ​​nostanut öljyn ja kaasun hintoja jyrkästi korkeammalle, mikä on lisännyt kustannuksia maassa, joka on voimakkaasti riippuvainen tuontiresursseistaan.

Japanin kauppataseen vuotuinen alijäämä oli vuosina 2011–2015, kun öljyn, kaasun ja hiilen tuonti kasvoi 11. maaliskuuta 2011 tapahtuneen maanjäristyksen-tsunamin ja sen koillisrannikolla tapahtuneiden ydinkatastrofien seurauksena, mikä johti maan ydinvoimaloiden sulkemiseen. Vain osa on käynnistetty uudelleen sen jälkeen.

Viime vuosina kansakunta on julkaissut kauppataseen ylijäämää.

Myös Japanin kansallinen matkailutoimisto kertoi torstaina, että ulkomailta saapuvia matkustajia oli huhtikuussa 139 500, mikä ylitti 100 000:n ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen, kun COVID-19-matkustusrajoituksia kevennettiin asteittain.

Japani on rajoittanut saapuvia matkoja viimeisen kahden vuoden aikana koronavirustartuntojen leviämisen estämiseksi. Vuonna 2019, ennen pandemian puhkeamista, Japanissa oli 32 miljoonaa vierasta ulkomailta.

Hallitus raportoi tällä viikolla, että Japanin bruttokansantuote eli BKT supistui 1 prosentin vuosivauhtia ensimmäisellä neljänneksellä, kun hintojen nousu ja COVID-19-rajoitukset vähensivät kulutusta ja investointeja.

Yuri Kageyama on Twitterissä https://twitter.com/yurikageyama

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment